i am only a human after all yazar profili

i am only a human after all kapak fotoğrafı
i am only a human after all profil fotoğrafı
rozet
karma: 2655 tanım: 244 başlık: 6 takipçi: 103

son tanımları


türkan saylan

bugün bu dünyadan ayrılışının 16. yıldönümü olan, kendisini insanlığa, gençliğe, ülkesine adayan, eski videolarını izledikçe nasıl şefkat dolu olabildildiğine halen şaşırabildiğim doktor, çydd'nin asla unutulmayacak 19 yıllık genel başkanı. geçmişten bugünleri görüp, nedenlerini açıklayarak çydd'yi partiler üstü yapmış olması büyük ve kesinlikle hakkı verilmesi, değeri bilinmesi gereken hareket. hedefi çydd'nin 100bin öğrenciye ulaşmasıydı, çoktan aşıldı. daha nice (özellikle) kız çocuklarına ulaşılacak, ellerinden tutulacak. içi rahat, ruhu şad olsun.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının hissettikleri

karmakarışık hissettiğim bir gün. 10dan 90a kadar değişen yaş skalasında güne başladım. ciddi bir seminerden üniversite öğrencilerinin küçüklere yaşattığı eğlenceli bir güne ışınlanmışken depremle birlikte sevdiğim insanların hayatından şüpheye düştüm derken tekrar eğlenceye devam etmek durumunda kaldım. günün yorgunluğuyla birlikte 2 kadeh birşey içeyim derken bi de hayatlarında başka başka zorluklarla savaşan 20li yaşlardaki insanları düşünüp hem yetemediğime üzüldüm hem de bir günümün sadece 24 saat olmasına. neyse bi yatıp uyuyalım, yarın kaldığım yerden devam ederim.
devamını gör...

zengin ile fakirin karşılaştığı mekanlar

öyle de bir yolları kesişir ki bu insanların. zenginin kendini saklaması gerekir, fakirin minnet duymaması. ve insan bazen haftanın 8 gününü geçirmek durumunda kalır ikisinin ortasında, ortamı dengelemek için.
devamını gör...

yol fotoğrafları

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

hoşlanılan kızın ekrem imamoğlu'nu sevmiyorum ya demesi

şahsen kızlardan hoşlanıyor olsam, hoşlandığım kızdan beklentim siyasetçi herhangi birini sevmemesi olur zaten. siyasetçi sevecek kadar ne yaşıyor insanlar anlamıyorum, ne ara size o kadar güven verdiler? akp karşıtlığından şirazesi kaydı insanların, dengeyi bulamıyorlar.
devamını gör...

denizli

kebapçı halilini diğer tarafa göndereli yaklaşık 4-5 sene olmuş şehir.
devamını gör...

kaan sekban

2.5 saatlik gösterisini hiç ara vermeden yapan, enerjisine, hiç susmamasına ve diksiyonuna hayran kaldığım komik adam. uzun süredir bu kadar üstüste kahkahalar attığımı hatırlamıyorum. gösterisinin ilk bölümünün iş yaşamıyla alakalı olduğunu biliyordum ama ne kadar derine daldığını bilemediğim için sıkılır mıyız acaba diyordum ama beklemediğim şekilde 20li, 40lı ve 60lı yaş skalasındaki ekibimizin hepsini güldürüp bizi ortak noktada buluşturabildi, bence bu ayrı başarı. kendisine 1 hafta önce mesaj atıp hepimiz adına kahveye davet etmiştim, çok da mütevazı şekilde dönüş yapmıştı ve mutlu olmuştum. ama kitap imzası sırasında adımı hatırlayıp beni bir kez daha şaşırttı. taklacı gömercinlerden biriydim zaten, artık daha da sıkı takipçisiyim, küfürsüz ve kaliteli komedisi, enerjisi, sıcaklığı varolsun.
devamını gör...

y kuşağı

lilloşlar kuşağıdır. ben demiyorum, dayı diyor:
buradan
devamını gör...

iç ege

kuzey diye ege varsa iç diye ege de olur tabi.
devamını gör...

kaşınmak

vücuttaki candida sayısı artmış olabilir, şekeri, karbonhidratı kesip probiyotiği arttırmakta fayda var efenim.
devamını gör...

şarkılarda geçen etkileyici sözler

feryadım varsın duyulsun zalim yardan
içi yansın haber alsın beni duyandan
belki bir selam götürür hasret kalandan
ayrılığın dert kervanı geçsin yolundan

hesap sorsun beni böyle inleten kuldan
dudağımda iz kalmasın onun adından
bir sevenim olacaksa derdime derman
gözyaşını kurut tanrım ahımı al ondan

son 2 satırda biraz pazarlık dönmüş ama beddua cümlelerini de bu kadar ağır nasıl söyledin be kadın.
devamını gör...

geceye az bilinen bir şarkı bırak

henüz gece olmadı ama 90lar konseptli bir partiye hazırlanmak durumundayım ve geçenlerde instagramda karşıma çıkan ve gerçekten 90larda çok az bilinen ve belki o yıllara gömülüp kalmış şu şarkıyı hatırlayıncaya kadar çatladım, neyse hatırladım ve gece rahat uyuyabilirim.

gönüllü yazıldım
devamını gör...

potansiyelini gerçekleştirememek

hayatınızın belli bir bölümüne bakıp buna kanaat getirmeyin bence. bazıları bunu 20 lerde, bazıları 30larda, bazı insanlar da 40larında ve hiç akıllarına bile gelmeyecek şekilde yapıyor bunu. bizim ülkede tek kıymetli şey para olduğu için insanlar da buna göre insan yargılıyor ve değerlendiriyor. en sevdiklerinizden bile bununla ilgili bir küçümseme veya küçük bir aşağılama görürsünüz bazen. kimseyi umursamadan yolunuza devam edin, herkesin yolu kendine özgü. başkalarının düşünceleri sadece kendi küçük zihinlerine ait. kimde ne kadar potansiyel var ve nerede açığa çıkacak kimse bilemiyor. diğerlerine inat yürümeye ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam etmek lazım her zaman. nihayetinde kimseye bi nane beğendirmek zorunda değiliz ve her şey para ile ilgili değil, o öyle düşünenlerin oldukça küçük dünyası.
devamını gör...

aydın denizli otoyolu

305 tl ve çok geç kalmış yol, binlerce yazlıkçının kuşadası ve didim'e en az 30 senedir aktığı yol burası. başkası kullanmazsa kullanmasın da saat 18den sonra sarayköy ve özellikle nazilli işkencesinden kurtulmak için ben düşünmem bile bu parayı. artık yol fena kalabalıklaşmıştı, sabah 5te bile yola çıksanız kamyon ve tırla doluydu. 50 tane kırmızı ışıktan da kurtulduk, yaklaşık 1 saat kardayız.
devamını gör...

tek çocuk olmak

kraliçeliktir, krallıktır. kardeş açığı kuzenlerle, arkadaşlarla çok rahat kapatılır. ebeveynlerin sağlık durumları mevzubahis olduğunda zorlayabilir elbette ama yaş ilerledikçe milletin kardeşinin ne kadar abuk olduğu görüldüğünde iyi ki kardeşim yok dedirtir. nihayetinde yaşam her türlü tek kişilik.
devamını gör...

gümüş suyu

güvenilir yerden alınması gereken sıvı. pandemi döneminden beri takip ettiğim bir firma vardı, yaz boyunca geçmeyen geniz akıntısı için cesaret edip aldım, düzenli de kullandım. bir haftada geniz akıntımı geçirdi, öncesinde 1,5 kutu ilaç kullanmıştım, işe yaramamıştı. şimdi de hafif vücudumda kırgınlık hissedersem içmeye devam ediyorum, bana parolü bıraktırdığı için bin şükür. evde gümüş suyu bitmişse, parol varsa gıcık oluyorum. neyse ki firmanın kargosu 1 günde geliyor.
devamını gör...

fethullahçıların tipik özellikleri

çıkarları için her türlü kaba girmeleri ve bulundukları kabın şeklini almaları hatta o kabın ta içine etmeleri. (yazar burada küfür kullanamadığı için etmeleri kelimesini kullanmıştır, anladınız siz onu)
devamını gör...

işkodra

aşık olduğum bir duvara sahip şehir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

verdiği bursu kesen doktor

buradaki birinci yanlış bursverenle bursiyerin tanıştırılması. kahev nasıl çalışıyor bilmiyorum ama öğrencinin minnet duymaması için öncelikle bursu burs havuzundan alması gerekir, direkt bursverenle bursiyer tanıştırılmaz.
ikinci yanlış burs verilecek öğrencinin çok çok iyi araştırılması, hakkında iyice bilgi öğrenilmesi, gelir durumuyla ilgili yeteri kadar resmi belge toplanması, yüzyüze görüşülmesi gerekir. depremzede olabilir elbette ama depremin üzerinden neredeyse 1.5 sene geçti, güncellenmiş bilgiyle hareket edilmeliydi.
haberi okumadım, burs miktarı nedir bilmiyorum ama bursveren canı isterse istediği zaman bursu kesebilir, nihayetinde bir bağışçı. bursiyer burs havuzundan burs alıyor olsa bağışçı bağışı kesse bile bursiyer etkilenmez.
bizzat başka bir stkda burs komisyonunda çalışan biri olarak bilgisayar başında elemenin ayrı dert, mülakatta elemenin çok daha kolay olduğunu belirtmeliyim, bugüne kadar 10-22 yaş skalasında yaklaşık 300 mülakata girmişimdir. bilgisayarda eleme yaparken ikilemde kaldığım herkesi mülakata çağırdım, elenirse öyle elensin diye. azıcık kız çocuklarını da kayırdım. hem vicdanlı hem adaletli olmak gerçekten zor. başvuru yaparken öğrencinin kendi ve aile durumunu olabilecek en açık şekilde anlatması gerekir. mülakat tamamen kişisel özelliklere bakar. burada önemli olan kurumun burs verme kriterleri. bizimki tamamen ekonomik kriter değil.
son tahlilde fikrim ki biz de not ortalaması düşükse(önemli de bir nedeni yoksa) ya da verdiği kira aile gelir durumuyla çelişkili bir durum yaratıyorsa ve öğrenci bunu açıklayamıyorsa bursunu kesiyoruz. bursa ihtiyaç duyan özellikle bu ekonomik rezillikte daha milyonlaaarrrrrca öğrenci olduğuna emin olabilirsiniz. sadece adalarda bisiklete bindi diye kimsenin bursu kesilmez. yok devenin nalı ama yurt dışına erasmusla gitmediyse ve bu sayı yılda 4 gibi bir rakamsa euro da 38 tlyse o bursu çatır çatır ben de keserim. sadece babanın emekli maaşıyla geçinmeye çalışan ya da babasının okutmak istemediği nice kız çocukları var ülkede. önce onların elinden tutulmalı. ama bunun için de oldukça kurumsal çalışmak gerektiğini eklemeliyim.
devamını gör...

kerem özdoğan

giray altınokla birlikte ne yazıp oynasa izleyecekmişim gibi hissettiren, ses tonu güzel, elçi sangusuyla deli çeviriler yapıp ortalığı bi güzel karıştıran, sarsak rolleri iyi oynayan komik adam.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim