insane yazar profili

insane kapak fotoğrafı
insane profil fotoğrafı
rozet
kafa izninde
karma: 1337 tanım: 206 başlık: 3 takipçi: 27

son tanımları


hoşça kal

bir veda cümlesidir. bir temennidir. gelme kal demektir. gitme kal demek de olabilir. hoşluk hissederken söyleneni öylesinedir. hoşnutsuz hissederek dileneni öylesine değildir. iç yakar. hiç yapar. hiç olursan. hoş da kalamazsın. hoş da gidemezsin. düşünürken içim kötü hissetti dostlar, tanımsız bir tanım oldu. bir gün hoş kalırsanız olaylarınız gelişebilir.
devamını gör...

bazı

belirsizlik anlatan bir zarftır. bazı zamanlar vardır kendinde olmadığın. bazı zamanlar vardır olmaktan kopamadığın. bazı mekanlar vardır bir daha bulunmadığın. bazı mekanlar vardır ait olduğunu kavradığın. bazı kişiler vardır içinde barınmadığın. bazı kişiler vardır kalbinde yer aldığın. her türlü belirsizlikte yer alır bu kelime. ancak 'bazı' bana hep olumsuzluğu hatırlatır. 'bazı' bana hep olumsuzluğu betimletir. 'bazı' bana hep bardağın boş tarafını göstermektedir. bana sorarsanız bazı olaylar nahoş gelişir.
devamını gör...

rahatsız hissetmek

bir histir. içinde sayısız kurtçuk barındıran bir histir. hem hissin içinde barınır bu kurtlar hem de senin içinde. seni yer ve kemirir. yok da etmez, yok etsin istersin. lanet olsun der, tekrar rahatsız hissedersin. ulan aklın mı yok kullan dersin. vardır kullanmazsın. fikrin mi yok düşün dersin. vardır ve çok fazla düşünürsün. düşünürken bir bakarsın her şeyi kaçırmışsın. her hareketin bu kurtçuklara hizmet olmuş. dostlar ben çok rahatsız hissediyorum kendimi. günlük şeyler bile bu hissi veriyor bana artık. nedir, nasıl geçer veya geçer mi inanın bilmiyorum. benim olaylarım rahatsızdır, sizinkiler iyi gelişsin.
devamını gör...

boşlukta hissetmek

bir histir. ayağını bir üst basamak diye atarsın ileriye. sonrasının sonsuz karanlık olduğunu görürsün. süzülmeye başlarsın. huzur da vermez keder de. yalnızca süzülür durursun sonsuz karanlıkta. ne gökyüzüdür bu boşluk ne de gün yüzü. süzülür durursun. bir şey seni yakalayacak ve bu boşluktan kurtaracak zannedersin bazen ancak hiçbir şey seni yakalamayacaktır. bunu da içten içe bilirsin. sonra karanlığa küfredersin. küfrettiğin bu karanlıkta sadece sen olduğun için aslında kendine küfredersin. bir süre sonra kendi kendine konuştuğunu fark edersin ve susmayı tercih edersin. dostlarım, sessiz ve ıssız gibi görünmüyorum ancak boşluğa düştü içim. bazı zamanlar düşünüyorum neden ben bir hiçim? ilk ne zaman düştüm bilmiyorum. bir gün gördüm bu karanlığı ve olaylarım ister istemez böyle gelişti.
devamını gör...

bir kelime ile içini dökmek

insane
devamını gör...

sakinleşmek

dinginleşmek, durgunlaşmaktır. etrafındaki harabeyi görmene, durum kontrolü yapmana, asıl seni ortaya çıkarmana imkan tanır. kalbin artık öfke değil kan pompalar. gözlerinde alev değil bakış vardır. sakinleşirsin ve uyanırsın. sakinleşmek uyanıştır. derin rüyadan kafanı kaldırmanın yoludur. doğruyu yanlışı bilip görmene imkan tanır. kalman gerekiyorsa kalmana, gitmen gerekiyorsa gitmene dair karar vermene imkan tanır. devam etmek istiyorsan devam edersin, inat kenarda kalır. kötü veya iyi olman gerekmeden dinginlik huzuru yavaşça gelir bünyene. panik halin kenarda kalır. kendinden geçmiş olduğun o hal, sana yabancı gelir. kendini yabancılaman ise gittikçe azalır. 'evet, ben buydum, şu değildim' der ve düşünceler eşliğinde mevcut harabeyi iyi hale getirmeye başlarsın. eline aldığında kürek ve süpürge ise bilinçdışıdır. asıl sen, tüm bu yıkıntılardan kurtulmak için istem dışı bir uğrasa girişmiştir.
sakinlik iyidir, kimi zaman öfke gereklidir. sen nerede durulacağını kestirebilirsin ve olaylar gelişir.
devamını gör...

hayal

gerçekleşir mi umudu ile kurulan ve çoğu zaman gerçekleşmeyeceği bilincini içeren zihin kurgusudur, düştür. aynı zamanda istemsizce yapılan, kimi zaman farkedince dağıtılandır. hayal kurmak normaldir dostlar, her şey gibi o da normaldir. işin yakıcı kısmı ise gerçekleşmesi mümkün görülen durumların hayalle sınırlı kalmasıdır. siz küle döner, o haldeyken de kurduğunuz hayalleri kucaklar ve geri dönersiniz. bu da insan olmanın nahoş durumlarındandır.
hayalleriniz gerçekleşsin gibi ütopik dilekler peşinde değilim. hayallerinize sahip çıkın, olaylarınızı mümkün olduğunca geliştirin.
devamını gör...

normal sözlük

iyi başlamış, enerjimi vermiştim buraya. ancak dostlar, ben geldiğimde de enerjisi vardı buranın. artık durgunlaşmış görünüyor, nazar mı değirdim bilinmez. sözlüğün olayları her daim güzel gelişsin.
devamını gör...

ömür

doğum ve ölüm arasında geçen süredir. bir de deyişi vardır 'ömrüm tükendi' şeklinde. yine birisine hitaben kullanılır bazen 'ömrüm' diye. dostlar, nereden bakarsak bakalım ömür kelimesinin her şeyimiz olduğunu görüyoruz. ömrümüzü tüketmeyip yaşamak en doğrusudur. birisine ömrüm derken, kime dediğimizin farkında olmak en doğrusudur. birisine ömrüm demek doğru mudur, bu ayrı bir konudur. şuan elimizdekileri değerlendiriyoruz.
ömür tükenmez kalem gibi olursa tükenmesini kabul edebilirim ben. ancak benimle güzel ve anlamlı yazı da yazılsın isterim. ganyan bayisine hapsolmuş bir kalem olmayı istemem.
her şekilde vardığım son iyi bir yaşamdır, böylece olaylar iyi gelişir.
devamını gör...

bir ilişkide olması gereken en önemli şey

ilişki içerisinde seçilen 'en'dir. tanımlara bakınca güven, aidiyet, saygı ve sadakat denilmiş. ancak birisi ilişki demiş. işte ben de o dosta katılıyorum. ilişkide olması gereken en önemli şey ilişkidir. sayılan diğer özellikler ise muhatap olarak aldığımız insanlarda da aradığımız özelliklerdir. ilişki iki kişiliktir, bireysel davranmadan yaşanılan ilişki ise gerçek bir ilişkidir. olaylarınız ilişik gelişsin.
devamını gör...

bazen anlatılamayan şeyler

zaman zaman anlatma fiilini layığı ile yerine getiremeyeceğine inandığın için bir yerlerde eylemine son verme halidir. düşüncelerin olur kelimeleri tanımaz. kelimelerin olur zihin bunu almaz. zihin anladı dersin dile dökülen sözcükler bunu karşılamaz. kısacası bir şey olmaz. olmayan şeyi de oldurmak istersen sen sen olmazsın. bu his de hoşuna gitmez artık. anlasaydı iyi olacaktı dersin. anlatsaydım iyi olacaktı dersin. nihayetinde ise neyse dersin. olaylarınız anlayışlı gelişsin.

edit: imla.
devamını gör...

korku

bir duygusal tepkidir. bilindiği üzere içgüdüsel başlar. bebekler sesten korkar. hayvanlar dişlerini gösterenlerden korkar. küçük insan büyük insandan, güçsüz insan güçlü insandan korkar. bir dengesi vardır korkunun dünya üzerinde. sonra düşünceler girer ve korku içgüdüsel olmaktan uzaklaşır, tuhaf bir şekil alır iyice. büyük küçük, güçlü güçsüz gibi net kalıplardan uzaklaşır korku. sevmekten, sevilmekten korkmaya kadar ilerler. daha sonra insan tepki olarak kendisini sabote eder. sevdiğini kırar, sevilmediğine inanır. bunu yaparken korkusunu bastırır, kendisini korumaya alır. dostlar; sizi bir kez 'seni seviyorum'un korkusu kapladıysa ondan kurtulmak için her şeyi yaparsınız. korkuyu bulmak ve onu boğmak gerekir. yoksa korkunuz sevginizi boğacaktır. insan insanın halinden anlamaya meyillidir. korkunuzu boğun, öyle deneyin bir de sevmeyi. açıklayabilin kendinizi. korkunuzun cesedini alın yanınıza, gösterin sevdiğinize ve kısa süreli şu hayatı korkarak yaşamayın artık. olaylarınız yersiz korkulardan uzak gelişsin.
devamını gör...

deli komşu ile ucubeler sığınağı radyo yayını

iyi yayınlar ucube dostlar. ağzımın tadı yokken daha çok bozuldu, bakıyorum siz de pek farklı durumda değilsiniz. olaylar efkarlı gelişiyor.
devamını gör...

bir sözlük yazarına yürüyecek kadar düşmek

sözlükte yazan kişiye yönelik hissedilen duyguları kendisine dile getirme halidir. başlığa göre bir diğer haliyle düşmektir. sevin dostlar, sevmek her şeydir. bu bir düşmekse, düşün dostlar. düşmek her şey midir görür ve bilirsiniz. olaylarınız düşmeli kalkmalı gelişsin.
devamını gör...

sıkıntı

tekdüzelik ve yorgunluktur. sıkılmış ve bunalmış hallerinse sebebidir. insanın bir garipliği, yoktan da var edebilir sıkıntıyı. yine insanın bir garipliği, bunu başkasına da yapabilir. sıkıntı dünyada yaratılan bir mevzu mudur bilmiyorum dostlarım. tanrının bize bu ayarı çekmesine müsaade etmeden biz kendimize çektik bu ayarı. mevcut sıkıntılarımızdan kurtulmak için attığımız adımları da yeni sıkıntılar ile sonlandırdık. dostlar, alınmaca yok. bu yaptığımız gerçek bir aptallıktır. sayılı zamanımızın ensesinde ölüm soğukluğunu hissettirir dururuz. kötüye yorar, kötü kararlar alır ve uygularız. bunalır ve bunaltırız. en büyük handikap da yaşamaz ve sürekli karar alırız. dostlar, bilirsiniz ki yaşamaya fırsat tanımalıyız. dostlar, hepimiz toprağın altında çürüyecek ve dönüşecek bedenlerden ibaretiz. olaylarınız az kararlı, bol yaşamalı gelişsin.
devamını gör...

yazarların bugün yaptığı salaklıklar

yazarların gün içerisinde yapılmaması gerekirken yapmaktan geri durmadıkları belki de duramadıkları fiillerdir. dostlar ben bugün rüya gördüm. bu gerçek bir salaklıktı. rüyamda düşündüğüm son bir karşılaşma ihtimalini gördüm. olabilecek en saçma karşılaşma ihtimali. ben bu rüyayı o esnada gerçek sandım. ben bu rüyayı uyanınca gerçek saydım. rüyamda da kaçmıştım onu görünce, uyanınca da neden kaçtığımı düşündüm. rüyamı gerçek kabul edip bir de üzerine dert sahibi oldum. dostlar benim meşguliyetlerim var. olması gereken ve yapılması gereken çok fazla durum var. kalabalık olan zihnimi rüya kabulü ile dertlendirmiş olmam gerçekten bir salaklık. son bir ihtimal üzerinde düşünmem, gerçekten bir salaklık. insane salak değildir, bu yaptıkları ise gerçek birer salaklıktır. bu olayları nasıl halledeceğiz bilmiyorum. zamana ihtiyaç olduğunun farkındayım. olaylarımız zamanında gelişsin.
devamını gör...

deli komşu ile ucubeler sığınağı radyo yayını

selamlar dostlar daha doğrusu ucubeler. olayları geliştiren hepimiz, bunu tanımlara döken bendim. çalan şarkıyı sevdim. iyi yayınlar dilerim. olaylarınız olabildiğince güzel gelişsin.
devamını gör...

yazarların bu aralar en çok düşündüğü şey

bu olaylar nasıl gelişiyor dostlarım sorarım sizlere. küfür etmeden de nasıl ifade edeceğimi düşünüyorum ancak zorlanıyorum. seviyorum diyorsun gelişmiyor. sevmiyorum diyorsun gelişmiyor. seviyorum diyor gelişmiyor. sevmiyorum diyor gelişmiyor. hiçbir şey yapmadan da gelişmiyor. bu gözünü sevdiğim olaylar, iyi veya kötü gelişmiyor. bu kadarı da mı fazla bize diye soruyorum evrene. o kadar çok insan varken dünyada bu kadarı da mı fazla bize? nefret mi edelim, insanları mı üzelim? öfkeyle mi beslenelim, hayatı zindan mı edelim? ben bu olayları geliştireceğim tam olacak, illallah ettim. neyse, sizin olaylar iyi gelişsin.
devamını gör...

kaderi değiştirmeye çalışmak

çizildiği inanılan yola yapılan müdahalelerdir. bir yol yoktur, bir kader de yoktur. ben insane'i yaşıyorum dostlar. ben ne yaparsam kader odur. bu aralar yoruldum biraz. dışarıdan da anlaşılmıyor artık, maske satın almış gibiyim. ikiyüzlü davranmak da değil bu, tepkilerim standart hale gelmiş. böyle devam edecek de diyemem. benden size bir insane tavsiyesi, takılmayın kadere ve yalnızca yaşayın.bilirim ki ben nasıl istersem olaylar öyle gelişir.
devamını gör...

aynaya bakılınca hissedilen şey

ayna ile karşı karşıya kalıp silahları önce kim çekecek diye tetikte bekleme halidir. karşımdaki görüntüden aynayı parçalama ihtimali olan birisini görebiliyorum. bazen gözleri şişmiş bir insane oluyor karşımda. kimi zaman sadece bana bakan bir insane'i görüyorum. ne zaman biteceğini kestiremediğimi görüyorum. burada ne aradığımı düşünüyorum. nasıl böyle görünebildiğimi algılamaya çalışıyorum. çıldıracak gibi hissettiğim de oluyor. kırılmış bir çocuk da görebiliyor ve merhamet de duyuyorum. insane bunları hak etmedi diyor ancak ona asla acımıyorum. dostlar acınacak halde değilim, mücadeleden çıkmış bir kurt gibiyim sadece. ben de parçaladım, ben de parçalandım. olaylarım gelişiyor.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim