minikola yazar profili

minikola kapak fotoğrafı
minikola profil fotoğrafı
rozet
karma: 151 tanım: 24 başlık: 0 takipçi: 1

son tanımları


mükemmeliyetçilik

bir şeylere başlamayı bile engelleyecek kadar lanet bir tutumdur. gelişmenin, ilerlemenin, harekete geçmenin, bir işin ucundan tutmanın önündeki en büyük engellerden olan sorunlu bir yaklaşımdır.
devamını gör...

kalbinizi en çok kıran cümle

tatil için ailemin yanına gittiğimde daha ikinci günden falan babamın ''sen ne zaman dönüyosun ya'' demesi. kendisi sayısız kere daha da ağır şekillerde kalbimi kırmıştır ama niyeyse bu an aklıma kazınmış. sevgilimin, benim de yaptığım şeyleri kastederek -ki salaklık değil, aksine normal insan davranışları- ablasından söz ederken ''o akıllı bi kız öyle şeyler yapmaz'' demesi, çıt sesi duyduklarımdandır.
devamını gör...

avrupa yakası (dizi)

ne zaman ruh halim kötüye gitse, anksiyete ile boğuşsam kendimi bir bölümünü açıp izlerken veya dinlerken bulduğum dizi. gelmiş geçmiş en iyi türk dizisi olduğunu düşünüyorum. beni o eski çocukluğumun ve ergenliğimin türkiyesine, o güzel çarşamba akşamlarına götürüyor, terapi etkisi yaratıyor bünyemde. ayrıca dikkatli izlendiğinde modernlik seviyesine, gönül ilişkilerine yaklaşım şekillerine, yeniliklere, yapılan esprilere* çokça şaşırırsınız.
devamını gör...

san francisco

şehir olarak bakıldığında aslında hayal edilenden çok daha küçük bir şehirdir ve nüfusu çok azdır. ama bulunduğu körfeze de san francisco bay area dendiği için körfez bölgesi olarak bakıldığında içerdiği şehirler ve körfezi ile oldukça geniş bir alan kaplar. dünyanın en ünlü köprüsü golden gate, en ünlü hapishanesi alcatraz, kendine has mimariye sahip rengarenk evleri ve yokuşları ile bilinen bir şehirdir. sf bay areanın içinde bulunan silikon vadisi bölgesi etkisi ile dünyanın en balon emlak piyasalarından birine sahiptir ayrıca. yine bu emlak balonu sebebi ile özgürlükçü, gay yoğunluklu nüfusunun yerini tech guyların almaya başladığı söylenebilir. gay hareketi açısından tarihi öneme sahip bir şehirdir ve castro bölgesi bu açıdan çok önemli ve görülmeye değer bir bölgedir. milk filmi biraz bundan bahseder ve gerçek bir hikayeyi anlatır. yine sense8 (bir kısmı), girlboss, full house gibi diziler san francisco'da geçmektedir.
devamını gör...

ankara'nın en kötü yanı

kötü bir çok yanı vardır ama izmir'den geldikten sonra benim en zor alıştığım ve yıllarca bir türlü sevemediğim en kötü özelliği yoğun anadolu insanı içeren nüfusudur. yaralı parmağa işemeyen, gençleri sevmeyen, yenilikten ve modernlikten hoşlanmayan, köylerinde yaşadıkları hayatı şehirde sürdürmeye ant içmiş, bir gülümsemeden bile aciz kaba insanlardır bu anadolulu kesim. belki de bu insanlara karşı geliştirilen bir savunma mekanizması olarak şehrin en nezih noktalarına kadar da bu kabalık ve soğukluk işlemiştir ne yazık ki. bu çoğunluğun yanında çok tatlı insanlar da barındırır tabi ki ama başkentin genel insan profili budur bana göre. izmir'den gelen anadolulu babama, en seküler ilçelerden birinde işlek bir caddedeki marketlere taşınma işlemi için verebilecekleri koli olup olmadığını sorması üzerine, izmirli esnaflar gibi samimi bir şekilde yardımcı olmayı bırak, cadde boyunca tüm marketlerin ciddiye bile almayıp cevap bile vermemesi şoku der susarım.*
devamını gör...

izmir'in en güzel ilçesi

doğup büyüdüğüm ve çok sevdiğim lisemin bulunduğu ilçe olduğu için bana göre cevabı bornova olan soru. duygularımı bir kenara bırakıp objektif yaklaşmaya çalışırsam, izmir'in sahil şeridinde bulunan hemen hemen tüm ilçeleri çok güzeldir. belki izmir'in simgesi durumunda olması, tarihi dokusu, alsancak gibi bende yeri ayrı olan bir semti içermesi açısından konak ilçesi sahil şeridinde birinci sırayı alabilir.
devamını gör...

akran zorbalığı

çeşitli konulardaki reflekslerimi değiştirdiğini yeni yeni farkettiğim, keşke o zamanlar biraz daha sivri dilli olup lafları ağızlarına tıksaydım diye düşündüğüm, bazen benim de gaza gelip başka insanlara yapmış olduğumu farkettiğim olay. yapmak da, yapılmasına göz yummak da, maruz kalınca sessiz kalmak da onaylanma güdüsüyle alakalı bence.
devamını gör...

beyaz kaplan

''e hindistan'da kölelik hala devam ediyor'' diye düşündürten film. tüm dünyada temel insani ihtiyaçlarına ve konforuna sahip olabilmiş, modernleşmiş ve şekil değiştirmiş köleliğin, hindistan'da hala bu seviyeye bile gelemediğini görüyorsunuz. filmde de bahsettiği gibi yarının çocuklarından olan hindistanın cast sistemi, hijyen problemleri, fakirlik, rüşvet, insan hayatının değersiz oluşu gibi durumlardan dolayı ekonomik ve teknolojik olarak ne kadar büyürse büyüsün, ideal bir ülke olamaya belki de hiç bir zaman yaklaşamayacağını düşündürten filmdir aynı zamanda.
devamını gör...

türk kızının en yetenekli olduğu konu

türk erkeklerinin ötekileştirmesine, ikinci sınıf insan muamelesi çekmesine, karşısındaki kadının uzman olduğu konularda bile yaptığı mansplaininglerine, hayatına ettiği müdahaleye, araba kullanmasından götüne giydiği dona kadar karışmasına, medeni bir insan olmak için kılını kıpırdatmadığı halde bir de güne ayak uyduran kadınları beğenmemesine, kendi karnını doyurup kıyafetlerini yıkamaktan aciz bir halde kadınlardan bakım beklemesine, ayılığına, şiddetine, tacizine rağmen dimdik ayakta durabilmesidir.
devamını gör...

loş sohbet

izledikçe '''ulan ben neden sürekli oyuncu, sanatçı derdi dinleyip duruyorum orda burda'' farkındalığı yaratan program. farkettim ki sürekli ünlüleri konuk eden programlar izliyorum ve bir noktadan sonra saçma gelmeye başladı. caner'in ve ünlülerin goygoyunu sevdiğim için de bırakamıyorum izlemeyi.
devamını gör...

skam

norveç gençlik dizisi. elite ile arka arkaya izlediğim için akdeniz ve iskandinav ülkeleri arasındaki kültür farkına hakim olmama rağmen daha da bi hayret etmiştim. elite bizim diziler gibi dram, entrika, gösteriş dolu hareketli bir diziyken skam sakin, depresif, evlerden kıyafetlere kadar sadelik akan bir diziydi. bazı yerlerde yavaş ilerliyor fakat genel olarak güzel bir dizi, william'ın saçları dışında... biraz yan bir rol de olsa türk asıllı cengiz al adında bir oyuncunun canlandırdığı, dizide de türk olduğunu tatil için istanbul'a gidecek olmasından anladığımız yousef acar isimli bir karaktere sahip dizidir ayrıca.
devamını gör...

unorthodox

bir kadının çok kalın duvarları olan kabuğunu yırtma hikayesi. radikal dini toplulukların sadece islama özel değil her din için, müridi olan insanlara, özellikle kadınlara nasıl bir çile çektirdiklerinin kanıtı niteliğinde bir mini dizi. dram gibi dram.
devamını gör...

konfor alanından çıkmaya cesaret edemeyen insan

hayatında ilk kez konfor alanında kalabilme lüksüne sahip olması da bu duruma gelmesine sebep olmuş insan olabilir. bir yaşa kadar tırnaklarıyla kazıyarak, konfor alanlarını yırtarak geldiyse, bu yaşında hiç bulunmak istemediği bir alanda takılı kalmış olması, büyük bir çıkmazda kendinden nefret eden bir insana dönüşmesine sebep olmuştur. geçmişteki cesur halini hatırlayıp o konfor alanından çıkan insana tekrar dönüşecektir ama ne zaman kendisi de bilmemektedir.
devamını gör...

jake peralta

babası ile ilgili travmaları yüzünden kendini komikliğe vurmuş, hatta bir keresinde amirine tüm karakolun önünde 'baba' diye seslenmiş olan ruhu çocuk nypd dedektifi.
devamını gör...

california

her eyaleti kendi vergilendirme sistemine sahip olan abd'nin en yüksek vergi oranlarından birisine sahip olan eyaleti. bu sebeple silikon vadisi bölgesinden %0 eyalet vergisi bulunan texas'a doğru büyük bir göç vermektedir. bunda texas'ın da california gibi sıcak havaya sahip olmasının, silikon vadisi bölgesindeki kiraların amerika geneline göre inanılmaz yüksek olmasının ve pandemi sebebi ile çoğu silikon vadisi şirketinin uzaktan çalışma yürütüyor olmasının da etkisi var.
silikon vadisine ek olarak hollywood'u da içeren eyalettir ayrıca. tanıdığımız çoğu abd'li oyuncu, model ve şarkıcı california'nın los angeles şehrinde yaşamaktadır.
kısacası dünya genelindeki popüler kültüre ve teknolojiye yön veren çok önemli bir bölgedir. başkenti sacramentodur.
devamını gör...

but

lubunca'da büyük.
devamını gör...

yoruldum

adamlar'ın dünya günlükleri albümünde yer alan bana göre en iyi şarkılarının adı. her şarkılarında olduğu gibi bu da bol bol sağa sola isyan saçan sözlere sahiptir.
devamını gör...

san diego

ikinci dünya savaşının bitişini simgeleyen tarihi ''v-j day in times square'' fotoğrafının ''unconditional surrender'' isimli bir heykelini bulunduran tatlı, çok güzel beachlere sahip california şehri.
devamını gör...

kazıklı maria’nın başındaki gereksiz tipleri sözlüğe itelemesi

bu başlığı açan ve destekleyen yazarların bu sözlüğü nereden duyup geldiklerini merak ettiren başlık.
devamını gör...

istanbul not constantinople

umbrella academy isimli dizide number five'in bulunduğu sahnelerden birinde çalarak ''acaba number five türk mü?'' sorusunu sordurtmuş şarkıdır.

son bölümlerden birinde türk değil yunan olduğu anlaşılmış, ''he o da mantıklı'' diye düşündürtmüştür.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim