per inania regna yazar profili

per inania regna kapak fotoğrafı
per inania regna profil fotoğrafı
rozet
karma: 1163 tanım: 288 başlık: 6 takipçi: 11

son tanımları


30 temmuz 2021 konya katliamı

dünya tuhaf yer. olayın olduğu, olay yerine şehir merkezinden çok sayıda ekibin hareket ettiği sırada siren seslerini duyduğumda ne oluyor demiş, sonrasında türkiye gibi bir cehennemde yaşadığımı hatırlayıp ülkeye bağışık şekilde günüme devam etmiştim. şimdi haberini okuyorum.

genellikle üçüncü sayfa haberlerine karşı biraz da mesleki körlüğün etkisiyle ilgisizimdir ancak bu olay tipik olayların dışında, kesinlikle normal değil.

yakında bilgisine ulaşırız.

bir de bir sorum olacak, iddialar mesnetsiz bile olsa*; ırkçılık karşıtlığı ne zamandan beri pkk yandaşlığı demek oldu?
devamını gör...

ilk bakışta sevilmeyen insan

aslında sevilmeye ihtiyaç duymasa insanlar, her şey çok güzel olacak. *
devamını gör...

her ilde üniversite olması

olmasa çoğunuz üniversite okuyamazdınız.
devamını gör...

yazarların şu an düşündükleri şeyler

başka bir dünyada hala yaşıyor, yaşanıyor mu bir şeyler? güneş doğuyor mu mesela?
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının karalama defteri

yaşadığımdan başka bir dünyada yaşıyor içinde yaşadığım toplum.

akvaryumdaki balıkları doyurmak için gittim büroya. dönüşünde bütün arkadaşlarım şehri terk ettiği için yalnız başıma oturdum birahaneye. eski şiirler okudum kendimden, yavaş yavaş demlenirken. az evvel kutladı bir adam bayramımı. kimin bayramını kutladı deli, kulağımda - çarmıha gerilen tek kişi isa değildi ki diye devrimci safsatalar uğruna taşıdığım ama haliyle kimsenin bunu bilmediği - haç küpemi göre göre. ama temizim doğrusu, kimseyi öldürmedim üç dört gündür; sonuçta insan da bir hayvan türü.

birahanedeyim, arkada ibrahim tatlıses çalıyor. neden bu saatte benim için tatlı bu ses? hiçbir şey olmadı ama hiçbir şeyin olmaması melankoli için yetiyor bazen. yetiyor işte. kendi kendime konuşup dikkatleri çekmemek için, şuraya iş çıkışı çağıma saygın kıyafetlerle geldiğim günlerde meyhaneci adem amcanın bana saygı duymaya devam etmesi için, sesimi susturmak için, karalıyorum bunu. mayhoşum, bomboşum. yabancıyım, kendi topluluğumdan başkaca toplumlara.
devamını gör...

1 milyon liranın öyle büyük bir para olmaması

faize yatıran aylık 12.000 lira civarı ortalama getirisi olur. büyük para değil ama küçük de sayılmaz.
devamını gör...

afganistan'dan 10 milyon kişi göç edebilir

amerika birleşik devletleri'nin demografik yapısına benzer bir yapıya doğru koşmaktayız. fakat onlar kadar iyi lokalize edilmiş bir sanayimiz yok. yani gelen nüfus farklı bir yapıda faydalı olabilirdi ama bize uymaz. sosyoekonomik dengelerimiz bir kere daha bozulacak. zaten az olan kaynaklarımızı yine birilerini doyururken harcayacağız. daha kötüsü de var, bunu hepimiz biliyoruz. bu insanlar çölde yaşıyorlardı, memleketlerine asla geri döndüremezsiniz!

ama ne fayda? alemin delikanlısı biziz.
devamını gör...

erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

sizinle yatmış mıydık? *
devamını gör...

evde oturan işsiz erkek

evde oturmuyorum, işsiz değilim ama zengin olup evde oturma hayalleri de kurmuyor değilim. sadece bir piyango bileti uzaktayım.*
devamını gör...

bir insanın kalitesiz olduğunu gösteren detaylar

bir sorunu irdelerken yalnızca tek bir noktadan bakması, bir olayda tek bir haklının olabileceğini düşünmesi.
devamını gör...

yazarların favori film soundtrackleri

the imperial march

zil sesi yapacak kadar çok seviyorum. bazı anlar oluyor ki, yapabileceklerime karşı paratoner işlevi görüyor.

buradan
devamını gör...

karşı cinsle konuşma başlatmaya korkmak

bir erkek olarak açıksözlü, dürüst ve patavatsız olmanın bedelini çok kere ödediğimden benim de artık yaşamaya başladığımdır. "tanışabilir miyiz" sorusunun adli yargının en üst erki tarafından sarkıntılık düzeyinde taciz sayıldığı bir ülkede, histerik bir toplumun içinde yaşıyoruz. hatta bu yüzden de yalnızız.
devamını gör...

alissa white gluz

melek gibi bir yüze, şeytan gibi bir sese sahip olan vokalist. seviyoruz.
devamını gör...

sen onun avukatı mısın sorusu

bazen yanıt olarak "evet" diyerek söyleyenini dumura uğrattığım soru cümlesi. gerçekler acıtır bebeğim.*
devamını gör...

aşı karşıtı entrylerin engellenmesi gerektiği

anayasal düşünceden, anayasadan, insan haklarından bihaber tiplerin öne sürdüğü önerme. medeniyet suyundan içmemiş bünyeler oldukları için kendilerini tartışmaya girecek kadar bile kale almıyorum.

ne çok seviyorsunuz despotizmi.
devamını gör...

mezarlık

oldukça sanatsal bulduğum ebedi istirahathane, mütevazı anıtlar topluluğu. muhtemelen bedenini yaktıracak bir insan olarak söylüyorum, mezarlıkta bir yerim olsun isterdim.

öldüğüm vakit, tatmin edici bir terekem olursa çatılı bir anıtmezar istiyorum, sevenlerimin veya kanaatlerine önderlik ettiklerimin yılda bir akşam gelip şaraplarını içip bir kadeh de toprağıma armağan edebilecekleri bir mekan istiyorum. henüz fikrim tam anlamıyla olgunlaşmasa da, vasiyetimde bu yer bulacak.
devamını gör...

yürünen en uzun mesafe

birkaç sene evvel dağ dönüşü özel mülkiyet aşıklarının kilometrelerce süren tel örgü takıntısı yüzünden en uygun rotadan şehre giriş yapmak zorunda kalmıştık. o gün tırmanış ve iniş dahil 36 kilometre yol yürüdüğümüzü fark ettik. sonrasında üç gün hareket edemedim.
devamını gör...

maruz kalınmak istenmeyen sorular

kulağımda haç küpesi gören insanların yönelttiği "hristiyan mısın?" sorusu. sanki tarihte çarmıha gerilmiş tek insan isa'ymış gibi.
devamını gör...

başak burcu kadını

kontrolcü ve diş geçiremeyince ağlayan yahut cirkinleşen kadın tipi. eşlik ettiği erkeğin hayatına düzen katması gibi olumlu özellikleri de var. ikizler burcu erkeğinden uzak durması kendi adına doğru bir tercih olacaktır.
devamını gör...

burcuna göre sevgili seçme

yaptığımdır. yalnız önce her burçtan insan tanımak gerekiyor. birinci turu tamamladıktan sonra "yok bu olmadı" deyip sıfırladım 2 - 3 ay önce. şimdilik iki burç tamamlandı. ipin ucunu kaçırıp son 7 günde 7 yeni kadınla tanıştığım düşünülürse pastayı tamamlamak çok zaman alacak gibi durmuyor. ondan sonra burçlara göre bir playbook yazıp yeni nesilleri eğiteceğim.

hatta elinde olan varsa, türkiye'nin herhangi bir yerinde 1990-2002 yılları arasında doğmuş insanların doğum kayıtlarını paslarsa, akademik bir çalışma hazırlayabilirim. *

*
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim