almanyada full time çalışmak önceden 5 gün 8 saat yani haftada toplam 40 saat iken bugünden itibaren 4 güne düştü. çalışanların işe geldiğinde dinlenmiş olup daha verimli çalışması hedef alınıyor.

buradan
devamını gör...
geriye kalan 3 günde türkiyeyi kıskanıyorlar.
devamını gör...
tatil süresinin artmasını gelişmişlik ölçütü olarak ele alabilir miyiz? o zaman çalışmayı kutsayan japonya'nın çok geri, bizim ise çok ileri olmamız gerekiyordu. oysa tam tersi. biz gelişmekte olan ülkeler sınıfındayken, japonya ikinci dünya savaşı'nda üzerinden silindir gibi geçilmiş olmasına rağmen bir dünya devi.

burada "verim" kavramının önemli olduğunu düşünüyorum, çünkü çalışmanın kutsandığı, en fazla çalışan insanın en erdemli insan sayıldığı bir sistem de insani gelmiyor.

bana göre, verimli bir endüstri ile, hem daha fazla değer üretilerek çalışanlar insanca yaşayabileceği maaşa kavuşabilir, hem de sürekli çalışmak gerekli olmaktan çıkar. otomasyon, yapay zeka, vb. gibi bu yüzyılın birçok getirisinden faydalanmadan, sadece daha uzun süre çalışmaya dayalı bir ekonomi modelimiz var ve bu da maalesef kısa vadede sürdürülebilir değil.

çok dağınık oldu sürekli birileri bir şey sorduğu için ancak fikirlerimi umarım sağlıklı bir şekilde aktarabilmişimdir.
devamını gör...
almanya, bekle aç, işsiz ve sömürülen türk gençliği almanya!

batı, dinlendikçe zenginleşiyor, biz ise çalıştıkça fakirleşiyoruz.

nede ajaba?
devamını gör...
''çok çalışma'' nın değil de verimli ve üretken çalışmanın önemini anladığı zaman bizim ülke de bir kaç adım öteye gidebilir. tabii o sıra almanya bizi kıskanmaya kaldığı yerden devam edecektir falan
devamını gör...
çok çalıştıracağım diye işçiye solitaire oynatacağına çok dinlendir verimli çalıştır.

bravo alamanya bravo.
devamını gör...
japonlar çalışmaktan ölüyor, adamların kültürü bu, çalışırken uyuya kalana ilah gözüyle falan bakıp dehşet saygı duyuyorlar. çünkü kültürleri çalışma ahlakları bundan ibaret. fakat bu sistem insani değil, japonya dan tek farkımız is başında biz uyursak başımıza geleceklerdir.

verimle de pek alakasi bulunmamakta aslinda, (insani şartlarla alakali tekrardan) japonlar, avrupalilar, amerika devleti napmis, üretmiş. avrupada haftalık +60 saatle en çok çalışan ülke biziz zaten, eee? çok mu gelişmişiz, hayır. bir cacık ürettiğimiz yok, uretende cebine atıyor ülkesinin kasasına değil.
devamını gör...
çalışma sistemini iyileştirmeleri beni sevindiriyor. seneye bu zamanlar alamanya da olacağım için mutluyum.
devamını gör...
bizdeki gizli issizlik almanyada yok.bnimki tahmin tabi ki ama yoktur.neden yoktur?çünkü disiplin ve calisma bilinci var almanlarda.bir personel orada 3 saat calisiorsa o 3 saatte gercekten calisiordur.bizde ya telefon elindedir, ya tuvalette veya sigara molasinda 2 saat durur ya da baska nane yer.misal calistigim yerdeki güvenliği demin azarladim gerci gene anlamamistir da neyse.adam lavaboya bir gidior 1 saat yok.yani bir insan kronik ishal yoksa 1 saat s.camaz.bakin 5 dk. veya 10 dk. değil 1 saat.sordum yau dedim.icerisi.kalabalik resmen yikilior.izmarit topluyodum dedi yau dedim senin isin izmarit toplamak mi sen söyle? iceride bir olay olsa önce senden kan alirlar nie tedbir almadin die abicim dedim.kilitlendi kaldi baska hicbirsey demedim.

almanya büyük.neden? almanyada böyle adamlara ekmek yok.bizim almancilar almanyayi sevmiyoruz calismak zor diolar ya o da bu iste.sen disiplinli calismaya alismamissan adam seni istihdam etmeye mecbur degil.seve seve calisacan.yoksa yallah baska ülkeye.türkiyede bu yok.
devamını gör...
bir gün bizde de olur mu acaba?
devamını gör...
türkiye için sorun saatler ya da günler değil.
sorun ahlak.
bu coğrafyada yaşayan 10 insanın 9 tanesi "az çalışıp zengin olayım" derdinde.
böyle olduğu sürece, sen istediğini yap.
verimsiz olacaktır.
5 günden 4 güne düşelim, çok değil 2 yıl sonra "öfff çok çalışıyoruz 3 gün çalışıp 4 gün tatil olsun"cular türeyecektir.
sorsan kimse aldığı maaşı yeterli bulmuyor. kimse de maaş yatınca "ya ben bu parayı hak ettim mi?" diye sormuyor.
çünkü sabah kalkıp işe gitmek ve mesai saatleri içerisinde orada "sadece bulunmayı" para kazanılması gereken bir şey gibi algılıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"1 şubat 2024 almanya'da çalışma sisteminin değişmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim