(bkz: ebeveyn olma ehliyeti)
kendini doğada başıboş gezen hayvanlarla karıştıran bir ailenin çocuğudur. piyango bileti mi bu arkadaş "ya sağlıklı olursa" diye 2. ve 3. çocuğu yapıyorsunuz?

ilkinde olmamış, ikincisinde olmamış... doğanın daha ne mesaj vermesi gerekiyor ürememeniz için?
devamını gör...
bu düpedüz seri katillik.
devamını gör...
madem bir insanın dünyaya tıbbi açıdan kusurlu bir veya iki tane çocuğu oluyor, bu insanlar neden hala çocuk yapmaya devam ediyor diye soruyorum bazen kendime. ben ve evleneceğim kişi* bu evlilikten yapacağımız bir çocuk sakat olsa, ben utancımdan kendimi kısırlaştırırım. kimse de buna engel olamaz.

tabi bizim gibi dini olguların önemli olduğu ülkelerde ancak böyle durumlar görülür. batıda böyle rezilce bir şeye rastlayamazsınız. mesela bir ara haberlerde okumuştum, doğuda bir aile 7 tane engelli çocuk mu ne yapmış. derdiniz nedir yahu? çocuklarınız engelli olmuş zaten. o kadar çocuk neyinize yetmiyor ki?

esas nedeninin allah vergisi mantığı olduğunu düşünüyorum bu durumun. bu bir imtihan diyorlar, o çocuklara yazık. bu insanlara kondom, doğum kontrol hapları veya prezervatif vb. çocuk yapmayı önleyecek şeylerin kullanımının öğretilmesi gerekiyor.

genetik danışmayı da her çifte evlilik öncesi zorunlu tutacaksın, bu testleri yapmadan veya testlerin sonuçlarına itiraz ederek çocuk yapan ailelere de devlet olarak caydırıcı cezalar vereceksin, bak bakalım böyle durumlar ülkede yaşanıyor mu? gerçi bizim devlet, sosyal devlet olduğu için onu yapmaz orası ayrı bir mevzu.
devamını gör...
tıp o kadar ilerlemişken bu devirde pes diyeceğim ama şaşırmıyorum.

tıp ne yapıyor bakın;
1. ailede genetik bir hastalık olsun veya olmasın bir test yapıyor.
2. hastalık çıkarsa tüp bebek yöntemi ile ayıklama yapılıyor en sağlam olan sperm ve yumurta döllendiriliyor.
böylece sağlıklı bir evladınız oluyor.

okuyan herkes çevresini uyarsın belki böylece bir farkındalık yaratırız ve o hasta olacak çocuğu bin bir eziyetten kurtarmış oluruz.
devamını gör...
evlenmeden önce test yapma şartı getirilmeli. hastalıklı bireylerin en başından dünyaya gelmemesi, herkes açısından en iyisi. işi tanrıya bırakınca sonuç pek iyi olmuyor demek. tanrıya iman edenlere göre bu çift lanetlenmiş de olabilir. artık hangisi daha mantıklıysa onu kabul edin.
devamını gör...
alenen vicdansızlıktır.
hiçbir günahı olmayan masum bebelerin acı çekmesinin sebebi basiretsiz ana-babadır.
bu çiftin doğal yollarla çocuk yapmaması gerekiyor.
yazık gerçekten yazık.
devamını gör...
2 tane evladın sma hastalığından ölmüş hala 3.yü yapmaya çalışıyorsun. bu vicdansızlık.

insan çocuklara acıyor, yazık.

halbuki evlilik öncesi belli testler var onları yapsan belki çocukların sma hastalığından ölmeyecek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"2 çocuğu sma'dan ölen ailenin 3. sma'lı çocuğu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim