yan etkiler ciddi görünüyor.

biontech firmasının koronavirüs aşı çalışmalarında 225 kişi plasebo grubuna dahil olurken, geri kalanına ise gerçek aşılama yapıldı.
ilk başlarda hangi kategoride olduğundan emin olmayan doktor erdal yanbuloğlu, ikinci doz aşı sonrasında yaşadığı yan etkilerden dolayı kendisine gerçek aşılamanın yapıldığını düşünüyor.
ilk doz aşı sonrası kol ağrısı dışında başka bir şikayeti olmayan doktor yanbuloğlu, ikinci doz aşı sonrasında ciddi şikayetleri olduğunu ifade ediyor.
yaklaşık iki gün boyunca şiddetli baş ağrısı, ateş ve çok yoğun bitkinlik yaşadığını dile getiriyor.buradan
devamını gör...
araştırmacı gazeteci yazar soner yalçın'ın tam da bu konuda 26 kasımda yazdığı yazısını herkesin okumasını tavsiye ederim.
aşıyla ilgili bir çok soruya cevap bulacağınızı düşünüyorum.

üşenip de okumayanlar için kısa bir alıntı yaparsam ;

" aıds/hıv aşısı bulundu mu?
30 yıldır çalışma yürütülüyor, hâlâ bulunamadı.
ebola aşısı bulundu mu?
ebola virüsü 1976'dan beri biliniyordu; ancak ebola aşısının bulunması 43 yıl aldı. daha geçen yıl/2019'da onaylandı.
ne kadar uzun süre demeyiniz. aşıların keşif süreleri hep uzun oldu. örneğin:
rotavirüs, 26 yıl sürdü. (1980-2006)
papilloma, 23 yıl sürdü. (1983-2006)
hepatit a, 24 yıl sürdü. (1967-1991)
suçiçeği, 34 yıl sürdü. (1954-1988)
hepatit b, 38 yıl sürdü. (1943-1981)
pnömokok, 66 yıl sürdü. (1911-1977)
ensefalit, 39 yıl sürdü. (1937-1976)
menenjit, 68 yıl sürdü. (1906-1974)
kabakulak, 22 yıl sürdü. (1945-1967)
kızamık, 9 yıl sürdü. (1954-1963)
çocuk felci, 20 yıl sürdü. (1935-1955)
tüberküloz, 21 yıl sürdü. (1900-1921)"

şeklinde devam ediyor .

merak edenler devamına

buradan ulaşabilir .
devamını gör...
dünyanın bir çok yerinde aşının sorunlarını açıklayan bilim insanları dışlanıyor ve medyada yer verilmiyor. bu aşının çok aceleye getirilmesi sorununun yanında, ani ve doğru dürüst duyurulmadan gerçekleştirilen ilaç ve aşı yasa kanunları batıda tepki görüyor. çünkü medyada gerektiği gibi yer almadan değiştirilen bu yasa; aşı üretici, dağıtıcı, uygulayıcı, kurum ve kişilere yasal muafiyet getirdi. bu ne anlama geliyor, aşının yan etkisi kişilerde her hangi bir sakatlığa yol açarsa bu kişi tazminat alamayacak, çalışamayacak duruma gelse bile hayatını sürdürebilmesi için gerekli bir gelire sahip olamayacak, tedavi masraflarını kendisi karşılamak zorunda kalacak. batıda insanlar bilinçli ve buna tepki verirken bizim insanımız, hem de her kesim sıraya girip kollarını sıvazlamış bekliyor durumdalar. çok garip bir toplumuz.
devamını gör...
yan etkilerinin olması bir aşı için gayet normal. beklenen bir durum. kimisi biraz fazla yaşıyor kimisi hissetmiyor bile. olağan bi durumu niye büyütüyorsunuz ey ahali?

aşının içeriğinde zehir yok. virüslerin protein kılıfları vs... var. vücut tanısın diye. o şahsiyetin vücudu böyle tepki vermiş olabilir ve normaldir. artık virüs sebebiyle ölmeyecek. aşı da öldürmeyecek. yüzde yüz korur demediği için belki en fazla etki etmeyecek.

dünya normallerinde, pandamı yoksa, ekonomiler zorda değilse aşılar için kaynak ayırmak, yoğun çalışmak pek kolay değil. az hasta varken neden aşı şirketleri zararına 1-2 yılda aşı çıkarsınlar ki?

dünya ekonomileri sarsıldı. hiçbir ülke böyle olmasını istemez. ama oldu. ekonomiler sarsıldı. şirketler zarar ettiler ve kimi şirketler battı. ilaç firmaları artık son sürat çalışabilirler ve kaynak ayırabilirler hatta dışarıdan destekleme ve bağış alabilirler. çünkü zarar etmeyecekler hatta kar edecekler. salgın olmasaydı bu kadar hızlı çalışamazlardı. çünkü gereken desteği ve kaynağı bulamayacaklardı değil mi? şirketler zarar etmek için çalışmazlar; çalışmazlar. bu ayrı bir tartışma konusu.
yani yok efendim falanca aşısı 10 yılda bulunmuş, filanca aşısı 36 yılda hazırlanmış düşüncesi çok geçerli değil. kaldı ki aşı işe yaramayabilir. ama milyonlarca insanın ölmesindense bi zahmet düşük yüzdeli bir oran da ağır yan etki olarak ateşi çıksın; bi zahmet...

kimseye zorla aşı yapmıyorlar. istemiyorsanız olmayın ama insanların kafasını yanlış bilgilerle karıştırmaya, beyin sulandırmaya gerek yok.

1940'ın teknolojisi ile 2020'nin teknolojisini ve bilgi birikimini nasıl karşılaştırıyorsunuz onu da anlamış değilim...
"akıl var mantık var." mı acaba?

lütfen şu aşıları bi araştırın artık. ne büyüttünüz yahu... aşıların içinde ne mi var?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"30 kasım 2020 covid-19 aşı gönüllülerinin aşılama sonrası yaşadıkları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim