kurtlar vadisi'ne ''yalnız gezerim, yalnız yaşarım, yalnız ölürüm'' repliğiyle adım atan, polisten kaçtığı sırada polat alemdar'a yataklık yaparken menemen için orospu karı yemeği diyen, güllü erhan'ın kendisine sürekli olarak abdül demesine bozularak ''bana abdül deme, dünyalar senin olsun'' diyen karakter. görev adamının en net karşılığı.
bundan yıllar önce, yaratıcı beşiktaş taraftarı tarafından adına tezahüratlar bestelenmiştir;

"ruslar kimmiş, baron kimmiş tanımaz bile
laz ziya'nın eline verecek yine
yıllardır çalıştın sen bu devlete
inleyecek dört bir yan abdülhey diye"
devamını gör...
memati - polat alemdar karışımı bir devlet görevlisi.
devamını gör...
kendisi bir kurtlar vadisi karakteridir. abi sigaran var mı demiştir gerisi gelmiştir.
devamını gör...
uzun saçlı kabadayıdır.
devamını gör...
asıl adı zülfü yüksel olan derin devletin 2.numaralı ajanı. birincisi elbette ali candan. kaynak doğu bey.
devamını gör...
az konuşan çok çalışan vadi karakteri.
devamını gör...
(bkz: drej ali)
devamını gör...
az konuşan, çok trip atan, alıngan mafya, ajan.
bu tipi gördüğümde ağzına ağzına vurasım geliyor, her şeyi gereksiz gereksiz sorgulamasıyla kafamı çok şişiriyor çünkü.
takımındaki herkesi rakip gören, aslında fazla da bir işe yaramayan tip, sağ kol olamayacak kadar çocuksu.
devamını gör...
dizideki gerçek adı (bkz: zülfü yüksel), kod adı ise akrep olan kurtlar vadisi ve kurtlar vadisi pusu karakteridir.
devamını gör...
türk dizi tarihinin en güzel menemen yeme sahnesinde oynamış olan kurtlar vadisi karakteri.
devamını gör...
gerçek adı zülfü yüksel olan kgt ajanıdır. görevi gereği korumak, gerekirse öldürmek üzere polat alemdar'ın yanına yerleştirilmiştir.
devamını gör...
asıl adı zülfü yüksel kod adı akrep dir. kgt'nin polat alemdar dan sonra yetiştirilmiş 2 numaralı adamıdır. kurtlar vadisinde kendisinden duyduğumuz kadarıyla çocuk esirgeme kurumundan alınarak devlet tarafından özel olarak yetiştirilmiş bir ajanıdır. yine bazı sahnelerde pala dan duyduğumuza göre doğuda bazı aşiretlerin içine sızarak teröre karşı pala ile dağlarda mücadele vermiştir. kürtçe - türkçe - arapça dillerine hakimdir.

aslan akbey tarafından polat alemdar'ın yanına yerleştirilir ancak polat'ın da ajan olduğunu bilmeden onun hakkında istihbarat toplama ve korumak üzere görevlendirilir.

abdulhey bir nevi polat mafya dünyasına kanıp devlete ihanete kalkışırsa onu imha etmekle görevli devlet mekanizmasıdır.

daha sonradan abdulheyle polatın yolları birleşiyor.
devamını gör...
bu karakteri canlandıran oyuncunun dizide ilk kez göründüğü sahne ali candan’ın cenazesindeki mevlid sırasında limonata dağıttığı sahnedir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


bir kısım izleyici o kadar havaya girmiştir ki aslan akbey’in onu cenaze evine yerleştirdiğini düşünmektedir.

1-2 saniye göründüğü sahne için yardımcı oyuncu/figüran olarak görünmüştür zaten kendisi de başlangıçta setin çay dağıtım sorumlusudur.
devamını gör...
kim la bu..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"abdülhey çoban" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim