türkiye'de olası durum, anlıyorum imkanlar bazen elverişli olmuyor ama yine de bence akıllı bir insansan bunun çözümünü bulman gerekir. ufak bir yol göstermeyle çok büyük işler becerebilecek bu insanlar , eğitimsiz aileler tarafından sömürülüp bir girişim dahi yapmasına izin vermiyor. akıllı ve zeki olan biri buna da çözüm bulup kendi hayallerinden vazgeçmemeli ve başkasının aklıyla para kazanmayı öğrenmesi gerekiyor. malumunuz ülkede aklı az çalışan bir hayli insan var. onlar varken zeki birinin parayı bulmamasına şaşırıyorum doğrusu.
devamını gör...
yeterince akıllı ve zekiyse fakir kalmayacaktır
devamını gör...
bunların yanında kahpe, şerefsiz ve adi olması da lazım.
devamını gör...
kurnaz olma , adam kullanma vb özellikler olmadan olmuyor.
devamını gör...
(bkz: akıllı ve zeki olduğunu sanan insan)
devamını gör...
kontenjan yetersizliğinin kurbanıdır. kapitalizm hayratı ile allah rızkı arasında kalıp beynini yemiş insanlara, insanın genel olarak akıllı ve zeki olma özelliği ile bilinen bir canlı olduğunu anlatmayı düşlemek bile yorucu olabiliyor bazen.
devamını gör...
eğer cidden çok zeki ve akıllıysa çoban dahi olsa çalışır, bu hayatta bir şeyleri başarır. akıllılığını kullanıp çalışır. bir de zekasını ekleyince çok iyi şeyler başarır. o yüzden böyle bir insan olacağını sanmıyorum. varsa da çok nadirdir.
devamını gör...
çobandır kardeşim o
devamını gör...
bu dönem zeka ile bir yerlere gelemezsiniz. iyi bir eğitim ile yine istediğinizi elde etme şansınız yok. ayrıca maymunlara işaret dili öğretilen bir dünya hiç kimseyi iyi eğitimli diye zeki biri yapmıyor. ya da dünya üzerinde en zeki insanlar mutlaka çok büyük başarılara imza atmadı. kendini eve kapatan ve ortaya çıkmayan dahiler var.

bi ara evi hamam böcekleri bastı. böcekleri deney amaclı kullandım hemen ziyan olmasınlar diye. davranışlarını inceledim. bunun yanında hayvan saldırısına uğrayan böceklerin uzuvları ile bağlantılı değişen davranışları üzerine notlar aldım. su ve benzeri tehlikelere karşı yine çözüm yolu üretebiliyorlar mı anlamaya çalıştım. cevremde çoğu kişi sanki böcekleri bıçaklıyormuşum gibi ders vermeye başladı bana. böceklere hiçbir şekilde fiziksel zarar vermediğim halde bir ilaç ile hiç acimadan ilk günden zehirleyecek insanlar benimle etik üzerine tartışmaya girdi. bir böceği öldürmek ile onu doğal yaşamında takip etmek arasında farkı anlamayan bir topluluğun içinde başarılı olmak ne demektir?

bunu tartışmak gerek.

şu an çiçeklere nas suresi okuyarak onların enerjilerini bilmem ne yaparak haber olan gençlerin gelecekte doğacak çocuklarının a ve b nedenli ölümlerini engelleyebilecek projelere sahibim. bunun yanında "etkili din eğitiminde türk müziğine verilen duygusal tepki üzerine" inceleme yaparak 1 milyon burs alan o arkadaşın çocuğu otizmli doğarsa eğer, otizmli çocukları çalışma hayatına kazandıracak bir başka projem 24 sayfa hazır bekliyor. gelebilecek en ufak soruya bile cevap verebiliyor o proje. hayata geçerse çok fazla sirketin bu farkındalık çalışmasına destek olacağı ayrıca şimdiden kesin.

devletin her çocuk için verdiği parayı istediği için otizmli çocukların eğitimi ile ilgilenen bir arkadaşıma projeden bahsettim, uçmuşsun dedi. otizmlilerin çalışma hayatına kazandırılmasının mümkün olmadığını söyledi. yıllardır otizmliler ile ilgilendiğini söyleyerek projeyi kendi kafasında bir anda bitirdi.

anlatmak istediğim şeyi çoğu insan anladı. anlamayanlar mutlaka olmuştur. sorun değil. siyasi bir eleştiri içine girmek istemediğim gibi şimdiye kadar hiçbir çalışmam için tek adim atmadığımı belirteyim. ben çiçeklere nas süresi dinleten ya da din eğitiminde türk müziğine verilen tepkiyi inceleyen bu gençlere verilen bursları izlemeye devam edeceğim. bu insanlar haber yapıldığı için izliyorum zaten. bu topraklarda ne zaman din değil de çocuklar değer görür o zaman başarılı olmak için adım atarım ancak şunu yine tartışmaya açmak istiyorum.

başarılı olmak ne demektir? din eğitiminde türk müziğine inceleme yapıp milyonluk burs alan o genç arkadaş benden daha mı başarılı yoksa benden daha mı iyi sömürüyor dini? ya da bu arkadaşların bizden daha zengin olması bizden daha akıllı olduklarını mı gösteriyor yoksa dini mi iyi sömürüyorlar?

evet..
devamını gör...
buldunuz beni.
devamını gör...
(bkz: kıymeti bilinmeyen insan)
devamını gör...
ticari zekası yoktur ya da bazen bütün aklını, zekanı seferber etsen de olmaz, kısmetsizlik vardır.
devamını gör...
belki bir değer olarak para umurunda değildir. ama günümüzdeki insanlar için imkansız sanırım böyle kişileri tahayyül etmek.

(bkz: siddhartha)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"akıllı ve zeki olduğu halde fakir olan insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim