islam dininin biricik/tektanrısı olan allah, her şeyi bilen(!), gören(!) ve her şeye gücü yeten(!) bir varlık olarak mademki bu kadar güçlü; o zaman allah kendini öldürebilir mi? bu sorunun cevabı iki tanedir: evet ve hayır.
1) eğer cevap evetse yani allah kendini öldürebiliyorsa o zaman allah, ölümsüz bir varlık değildir ve onun da bir sonu vardır.
2) eğer cevap hayır, allah kendini öldüremiyorsa o zaman allah'ın her şeye gücü yetmiyor demektir ki bu da allah'ın güçsüz olduğunu gösterir.
al sana paradoksun daniskası. işte bu durum tektanrıcılığın paradoksunun en sağlam kanıtıdır. tabi gerçekte allah diye bir şey varsa bu özelliklere aynı anda sahip olmaz çünkü her iki durum da birbirini yalanlıyor. kayış kopartan çelişkiler. bu dünyaya bir kere geliyorsunuz zaten. masallarda allah var ama gerçekte allah yok din yalan...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel her şeye gücü yeten(!) allah'ın kendini öldürüp öldürmemesi sorunsalından kaynaklı paradoks
devamını gör...
tanrı kavramını sorgulama şekline bakar.
devamını gör...
ölümsüz bir varlığın kendini öldürmesi veya yok etmesi mümkün değildir. dokunulmazlığı ve sonsuzluğu vardır. böyle sorular sormadan önce biraz düşünün.
devamını gör...
kaç kez öldürdüm kendimi içimde.. -allah..
devamını gör...
mutlaklığın detaylı düşünüldüğünde, tüm fizik kuralları hiçe sayılsa bile, kavramsal olarak imkansız olduğunu gösteren sorudur. cennet fikri de bu yüzden mantıksızdır: #1578433
devamını gör...
bu evrenin kurallarina göre paradoks olan soru..

belki de allah'ın yarattığı başka bir evrende allah sabah doğup akşam ölüyordur.
devamını gör...
vahdeti vücut *yaklaşımı ile evrene yaklaşırsanız mantıklı bir paradokstur ve de büyük patlama ile meydana gelmiş evrenin sonunun olması da bu anlamda zaruridir ve de bitmesi gerekir.
fakat yaratıcının yaratılandan bağımsız olduğu ve de yaratıcı olanın * olanın yaratılandan bağımsız olduğu fikrine biraz kendimizi adapte edebilirsek evrenler üstü bir yaratımda ölüm kavramının biz yaratılan varlıklar için geçerli ve de uygulanabilir olduğunu biraz sezinleyebiliriz..
gelişerek ve de anlamlandırarak ilerleyebilmemiz ümidi ile..
devamını gör...
dünya koordinatları ile allah'ı tanımlamak.
ölüm, ölümsüzlük, zaman, madde, enerji vs bunlar dünya hayatının kavramları. tanrı ile alakası yok, ilgisi yok. yanlış tanrı algısı.

bu ne bilimsizliktir yahu?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"allah kendini öldürebilir mi sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim