özellikle 1960'lardan sonraki hollywood filmlerinde gözlenen durumdur, amerikan iç siyasetindeki çalkantılar vietnam yenilgisi siyasi ve demografik sıkıntılar nedeniyle amerika, sinema aracılığıyla kendi içinde birlik mesajları algısı yapılmasına önem vermiştir başlangıçta birbirine ön yargıyla bakan ancak daha sonra kanki olan ve birbirleri için canını verecek kadar birbirlerine tutkun ve dost olan beyaz ve siyahi polis partnerler temalı birçok film ve dizi çekilmiştir, miami vice, cehennem silahı . amerikan ninja(bir tür askeri polis olduğu için) , siyah giyen adamlar, vs.
devamını gör...
işte bunlar heb yabılan ırkçılığı unutturmak için...
devamını gör...
bunun bir çeşit amerika'da var olan ırkçılık algısını yok etmek ve toplumu sınırları net şekilde çizilmiş bu ayrımdan sıyırmak amacıyla alınmış bir aksiyon olduğunu düşünüyorum.

1860-1865... gettysburg.. ah abraham lincoln! siyahi insanların köleliğini kaldıran ve amerika'da köleliğe noktayı koyan başbakandır kendisi. öldürülmeseydi daha tatlı olabilirdi ama yine de aldığı risk ve kazandığı zaferle gurur duyuyorum. demem o ki bu iş 1950'lerde değil, 1860'larda başladı. amerikan tarihini bilmek önemlidir.
devamını gör...
beyaz polis tüm cool tavırları ve ciddiyetiyle sadece ve sadece olaya/konuya/şüphelilere odaklıyken siyahi polis habire "hadi ama biraz rahatlamak sana da iyi gelecek" gibisinden cümleler kurar. film boyunca eli işte gözü oynaştadır. bu durum -en azından filmin başlarında- ikisi arasında büyük bir sorun teşkil eder.
devamını gör...
filmlerde siyahileri daha komik gösterirler, topluma "aslında çok sempatikler,tanısanız seversiniz "demek için mi yoksa " bilirsiniz bazı "hayvanlar" yerinde duramaz" algısı oluşturmak için mi bilmiyorum. çünkü genelde komedi filmlerinde ki bu genelde polis ve ortağının dostluğu üzerine oluyor, siyahi dostumuzun hareketleri de normalin dışında hiperaktiftir. mimikleri, ağız hareketleri de buna eşlik eder. sempatik olmasına sempatik ama bu ikisinin arasındaki farkı kapatmak için ya da daha barışçıl mesaj vermek için yapılıyor gibi gelmiyor bana. hâlâ bu konuda ırkçı olduklarını düşünüyorum. bana sorarsan oyunculuklari mükemmel, izlemek oldukça keyifli ama algıda seçicilik işte ben hangi gözle onlar hangi gözle seyrediyor bilemem.
devamını gör...
abd film sektörü hükümetleri adına siyahlardan ne kadar özür dilese azdır o ayrı konu.
fakat artık sihayların ırkçılık nedeniyle ağlamamaları gerekiyor çünkü asla olmaz denilen oldu ve abd bir siyahi başkan gördü. 2000 li yılların başında solda duran amerikalılar bile mümkün değil diyorlardı.
öte yandan sinema sektöründe bu ırkçılığın gizliden devam etmediğini de kimse söyleyemez, denzel washington , siyahi lider malcolm x'in hayatını anlatan filmdeki başarısı ile bir tek ödül alamazken , training day filminde ahlaki çürümenin temsili kötü polisi /adam rolüyle oscar kazandı. demem o ki , siyahi oyucular halivudda sadece kötü adam rollerinde oskar layık görülür çünkü iyi adamlık ve kahramanlık beyazadama aittir.
devamını gör...
ırkçılar sizi! asyalı polisle solukbenizli polis nerede?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"amerikan sinemasında beyaz polisin ortağı siyahi polis" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim