rahmetlinin iğne iplik gibi eşyalarını koymak için kullandığı hasır sepeti ve bakır (bkz: bakraç)ı diyorum. sepeti fonksiyonel olarak kullanıyorum, bakracı teşhir maksatlı kullanıyorum.
ailenin eskileri benim için kıymetlidir.
evimde süs olarak lullandığım şeylerin bile, moda olanlardan değil yaşanmışlıkları olanlardan olmasını isterim.
hem ailevi eşyalar kaybolmuyor hem süs eşyasına para harcamamış oluyorum.
devamını gör...
ailenin koleksiyoncusu benim. aslında ablama düşer ama o pek sevmiyor sanırım hatıra antika şeyleri.
kemer hedesi sanırım.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bildiğin 5 tl. fii tarihinde bu parayı üzerlik dumanında yudum* cüzdanına kat bolluk getirir demişti i. yaklaşık 20 yıldır bir cüzdanımdan hiç çıkartmadım. devrin daim ola özgül sultan.
devamını gör...
ekonovich, bunu hafif temizlet ama patinasını bozma, yani yeni gibi temizletme, kolye ucu vesaire haline getirmek ister de beceremezsen bana yaz, benim ustam halleder.

ben de anneannemin kendi eliyle yaptığı ve çocukluğundan beri çektiği tespihi saklıyorum.

bir de, dedem diyarbakır’a tayin olduğunda tren siirt’te durmuş ve bizimkiler iki adet kıl battaniye almış, biri kahverengi, biri siyah. 1946 yılında.. iki battaniyeden siyah olanını anneannem ben 6 yaşındayken bize getirdi. kahverengi olanı gerizekalı küçük teyzem istedi.. bizimkisi her sene çıkarılıyor, naftalinleniyor, seriliyor ve ilk günkü kadar parlak bir biçimde saklanıyor. kahverengi olanın ağzına edildikten sonra en büyük teyzem aldı..

aynı teyzemde büyük anneannemin 100 küsur dene önce eliyle yazdığı, bir kaç metre uzunluğunda bir dua var. bir de, dedem emekli emniyet müdürüydü ve sadabat paktı’nda atatürk’ün koruması olarak bulunduğu sırada çektirdiği fotoğraflar var. anneme, uygun bir dille teyzem bunları tek elde toplamak isterse çok gönüllü olduğumuzu söylemesini istedim.

bu arada, bizim ailenin koleksiyoncusu biz miyiz? 19 yaşındayken kapalıçarşı’da antika alıp satıyordum. yeterlidir herhalde.. bir kumarbaz için poker neyse benim için nadir bir parça odur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"anneanne yadigarı olup hala saklanan şeyler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim