öncelikle işin anatomik yapısını açıklayalım efendim. boyun omurlarında birinci omur(bkz: atlas) ve ikinci omur(bkz: axis) birbiriyle eklem yüzü oluşturur bu ekleme de anatomide atlantoaksiyal eklem denir. bu eklem şöyle bir şekilde birbirine bağlıdır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
görüldüğü üzere axiste dişe benzer bir yapı vardır ve bu yapı atlas ile eklem yüzü oluşturmaktadır. bu eklemin hemen arkasından ise omurilik geçmektedir. şimdi ben bunları neden anlattım ? sebebiyle beraber bu koltuk başlığının neden olduğunu algılayabilmemiz için. sizler arabada iken varsayalım ki arkadan bir araç süratli bir şekilde size çarptı. çok aşırı şiddetli çarpmalarda kafanız adeta bir kırbaç misali önce geriye sonra ise öne doğru sallanır. bu aşırı şekilde oluşan sallantıdan dolayı axis'te bulunan diş benzeri çıkıntı sizin omuriliğinize zarar verebilir hatta boyundan aşağısının felç kalmasına neden olabilir. sizi bu tür yaralanmalardan koruyabilmek için araçlarınızdaki koltuk başlıklarınız vardır. eğer aracınızda koltuk başlığınız yoksa mutlaka taktırmanızı öneririm.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"araba koltuklarındaki başlık neden var sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim