araba sürmeyi öğrenirken dikkat edilmesi gereken iki nokta vardır.

1) herkesin nasıl araba kullanılacağını bildiğini varsayın...
2) kimsenin arabanın nasıl sürüleceğini bilmediğini varsayın..
devamını gör...
panik en büyük düşmanınızdır. cesaretiniz hiç kırılmasın. unutmayın kimse anasının karnından şoför doğmuyor.
devamını gör...
fren ve gazı karıştırmayın.
devamını gör...
direksiyonun başına geçtiğiniz andan itibaren, şu kafanızdaki aptal saptal sorunları yok edin başta.
araç ile bütünleş.. hahah yok lan o kadar da değil, sadece debriyaja kadınmış gibi davranıp aynaları kontrol edin öncelikle.
devamını gör...
klasik ama faydalı bilgilerdir.

direksiyonu sıkı tutun sinyal vermeyi unutmayın sağ sol aynalarinizi kontrol edin şeridi ortalayin yanınızdan geçen araclardan korkmayın şeritten çıkmamaya çalışın sürekli direksiyon pratiği yapin.
devamını gör...
bir süre çok dikkatli kullanıp biraz deneyim kazandıktan sonra, artık ben oldum diyeceksiniz. demeyin. en tehlikeli evre işte o.
devamını gör...
benim yaya olduğum yerde kullanmayın başka da önerim yok
devamını gör...
öncelikle araba kullanmayı hangi türde öğrendiğiniz önemlidir.

düz vitesle ehliyet aldıysanız , bir derece daha güvenilir bulurum.çünkü aynı anda bir çok algıya sahip olmanız gerekir düz vites araba kullanırken.hem vites , hem debriyaj, hem fren, hem aynalar vs derken çoklu bir algı ve refleks mekanizması işin içerisine giriyor.


bu yüzden trafiğe cıktığınızda ki genelde otomatik araba tercih edilir , düz vites öğrenen biri için otomatik araba kolaydır.araba kontrolü, refleks kontrolü daha iyi olur diye düşünüyorum.tabi yine kişiden kişiye değişebilir ama düz vitesle ehliyet alanın hakimiyetini otomatik araba ile alana göre daha iyi bulurum.

trafikte bilinmesi gereken şu’dur ;

tam bir cehennem alanıdır.( tabiri caizse)

kitapta öğrendiğiniz kurallara çoğunlukla kimse uymaz.bu yüzden trafikte hep siz dikkatli olmalısınız.takip mesafenizi koruyun, dikkatinizi hep etrafınızda ve aynalarınızda tutun.


eğer acemi sürücü iseniz, yanınızda profesyonel olarak araba kullanan biri olmadan trafiğe cıkmayın çünkü arabayı kontrol edemediğinizde birine zarar verirseniz bunun maddi boyutu olabilir ki trafikte özellikle sık dur/kalk yapılması gereken yerlerde yeni kullananlar telaş yapabilirler.hem acil hareket etmesi gerektiğini düşündüğü için hemde trafiği engellememek için kaygı oluşursa, el / ayak- oto kontrol dağılabilir.



cok keskin virajlara, kavşaklara hız limitini düşürmeden girmeyin, dönüşlerde düşük hızda olmanız faydalıdır.


sakın telefonla oynamayın ya da story atacagım diye direksiyonu boşlamayın.


cok dar alanlara park etmemeye çalışın çünkü ayna ve hassas direksiyon kullanımı gerektirir başka arabalara çarpmamanız için ferah ve geniş yerleri tercih edin başlangıçta.8 manevra ile girebileceğiniz yerler , 2-3 manevraya göre daha risklidir.

özellikle kaput içini iyi öğrenin.fren balatalarında olası sıkıntı ya da arabanın içerisinde anormal bir koku olduğunda, ne yapmanız gerektiğini bilmeniz bence önemlidir.

gösterge paneli sadece hız tablosu için değildir, orayıda özenle kontrol etmeniz gerekir.

silecek suyunuzu ve arabanın yağını düzenli kontrol etmeniz gerekir.


arabanızın lastiklerinide düzenli kontrol etmeniz uygun olacaktır.

ilk kez kullananlar mümkünse vites 3’ün üstüne çıkmasın ( 60km ) hız limiti ani durumda arabayı durdurmak için idealdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"araba kullanmaya yeni başlayanlara tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim