suya daldırılan bir cisme etki eden kaldırma kuvvetinin, bu cisim tarafından yeri değiştirilen sıvının ağırlığıyla aynı büyüklükte olmasıdır. bu prensip, günümüzde şamandıra sistemlerinde, su altı ve su üstü araçlarının yapımında ve hidrostatik mühendisliğinde kullanılmaktadır.
devamını gör...
matematiksel sembolleri şimdilik geçersek bir iş/hedef için az az(ne kadar kucuk olduğunun bir onemi yok) ama surekli devam edersek hedefe ulasir ve hatta onu gecebiliriz.


her x reel sayısı için x < n olacak şekilde en az bir n doğal sayısı vardır." 

her gerçel sayıdan büyük veya eşit bir doğal sayı vardır.
devamını gör...
arşimet prensibi

bir sıvı içindeki katı bir cismin, taşırdığı sıvının ağırlığına eşit bir batmazlık kuvveti ile yukarıya itildiğini vurgulayan prensiptir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


su, kendi yoğunluğundan da az yoğunluğa sahip olan cisimleri, yüzeyine doğru itmektedir. yoğunluk farklılıklarından ortaya çıkan itme kuvveti etkisiyle cisim yüzmeye başlar.
burada her ne kadar gemi ve deniz mühendisliğinin alanına girdiğinden, örnek su olarak alınmışsa da bu ilke sıvılar için de genel kuraldır.

bu prensibin kullanım alanları ise şöyledir;

cisimlerin kendi ağırlıklarının bulunması
şamandıra sistemleri
deniz taşıtları
hidrostatik mühendisliği gibi alanlarda kullanılır.


gif ve alıntı kaynak/ wikipedia.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"archimedes prensibi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim