#ödüllü filmler
komedi / romantik
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

(bkz: jack nicholson)’ın obsesif kompülsif rolünde oynadığı -aslında rolünü yaşadığı desek daha doğru olur.- ve --! spoiler !--

filmin sonunda bile sevdiği kadına sevdiğini söyleyemediği

--! spoiler !-- güzel bir filmdir.
devamını gör...
jack nicholsonun oscar aldığı iki filmden biridir. diğeri için (bkz: one flew over the cuckoos nest) film ocd hastası olan melvin'in, gay komşusu ve ellen hunt tarafından oynanan bir garson ile fazlaca etkileşime geçmesini anlatır.
devamını gör...
başrollerini jack nicholson ve ellen hunt'ın paylaştığı 1997 yapımı romantik komedi filmi.

titanic'in 14 dalda aday olup 11 dalda ödül kazandığı 70. akademi ödülleri'nde jack nicholson'ın melvin udall rolüyle en iyi aktör ve ellen hunt'ın carol connelly rolüyle en iyi aktris ödüllerini kazanmasını sağlamıştır.



melvin: okay. now, i got a real great compliment for you, and it's true.
carol: i'm so afraid you're about to say something awful.
melvin: don't be pessimistic. it's not your style. okay. here i go. clearly a mistake. i've got this what? ailment. my doctor, a shrink that i used to go to all the time, he says that in 50 or 60 percent of the cases, a pill really helps. i hate pills. very dangerous thing, pills. "hate", i'm using the word "hate" here about pills. "hate". my compliment is that night when you came over and told me that you would never . . .
carol: um.
melvin: um, all right, well, you were there. you know. you know what you said. well, my compliment to you is the next morning, i started taking the pills.
carol: i don't quite get how that's a compliment for me.
melvin: you make me want to be a better man.



not: ayrıca bu filmde house m.d. dizisinde dr. taub'u canlandıran peter jacobson ve dr. cuddy'yi canlandıran lisa edelstein'ı melvin'in masasında oturan yahudi çift rolünde görmek mümkün.
devamını gör...
başrolünü jack nicholson ve helen hunt'ın oynadığı, jack nicholson'a en iyi erkek oyuncu, helen hunt'a en iyi kadın oyuncu oscar ödülünü (titanic'e ramen) getiren 1997 yapımı mükemmel bir filmdir.
devamını gör...
filmi sinemada izlemiştim. aradan çok zaman geçtiği için filmi çok net hatırlıyorum diyemem ama film ile ilgili olumlu bir hisse sahibim.

filmden 2 replik kalmış aklımda. birincisi bir hayranı jn ye soruyor kadınları nasıl bu kadar iyi anlıyorsunuz, jn de diyor ki bir erkeği alıyorum ondan akıl mantık ne varsa hepsini çıkarıyorum. böyle bir şeydi. tam hatırlamıyorum mealen.

diğeri de helen hunt'a söylediği sen daha iyi biri olmam için ben de istek uyandırıyorsun.
devamını gör...
jack nicholson'ın başarılı olduğu kadar, takıntılı ve önyargılı bir yazarı canlandırdığı film.
helen hunt her gün gittiği restoranda çalışan müşfik bir garson. aksi yazarın, en sevdiği insan. daha doğrusu sevdiği tek insan.
ardından hikayeye eşcinsel komşu ekleniyor.
film değişebilmenin her yaşta olabileceğini, hatta olması gerektiğini anlatıyor.

aklımdan hiç çıkmayan bir jack nicholsın filmi. en sevdiğim olabilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"as good as it gets" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim