eskiden yahudiler ve istanbul'daki türkler nasıl bir arada yaşadıysa hiç ayrım yoksa türkleşmiş başka ırkların olduğuna veya doğuda kendini kürt olarak tanımlayan türk olduğuna da çok eminim; o kültürde yetiştikleri için.

atatürk ilkesindeki milliyetçilik de ülkenin birliği için ülke sınırları içindeki her bir insanı türk vatandaşı kabul eder.

eğer yerli bir insan değil de sonradan gelip toplumu bozmaya çalışanlar oluyorsa işte burda tabi öfke doluyoruz.
devamını gör...
ırkımdan bıçaklandım soranlar olmuş hastanedeyiz doktor asimile oluyosun dedi ilgilenenlere teşekkürlerimle..
devamını gör...
kesinlikle. özellikle orklar çok kültürlü bir ırktır
devamını gör...
yanlış olduğunu düşündüğüm başlıktır. türk ırkı vardır fakat atatürk'ün yaptığı "türk" tanımı türkiye sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar anlamı gelir. ırklar arasında kalıtsal farklılıklar da vardır fakat bu ırkçı olmaya bir sebep değildir veya dikkate alınması gerekecek büyüklükte farklar değildir. hiçbirimiz tek ırktan gelmiş de değiliz, türk'üm demek türkiyeliyim demektir, bu da zaten milliyetini belli eder ırkını değil. ırkların baskın olması için çok uzun tüm dünyadan izole yaşamaları gerekir.
devamını gör...
bilimsel olarak ırk var ve ayrı ayrı ancak günlük hayatta kullanılan ırk ile bilimsel ıek birbirlerinden farklı.

günlük hayatta kullanılan ırk arkadaşımızın da dediği gibi daha kültürle iç içe , ki 5 nesil kavramı vardır, 5 nesil sonra tamamen asimile olmuş, diğer ırka geçmiş olursunuz yani ırklar arası geçiş süreci ( yada asimile ) 5 nesil.

bilimsel olan da ise işin içine dna olarka giriyor ve türk, alman diye değil işte bilimsel bilmem ne tanımları ile isimlendiriliyor.

atatürkün kastettiği ise üst ırk, özellikle anadoluda son 4000 yıldır kullanılmakta, ırk değişse de üst ırk, barış için geçerli ki insanlar birbirlerine girmesinler çünkü anadolu da 35 den fazla ırk yaşıyor, birbirlerini bıçaklamaua başlasalar adam kalmıcak memlekette.

peki bundan önce nasıldı, şuan türk , türkten önce rum ( bunu biz diyoruz ama aslında greekleşmiş romalılar , ki romalı derlerdi kendilerine ama greek kültürü latin kültüründen daha ağırdır ) ondan önce yine roma lı, romadan önce helen, helen den önce hititlere kadar biraz karmaşık ama bilinen çoğunluk greek, greek ten önce hitit

zaten bu olayı hititler getiriyor, şuan o amerikada ki kavram da buradan geliyor, yani adamlar demiyor ki italyan, ingiliziz , amerikalıyız diyoe hepsi, ortak üst ırk american çünkü.

hitit neden getiriyor, bu arada hitit m.ö 1500 ler filan ama bu adamlar dan önce anadolu da bir şehir devletleri iç savaşı var ki sorma gitsin, kıran kırana tam 500 yıl, ölmeyen kalmamış öyle söyliyim

ilk krallık hitit ama ondan önce şehir devletleri var yani her şehir bir devlet öyle büyük bir oluşum henüz yok, kralıklar gibi bu şehir devletlerinin hepsi savaşıyor birbirleriyle

öyle ki önce sen saldırıp komşunu yok etmezsen, komşun gelip seni yok edeceğinsen, çabuk davranıp senin komşunu yok etmen gerekiyor, yani mecbursun öldürmeye ki herkes birbirlerini öldürdüğü, yaşayanın neredeyse kalmadığı tam 500 yıllık, anadolunun en karanlık dönemi.


işte ayrı ayrı ırk lar bir arada yaşasın, halkların kardeşliği olsun diyince bu oluyor diye anadoluda son 4000 yıldır, üst ırk kavramı var.

yoksa şişliyor lar, benden söylemesi.
devamını gör...
kendimi anlatamadım sanırım.
dna ile ilgili olan kısımları biliyorum tabi.
ben de türküm: türklüğümüzü birliğimizi bozmaya çalışanlara karşıyım.
en türkçü dediğiniz ülkücüler de dahi kürt olup sonuna kadar ülkücü olan insanları tanıyorum.

üstteki yazara teşekkür ederim tamamen açıklayamadım. evet demek istediğim aslında şu anki zamana daha yakın.
yoksa saf ırk varsa da izole olması lazım.
*orta asya'nın batısındaki yaşayan oğuzlarız çoğunlukla baskın olarak.
saf ırklar dahi saf kültüre sahiptir. görünüş vs. hesaba katmadım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aslında ırkların kültürden ibaret olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim