ülkemizin en kıymetli beyinlerinden bilal erdoğan, katıldığı bir programda zekat vermenin dünyadaki yoksulluğun bitişine imkan sağlayacağını ve diyanet vakfının bu konuda güvenilir bir adres olduğunu vurgulamış.
dünyanın en zengin ülkesi değiliz belki ama gönlü en zengin milleti biziz diyen b. erdoğan gerçekten bu eşsiz çözümle yine içimizi umutla doldurmuştur.
arkadaşlar hazırlanın zekat ibanı çok yakında geliyor gibi hissediyorum.
buradan
devamını gör...
çaldıklarının pardon kazandıklarının zekatını verse ülkede aç kalmayacak bir ailenin en zeki üyesinin açıklamasıdır.
devamını gör...
yaycılar vakfımı kuracağız.
devamını gör...
dini duyguları kullanarak kazanç elde etmek artık genetik olmuş hissediyorum . bariz diyanete zekat verilmesini istiyor bu zat. diyanetin gelirleri varlık fonunda toplanır ben bugüne kadar da o varlık fonundaki paranın bir yoksula nasip olduğunu da görmedim . adı ne kadar varlık olsa da neyin var neyin yok olduğunu asla bilemiyoruz.
devamını gör...
hangi yoksulluk? biri var diyor, öteki yok.
devamını gör...
babadan oğula nesil bunlar ya, çıldırıyorum kafayı yiycem.*
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
merhamet ekonomisi ile devlet devamlılık sağlayamaz. başa geldikleri dönemde çık güzel para saçtılar, millete alakasız maaş bağladılar, kuru erzak yardımlarını bilirsiniz. engelli maaşı adı altında haksız yere milyonlarca insan maaş aldı, yapılan usulsüzlükleri sağır sultan bile duydu. paralar suyunu çekince o sistemi takibe başladılar* şaka bir yana fakat şu an gerçekten ihtiyacı olanlar bile binbir zorluk ile alabiliyorlar. milleti tembelliği alıştırdılar. kuru erzak dağıtmaktan depolarda mal bırakmadılar. hepsi tükendi, eeee insanlar alışmıştı ama havadan maaşlara, sürekli gelen yardımlara.bir çıkış yolu olarak zekatı göstermesi içler acısıdır. yahu bari bu konuya dini alet etmeyin, veren veriyordur. bakalım artık sms ile zekat isteme kampanyasını bekleyeceğiz.
sistem ilk önce çok kazanmasına rağmen vergileri silinen büyük şirketlerden vergilerini alasın. sonrasında bir hal çaresine bakılır.
*bu ülkede gerçekten yardıma muhtaç milyonlar varken yıllarca sadece seçmenine yardım etmiş bir partinin, din üzerinden vaazlar vermesi can sıkıyor.
zekat: mal varlığının kırkta birinin fiyatını hesaplayıp, yardıma muhtaç insanlara dağıtmaktır. bu hesap yapılırken, sahip olduğun doları, altını, boş tarlanı, kiradaki evini günün şartları ile hesap etmelisiniz diye biliyorum. bunu yapan bir siyasal islamcı varsa helal olsun. olduğunu hiç zannetmiyorum.
mezheplere göre değişir mi onu da bilmiyorum. bilenler bilgilendirirse sevinirim.
devamını gör...
iyi fikir. sadece türkiye için söylüyorum. fikir sahibi beyefendinin, sadece kendi ailesinin vereceği zekatla, güzel yurdumuzda bırakın açlığın, yoksulluğun bitmesini, 83 milyonluk bir norveç dahi oluruz.
devamını gör...
bi lale anlatır gibi anlatıcaksın yine anlamıyor .
devamını gör...
2.000tane suudi prensinin mal varlığının değeri 1milyar doların üzerinde olduğu tahmin edilirken bu iddia en azından suudi arabistan'da geçerli görülmemektedir.
devamını gör...
ne güzel eğleniyorlar ya. çok özeniyorum bu aileye.

kitleleri manipüle etmek için gerekli her şeye sahipler. benim hayallerimi adamlar ciddiyetle yaşıyorlar.

devasa bir eğlencenin içindeler gram farkında değiller hadisenin.

güç, para.. ve milyonlarca manipüleye çok açık insan.

rüya gibi bir hayat. eldekilerle neler yapardım allah bilir. gece gece bi hoff çektirdi gene bak bu.
devamını gör...
darphanede dolar basalım gibi bir öneri verir sanmıştım gelişme var kendisinde.
devamını gör...
ulan hani yoksulluk yoktu ülkede.. tam kendimi zengin gibi hissetmeye başlamıştım. yıktın hayallerimi bilal oğlan.
devamını gör...
bir haftalığına,bir gün yoksulluk yok dedikleri bir gün dini kullanarak yoksulluğa çözüm(!) sundukları ülkede çocuğunu doyurabilmek için sağlık sorunlarına rağmen haftanın her günü 3 ,4 işe giden babanın evine, çocuğum aç diye intihar eden annelerin babaların evine şunları bir koysalar da yaşasalar. o zaman da böyle oturdukları yerden rahat rahat milletle dalga geçerler mi? gerçi ne yapılırsa yapılsın bu zihniyetin, umursamazlığın biteceği de yok.
devamını gör...
bilal ve diyaneti bir kenara bırakırsak, önerme doğru.
devamını gör...
fazla traş cildi bozar diyerekten çok da şaapmayın diyorum.
devamını gör...
ben daha parlak bir fikir vereyim. zekât vergisi alınsın. verenden bir vermeyenden iki.
devamını gör...
senin zekatınla istanbulda ki bütün yoksulluğu bitirebiliriz doğru.
devamını gör...
halbuki peder beyine, biraz az yese dese daha iyi bir cozum olurdu
devamını gör...
...??? bilal erdoğan mı??? abi senin soyadın bile zenginlik kokuyor.
dalga gecer gibi bir de öneri veriyor?!
küvette buzlu çayını içerken yoksullara yol göstermek kolay.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bilal erdoğan'dan yoksulluğa çözüm" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim