yalancı paradoksu* na göre; kendisi de bir girit'li olan epimenides: "bütün giritliler yalancıdır." der. buna göre de epimenides'in doğruyu soyleyip söylemediğini bilmek teknik açıdan imkansız hale gelir.
bilim de her bulgusunun/iddiasının bir gün yanlışlanabileceğini söyler ki belli deterministik kanunlar dışında hepsi günü geldiğinde yanlışlanır.
bilimin esasında yalancı olduğunu bildiğimiz halde, kendini yalancılığı ile tanımladığı için onu dürüst bulur ve ona tuhaf bir güvenle inanırız.
devamını gör...
bir an için bim diye olduğumdur. evet dost süt ürünlerinin paradoksu gibidir.
devamını gör...
burada bir paradoks yok. hayatta hiçbir şeye %100 emin olamayız zaten. bunu dürüstlükle belirten ve sistematiğinin bir parçası haline getiren, sürekli kendini tartan ve tekrar tekrar test eden bilim camiasından daha güvenilir bir yapı yok.

sonuç: her şeye bir cevabımız olmayabilir, verdiğimiz cevaplarımız tam olarak doğru da olmayabilir. ancak sağlıklı cevap arayışının tek odağı bilimsel yöntemdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bilim vs yalancı paradoksu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim