amerikalı yazar ve insan hakları savunucusu susan sontag’ın radikal irade üslupları isimli deneme kitabının birinci denemesi olan sessizliğin estetiğinde sanat için yaptığı tanımlamadır.

bilmek acı çekmektir sözü benim için en gerçekçi, en anlamlı ve üzerinde en çok düşünülmesi gereken sözlerden biridir. çünkü bilinç insanın acı çekmesine olanak tanıyan en önemli saiktir. bilinciniz çok açık, pırıl pırılsa bu sizin mutluluğunuz önündeki en büyük engeldir belki de.

bilincin boyunduruğu altına girmiş olan insanlar etraflarında olan biten her şeyin farkında oldukları için acı çekmeye çok teşnedir. bu çektikleri acı sonucunda insanlar içlerinde birikeni dışa vurmak için sanata sığınırlar.

bilinç çilesinin getirdiği tüm o acılar bir arenada çarpışır. ölen ölür ve bize kalan sağlar pek de işe yarar değildir. bu kadar kan revandan sonra bizden geriye ne kalırsa o sanatın bize sunduğu bir ödüldür. eksilerek çoğalmak böyle bir duygudur.

bu arenada her şiir, her öykü, her heykel, her tablo bir acının sessizliği can yapacak kadar şiddetli haykırmalarıdır.

arenadan sağ çıkınız, bu yolda dökülen kan sanatsal ruhun ilacıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bilinç çilesinin arenası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim