roman / yeraltı edebiyatı / edebiyat
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

ilk kez 1978 yılında basılan bir (bkz: hubert selby jr.) romanı. türü yeraltı edebiyatı olarak geçer. (bkz: requiem for a dream) filmi bu kitabın filmidir ve film birçokları tarafından beğenilse de kitabının kat kat daha iyi olduğu eserin hayranları tarafından sık sık dile getirilir.
devamını gör...
orijinal ismi requiem for a dream olan kitaptır. yeralti edebiyatinin ses getiren, iz bırakan kitaplarindandir.
sinemaya uyarlanan filmlerin kitaptaki lezzetten uzaklaştığı genellemesinden bağımsızdır kanımca. kitabı okurken aldığınız lezzet, filmde de mevcuttur.
devamını gör...
hubert selbry jr.'den okuduğum ilk kitap. yeraltı edebiyatı türünün kült kitaplarından biri olarakta biliniyormuş.

uyuşturucudan, seksten, ilgi yoksunluğundan, sevgisizlikten, bağımlılıklardan kitapta oldukça bahsedilmiş. hatta uyuşturucu konusundan o kadar fazla bahsedilmiş ki her sayfada bu konuyu okumaktan sıkıldım bir süre sonra.
yine de kitabın asıl anlatmak istediği konu bu zaten; uyuşturucular, bağımlılıklar, hayal kırıklıkları... kitabı da bunu bilerek okumak lazım tabii.

filmini izlemesem bile filminin kitabından çok daha iyi olduğu ön yargısındayım. sadece filminin müziği bile kitaptan çok daha iyi olmaya yeterdir diye düşünüyorum.

kitapta yavan kaldığını düşündüğüm her şey sadece filminin müziğinde bile fazlasıyla iyi hissettirilmiş.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir rüya için ağıt (kitap)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim