şiir / antoloji-derleme / edebiyat
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

" geçtiğim her yerde benden bir şeyler kaldı. "

1927/ 2004 yılları arasında yaşamış türk şair ve yazar şükran kurdakul imzalı eser;
kitabımızın 1982 yılında yayınlandığı bilinmektedir.

kitabın matbu baskısının 350 küsur sayfa olduğu bilgisi yer alıyor ama pdf baskısı yalnızca 80 sayfa kadardı; ne yazık ki kısa olan hâlini okudum sadece, muhtemelen kitap kısaltılmış ve yeniden yayınlanmış olmalı.

şairin okuduğum ilk kitabı sanırım bu oldu, ismen biliyor olsam da daha önce herhangi bir kitabını okuduğumu anımsamıyorum.

şiirleri iyi ve etkileyici buldum.

çocukluğun, anıların, hayatın kısa oluşunun, aşkın, sevdalanmanın ve gittiğin her yerde kendinden bir şeyler bırakmanın iz düşümü niteliğinde olan şiirlerdi bence biraz da.

şaşırtıcı ve etkisi altına alan dizelerin az olmamasını sevdim, okuyan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği, etkili ve özgün şiirlerdi.

bir yürekten bir yaşamdan izler bulacağımız ve düşündüren şiirler olduğunu söylemek mümkün olacaktır.

şairin duygularını yansıtma biçimini etkileyici buldum, duyguların yansıtılma biçiminin özgünlüğü şiirleri daha etkili kılan şeylerdendi.

seçmiş olduğum bazı dizeleri bırakarak burada bir son veriyorum.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


sabrım var evrende, kendi sesini dinler

doğumu antalya'dan getirdim
yenikapı'nın bilmediğim bir evinden
binbaşım yeni gelmiş cepheden.
anam en güzel yaşında.
çocukluğu topkapı'dan getirdim
tarhana çorbası kokar.
bir gecesini görsem yetimliğin aynasında anıları durdurmak gelir içimden.

bir alışkanlığı sürdürür gibiyim belki
gidiyorum içimdeki sesin peşinden..

hayal kur, düş gör, elindeyken yaşamak.

nasıl da çağırır yanına beni
ne kadarım, nereye kadarım, bilmek ister.

hangi özlem ayakta tutar bizi?
büyüyen kentlerin sarhoş kalabalığında birileri durmadan bişeyler koparır bizden, birileri durmadan bölüp parçalar bizi.

geçtiğim her yerde benden bir şeyler kaldı.

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir yürekten bir yaşamdan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim