düşünce alışverişi yapmak için iyi bir yöntemdir. insanlar birbirlerini daha derinden tanırlar, entelektüel düzeyleri yakınsar.
devamını gör...
bitirince o kitap hakkında muhabbet etmek için bile okunması gerekir.
bu kişi sizin için özel biriyse dostunuz arkadaşınız sevgiliniz ise aynı satırların üstünde gözlerinizin dolaşması çok keyiflidir.
kitap bitince o kitap hakkında yorumlarınızı yaparsınız sözlüğe tanım girersiniz olaysız dağılırsınız.
bunları yaparsanız çok fena hazza ulaşırsınız.
işte kitap okumak böyle değerli bir şey.
devamını gör...
kitabı bitirdikten sonra kritiğini yapmakla birlikte hoş eylemdir.
kitaba farklı bakış açısından bakmayı sağlar.
kişi sayısı ile alınan keyif doğru orantılıdır.
devamını gör...
aynı zaman diliminde aynı dünyanın içerisinde dolaşmaktır. okurken de okuduktan sonra da o dünyayı kendi bakış açınla yorumlayabilmen ve başka bir bakış açısıyla görebilmeni sağlar. kitapla ilgili hislerin tazeyken kitapla ilgili tartışmak o kitaptan alacağınız en yüksek verimi almanızı sağlar. bence mükemmel bir aktivitedir.
devamını gör...
kitabı bitirince, üzerine konuşacaktık. ben bitirdim. o bitirene kadar, aramızda aşılmaz buz dağları oluştu. konuşmadık. bir daha da bu eylemi, kimseyle yapmam büyük ihtimalle. değişik bir hüzün oldu benim için.
devamını gör...
aynı deftere yazılamadıktan sonra aynı kitabı okusan ne olur?
devamını gör...
en yakın arkadaşımla ara ara gerçekleştirdiğimiz eylem. yöneldiğimiz yazın türleri farklı olsa da, bir roman belirleyip onun üzerine tartışmayı çok seviyoruz. benim görmediğim kısımları o kendi bakış açısıyla aydınlatıyor, aynı şekil de ben de onun.
bu eylemin asıl zevki ortak bir dil oluşturabilmek. herhangi bir ortamda, kitapta geçen bir konudan söz edildiğinde bakışlarımızla bile anlaşabiliyoruz. işte bu paha biçilemez.
devamını gör...
hep birileriyle yapmayı hayal ettiğim ama sadece hayal olan eylemdir. en yakın(!) arkadaşım da sever kitapları ama bi türlü yapamadık. kitap kritiğine bayılırım ama maalesef her seferinde tuvalette 2 numaralı aksiyonu alırken kendi kendime yapıyorum.
kendi kendine yapması da az keyifli değildir bu arada ha.
devamını gör...
çok iyi hissettiren eylemdir. dışarıda bile elinde benim de okuduğum bir kitabi ya da okuyor olduğum kitabı görsem içimden hep konuşmak gelir. arkadaşimla çok gerceklestiremesek de, gerçekleştirdiğimiz zaman çok iyi muhabbet edebildigimiz olaydir.
devamını gör...
özellikle fikirleri beğenilen yakın arkadaşla okunuyorsa tadından yenmez. kitap bittikten sonra oturup olayları, karakterleri tartışmak ise ayrı bir zevktir.
devamını gör...
çok hoş bir eylem. arkadaşlarla yapmak, bölümler hakkında konuşmak kitabı daha iyi anlamayı, fark edilmeyen yerleri fark etmeyi sağlıyor.
devamını gör...
eşle birlikte yapılası eylemdir.. belli bir konuda birlikte harekete geçmeyi, motive olmayı sağlar.
devamını gör...
aynı kitabı okuduğunuz kişi eğer size yakınsa , aynı satırlarda soluklanmak gibisi yok bence
devamını gör...
biriyle bir şeyler paylaşmak her zaman bana çok heyecan vermiştir fakat zaman bana bunun değersizliğini öğretti.

çünkü hiç kimse senin hissetiğin duyguları hissetmeyecek.
devamını gör...
en romantik aktivitedir. farklı yerlere dikkat edip farklı değerlere parmak basarak oluşturulan tatlı tartışmalar, ortak nokta biriktirmek ve ortak paylaşımları artırmanın ilişkiye katacağı pozitif değerleri hesap edersek pekala gerekli bir aktivitedir.
devamını gör...
çok hoştur hele o kişi tartışmayı kitaplar hakkında yorum yapmayı bilen bir kişiyse.
devamını gör...
yalnız olanların yapamayacağı eylemdir.
devamını gör...
eşimle yapmak istediğim ancak bir türlü yapamadığım şeydir.
o rus edebiyatı, klasikler, finans kitapları falan okurken ben fantastik, polisiye, tarih okuyorum. evlenirken kitaplıkları birleştirdik yaklaşık 500 kitap içinden aynı kitaptan hem onda hem bende olan çıkmadı * kendi okunacak kitaplar listemi bitirirsem onun kitaplığına da dalacağım.
devamını gör...
bu muhteşem eylemi uzun zaman önce tattım bir daha yaşayabilir miyim bilmem. umarım.
devamını gör...
hayalimi gerçekleştirmek isteyen var mı? *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"biriyle aynı kitabı okumak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim