sigara alerjisine bağlı oluşan bir damar hastalığı. çoğunlukla ayak damarlarında, ender olarak da el ve kol damarlarında tıkanma ile kendini gösteriyor. damarlar tıkandığında ise parmaklara kan akışı yavaşlıyor ve kangren ile iyileşmeyen yaralar ortaya çıkıyor.
devamını gör...
korkunç bir hastalık.
devamını gör...
buerger hastalığı olarak düzeltilebilir başlık. ferdi tayfur'un hastalığı olarak kodlamışım. şekere bağlı oksijenlenmesinin yetersizliği sonucu özellikle ayak parmaklarını ampute ettiren bir hastalık. sigara da etken faktörüdür bilmem kaç senesinin tus'unda sorulmuştu.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"buerger hastalığı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim