insanların ses ve davranışlarını aynı anda ve doğrudan doğruya veren radyo, televizyon veya internet yayını.
devamını gör...
bütün dünya abd başkanlık devir teslimine kilitlenmişken, bizim kanalların toptan, saraydaki bir ödül törenine bağlanıp kaldığı yayın.
devamını gör...
kameranın aküsü, pili, elektriği mortingen olursa eğer ölür.
devamını gör...
hayat olan aktif olan demektir. her şeyin canlısı olabilir. en canlı olan da canlı tv dir canlı oyundur vsvs örnekleri çoğaltılabilir.
www.devyapi-is.org/
devamını gör...
tv özelinde...

eski "gerçek" canlı yayın sisteminde çok skandallar olurdu. evet, aslında teknik sebeplerle yayınlar saniyesi saniyesine canlı ulaşamazdı bize fakat yaklaşım bakımından "önlem" uygulanmadığından canlı yayınlar her zaman risk barındırırdı. küfür olsun, t.c. yasalarına aykırı söylemler olsun... bu gibi şeyler bize aynen aktarılırdı.

bir zaman sonra, bu müge anlı vb. programlardan anladığımız kadarıyla yayınlar kasıtlı olarak bir veya birkaç dakika geç "naklediliyor" bize. buna aslında "naklen yayın" da diyemeyiz zira küfürlü söylemler ve başka yayına gitmemesi gerektiği düşünülen içerikler sansürleniyor.

bu yeni durum programcılar için bir avantaj olsa da biz izleyiciler için iyi olmadı bence. işin kaos ve heyecan boyutu törpülendi.

ha, ben artık tv izlemiyorum. pek umurumda değil artık bu olay ama tv izleyiciliği dönemimde eski "vahşi" ortamı tercih ederdim.
devamını gör...
beşinci sınıfa giderken konumuz ses ve görüntü kaydı yapılan bantlardı. bu icat olmasaydı film izleyemezdik gibisinden bir söz söylenmişti. sınıfın en zeki olanı mümtaz yine o parlak zekasıyla bir fikir yürütmüştü: "bant icat olmasaydı o zaman sadece canlı yayınlar olurdu."
öğretmenimiz de tekrarladı: "evet sadece canlı yayın olurdu."
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"canlı yayın" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim