yargıtay'ın bozduğu 35 sanıklı çarşı davası ile istinaf mahkemesi'nce bozulan osman kavala, can dündar ve mehmet ali alabora'nın da arasında bulunduğu 17 sanıklı gezi ana davasının birleştirilmesinin ardından ilk duruşma bugün görülecek.

gezi parkı eylemlerine ilişkin beraat kararlarının istinaf mahkemesi'nce bozulmasının ardından osman kavala, can dündar ve mehmet ali alabora'nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı dava, istanbul 30. ağır ceza mahkemesi'nde
görülmeye başlanmıştı. kararda gezi parkı ile çarşı davaları arasında bağlantı olduğu vurgulanmıştı.

beşiktaş'ın taraftar grubu çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanığa verilen beraat kararı ise yargıtay 16. ceza dairesi tarafından bozulmuştu. yargıtay, her iki davanın birleştirilmesine karar verdi.

bu karar uyarınca istanbul 30. ağır ceza mahkemesi birleştirme için istanbul 13. ağır ceza mahkemesi'nden muvafakat istemişti. istanbul 13. ağır ceza mahkemesi de her iki dava dosyasının birleştirilmesine muvafakat verdi. davaların 30 temmuz'da birleştirilmesine karar verildi. birleşme kararının ardından 52 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, bugün istanbul 13. ağır ceza mahkemesi'nde görülecek. duruşmada sanıkların savunma yapması bekleniyor.


buradan
devamını gör...
gezi parkına avm dikmek isteyip, dikemedikleri olaylar silsilesinin davasıdır.
devamını gör...
gezi olaylarında ilk kez, bir yerde bir kişinin istediği projenin yapılması halk tarafından engellenmiştir. ilginçtir ki bu direnç, kendiliğinden oluşmuştur. hani sık sık "oğlum/kızım sen bulaşma böyle işlere, uzak dur başına iş gelmesin" diyen ebeveynler vardır ya, işte onlar dahi direnç göstermiştir (kimi tencere tava çaldı, kimi yemek yapıp meydana götürdü vs).
ilk kez iktidardaki tek kişilik parti halka yenilmişti.

o zaman yenilen pehlivan, 8 senedir bunun rövanşını almaya çalışıyor ama bir türlü yapamadı.

bazı rejim türlerinde, baştakinin gidişi yaklaştıkça halkın üzerindeki baskı arttırılır, yıldırılmaya çalışılır. fakat sonucun değiştiğini henüz tarih yazmadı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çarşı davasıyla birleştirilen gezi davasının ilk duruşması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim