sümerler, akadlar, asurlular ve babillerdeki okuryazar katipler, başta bir çiviyazısı alfabesi (latincede "kama biçimli" demektir) kullanarak kil tabletlere yazmıştır. bu katipler esasen zamanının avukatlarıydı ve okuryazarlıklarını kullanarak kamuoyu kayıtları tutar, kontratların orijinalliğini onaylardı. fakat aynı zamanda mektuplar, ilahiler, bilgelik edebiyatı (içinde atasözleri ve vecizeler bulunan, antik yakındoğu'ya has eserler) hatta kurgu metinler dahi yazarlardı.
devamını gör...
sümer'de, aynı zamanda mezopotamya'da ortaya çıkan yazı. eski farslar, medler, asurlular da bu yazıyı kullanmıştır. yazının, karakterleri çiviye benzediği için bu ismi almıştır ( pek çoğumuz bunu ilk öğrendiğinde çivi çakılarak oluşturulan bir yazı olarak düşünmüştür ama öyle değil). esasen bu yazıda kullanılanlar alfabe değil, şekil oluyor. bunlar, bazı anlam ve heceleri karşılayan sembol ve işaret grubu oluyor.
devamını gör...
bu akşamki okuntudan bir alıntı
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çivi yazısı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim