yapmayın. lütfen. gezegenimiz bu kadar gereksiz insan nüfusunu kaldıramayacak noktaya geldi.
yapılacaksa bile en fazla 1 tane. hadi bilemedin 2.
10 tane çocuk yapıyorlar art arda bi tane sağlıklı eleman çıkmıyor onlardan. çünkü yetemiyor ana baba. zaten ben bu çocuğa yetmeliyim bilincine sahip olan bi çift de öyle 10 çocuk yapmaz.
hadi diyelim bu unsurlar yok. böyle tehlikeler böyle riskler yok varsayalım. neresi güzel? neyi güzel? neden? anlamıyorum.
komşunun çocuğu oldu şimdi de konuşma çağına geldi sabahtan akşama kadar da da ba ba dadaa diye ötüyor çocuk.*

gece zırlaması ayrı, kusması, hasta olması, her şeye ağlaması, derdini bi kaç yıl sözlü olarak anlatamaması, 2 yaş sendromu 5 yaş bilmem neyi, süt dişi, yürümesi, okula gitmesi, yok neymiş arkadaşlarının dalga geçmesi, dersleri, büyüyüp ergen olması, ergenlikle birlikte hem tipinin hem içinin bozulup acayip asi bi maddeye dönüşmesi vs vs bir sürü olay. ama o ana babaya sorsanız ayy bi gülümsemesi yetiyor öyle deme eheh derler.
sahi yetiyor mu bi gülümseme?

başlığa geri dönecek olursak çocuk sahibi değilim. olmayı da bu zamanda düşünmüyorum. çocuk sahibi olan yazarlar kendi tecrübelerini belki paylaşmak isterler.
devamını gör...
bu hayatta tamamen onunla aynı vücut olmakmış
annemin dediği kadarıyla
onun hissettiğini anlayamayacaksanız hiç bu topa girmeyin
devamını gör...
çok beklemeyin.
devamını gör...
çocuk yapmayı geçin, evlenmeyin bile! bu ülkeden gidin önce. sonrasına bakarsınız değerli kumrular.
devamını gör...
prezervatif kullanın.
devamını gör...
"bir çocuğa sahip olma"nın altında ne kadar bencilce duyguların olduğunu unutmayın, o çocuk sizin idealiniz olmasın, siz onun ideali olun
devamını gör...
ruh ve beden hazır olmadan yapılmaması gerekir. bedeninizi çocuk yapmadan önce -ne kadar erken başlanırsa kadar iyi- sağlıklı bir düzene sokun. spor yapın, sağlıklı beslenin. evet, bunlar yumurtalık ve sperm kalitesini belirliyor. ruhen kendi çocukluğuzun yaralarıyla yüzleşmeden, içinizdeki çocukla barışmadan bu işe kalkışmayın. çocuğunuz olunca elbet geceleri ağlayacak, çünkü dünyaya yeni geldi ve alışamadı. bu onun suçu değil, ona kızamazsınız. fikrini almadık sonuçta, bizim kararımız bu. kendi kendine yeten bir birey olana kadar maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorundasınız. çocuğunuz bebekken bile bazı karakteristik özellikleri oluşmuştur. onu değiştirmeye çalışmayın ve saygı duyun. bol makale okuyun. başka ebeveynlerle konuşun. çocuk olduktan sonra hayatınız eskisi gibi olmayacak. rahatınıza ve özgürlüğünüze düşkünseniz hiç bulaşmayın. unutmayın çocuğunuz siz ne kadar kötü olsanız da sizi sevmeye devam eder. çünkü bu en iyi bildiği şeydir. elinde değildir sevmemek. lütfen çocuklarınızın da bu zaafını istismar edip onları kullanmayın. bir çocuğun en büyük ihtiyacı koşulsuz sevgidir. sevgisizlik öldürebilir.evet, somut anlamda. evet, bir gülüşleri için de ömür boyu çile çekilir.
devamını gör...
tavsiye demeyelim de yaşadıklarımdan çıkarımlar diyelim
küçükken bedenini, büyüdükçe ruhunu yorar.
sorumluluk almakla ilgili sorunlarınız varsa erteleyin çünkü çocuk baştan aşağı sorumluluktur.
sevimli olduğu kadar iç yakan tarafları da vardır, hazırlıklı olun.
iyi bir ilişkiyi çocuk daha da güzelleştirir ama ilişki sorunluysa çocuk düzeltmez, aksine bozar.
çocuk dünyanın en güzel nimetidir. koşulsuzca sevmenin tadını çıkarın düşündüğünüzden daha hızlı büyüyorlar siz anlamadan.
devamını gör...
tam anlamıyla ebeveyn olamayan kişilerin denememesi gereken şeydir.
devamını gör...
saçmalamayın!
oturun oturduğunuz yerde...
devamını gör...
bir doktorun kontrolünde planlayın, çağımızda sürpriz gebelikler zor geçebiliyor
devamını gör...
norveç, isveç, finlandiya, danimarka,izlanda hollanda,belçika isviçre gibi yerlerde yaşamıyorsaniz yapmamaniz gerekendir.
devamını gör...
kaçının kaçın. delirmiş olması gerek bir insanın bilinçli bir şekilde o kararı verebilmesi için. distopyada gibiyiz.
devamını gör...
yapmayın bence, şu devirde bakmanız da zor olur. pişman olursunuz demedi demeyin, imkanınız varken yapmayın.
devamını gör...
çocuk olunca.. eş olarak birbirinizi unutmayın..
kıymet bilin.. çok sevin.. önce birbirinizi.. sonrasin da çekirdek ailenizi..
devamını gör...
çocuk gibi değilde onunda bir birey olduğunu bilerek davranırsanız, bir yaratık değil insan yetiştirir sizde rahat edersiniz bizde.

ha birde yapıp sokağa salmayın canıms. ilgilenin.
devamını gör...
duvar, insan, hep duvar hep insan.
çocukluğumuza yazık.
devamını gör...
öncelikle başlıktaki soruya cevap vereyim. evet yetiyor. onca zorluk, uykusuz geceler. büyüme sancıları bir gülümsemeye sığıyor. diğer anlatılan ağlama, zırlama,istediği yapılmayınca ortalığı birbirine katan çocuk tipi tamamen ebeveynin suçu. çocuğu yapıp kenara atacaklara zaten tavsiye vermeye de gerek yok.

çocuk sevgisinin anlamı nasıl açıklanır ki! hani aşık olursunuz ya. bütün dünyanızı bir kişi kaplar. onu iki ile çarpın. bunun bile yeterli bir açıklama olduğunu bile düşünmüyorum ya. neyse.

çocuk yapmak bir varlığın sorumluluğunu almak demek. bakın sahibi olmak değil kesinlikle. asla bir başka insanın sahibi olamazsınız. bu yanılgıya düşmüş ebeveynler yüzünden etrafta bir sürü prens, prenses çocuk dolaşıyor ortalıkta. kendilerinden bir kopya yaratmaya çalışıyorlar. her şeyi önlerine koyup, her türlü dış etkenden soyutladıkları o prens ve prensesler büyüyüp şımarık birer öküzcan ve kezbansu olarak aramıza karışıyor.

her anlamda kendine yeten, bağımsız, iradesini ortaya koyabilen çocuklar yetiştirmeye çalışın. onlar daha sonra kendi yolunu bulur zaten.

tüm bunlara ek olarak diyebilirim ki bu sorumluluğa hazır olamazsınız. başınıza gelince çocuğunuzla beraber öğrenirsiniz. öğrenmeye niyetiniz yoksa zaten. salın ortaya. kendileri büyüyor. bazılarını bu başlıkta bile görebilirsiniz.
devamını gör...
yapmakta sıkıntı yok yaparsın 9 ay sonra kucağında peki iyi bir gelecek ve iyi bir eğitim almasını sağlayabilecekmisiniz.
devamını gör...
aşırı zengin biri değilseniz yapmayın. ona düzgün bir hayat vermeyeceksiniz zaten. dünya da 8 milyarı aştı daha fazla üremenin anlamı yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çocuk yapacaklara tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim