bazı üniversitelerin bazı bölümleri iyidir. ancak mezuniyetten sonra yine de iş bulma konusu garanti değildir. bazı üniversitelerin ise tüm bölümleri kötüdür. mezuniyetten sonra işsiz kalma konusu neredeyse garantidir.

devlet üniversiteleri için bir şey demeyeceğim. ancak vakıf üniversiteleri için söylemek istediğim bir şey var: tercih zamanı televizyona reklam veren vakıf üniversitelerinden birini seçmeyin. eskici sokak sokak gezip, bağıra çağıra alışveriş yaparken; antikacı alışverişinde sessiz ve asil bir duruş sergiler. işbu benzetme aklınızın bir köşesinde bulunsun.

not: içeriden bildiriyorum. bir vakıf üniversitesinde doçentim.
devamını gör...
öğretmenlik yks ile değil kpss ile kazanılan bir meslektir. bunu bil de öyle tercih et.
devamını gör...
bir anlık gafletle puanınız iyi olsa bile erkek arkadaşınız var diye saçma yerleri yazmayın.
devamını gör...
kesinlikle vakıf seçeceksiniz çok dikkatli olmalısınız ki bende vakıftan devlete geçen biriyim, iyi araştırıp hatta imkanınız varsa gidip bizzat görün. devlet üniversitelerine gelecek olursak izmir, ankara ve marmara bölgesi dışında ki üniversiteleri mümkün olduğunca tercih etmeyin, neden marmara bölgesi diyorum çünkü ciddi anlamda bir iş kolu mevcut istanbulun çevresinde ve özellikle mühendisler için dünyanın en iyi firmaları burada konuşlanmıştır bu okullardan bazıları bu büyük şirketlerle anlaşmalı olarak stajyer gönderiyor bunları göz ardı etmeyin. seçtiğiniz bölüme göre üniversite seçin mesela bazı okullar mühendislikte iyidir bazılarıda sosyal bilimlerde ona göre tercihinizi yapın.
devamını gör...
okurken sosyal yaşamında kuvvetli olsun istiyorsan ilçelere kampüs dışında bulunan yüksekokullara tercih yapma. herhangi bir bölüm tavsiyesi vermem yersiz olur. çünkü günümüz sisteminde tıp , hukuk veya pdr okumuyor iseniz gelecekteki mesleğiniz gardiyanlık,bekçilik,polislik,uzmanlık, zabıt katipliği ...vs. yani kısacası okuduğunuz bölümle alakalı olmayan bir meslek olacaktır.
devamını gör...
bilgisayar mühendisliği seçin. bir şeyler üretmek o kadar eğlenceli ve kolay ki. evet.
devamını gör...
öğretmenlik seçecekler için mezuniyetten sonra kpss var, kontenjan var. şu an zaten baya bir yığılma da var. iyi araştırın öyle seçimlerinizi yapın. bazı bölümlerin atama kontenjanları sıfır ya da 10-20 gibi rakamlar olabiliyor, dikkatli yapın tercihlerinizi.
devamını gör...
arkadaş edinin, sosyalleşin. yl düşünüyorsanız 3 üzeri kasmayın, düşünmüyorsanız hiç kasmayın. bu ülkede kasan da kasmayan da bir.
devamını gör...
çevrenizdekilerin ne istediğini düşünmeyin. baskılardan kaçmaya çalışın. okulu okuyacak sizsiniz. hatta belki de üniversite eğitiminiz hayatınızı şekillendirecek. üniversite tercihi bir hayat tercihi de olabilir. yalnızca siz karar verin. ve gerçekten neden istediğinizi düşünün. herkesin çok istediği yüksek puanlı talebi çok olan bölümler sizin için en iyisi olmayabilir hatta çoğu zaman değildir. araştırın kendinize en uygununu seçin. bir tarafa kendinizle ilgili şeyler yazın sonra istediklerimizden başlayarak tek tek karşılaştırın.
devamını gör...
2005 yılından sonra açılan üniversitelere gitmeyin.
devamını gör...
ülkeden en kolay kurtulabileceğiniz üniversiteyi seçin ve başlar başlamaz yurtdışı için hazırlıklara başlayın. mavi diploma diye bir şey var başka ülkelerde de diplomanız denk oluyor mavi diploma veren üniversitelerden tercih yapın.
devamını gör...
bölüm tercihi yaparken 'gerçekten bu mesleği yapabilecek miyim?' sorusunu kendinize sorun.
devamını gör...
hangi bölümü seçeceğinize gerçekten ama gerçekten kendiniz karar verin. aileni, arkadaşlarını ve akrabalarını bir kenara bırak. çünkü onlar seninle beraber o bölümü okumayacaklar ve o mesleği yapmayacaklar. hangi bölümü istiyorsanız ve tercih edecekseniz mutlaka o bölümden mezun birileriyle konuşun ve aklınızdaki soruları sorun. en önemlisi o mesleği yapabilecek misiniz ve ilerde o mesleği yaparken mutlu olabilecek misiniz? bu iki soruyu kendinize sorun.
devamını gör...
hayat senin, mutlu olacağını seç
devamını gör...
ailenizin ve çevrenizin dediklerine kulak tıkayın. kendiniz ne istiyorsanız, neye ilgiliyseniz onunla alakalı bölümlere öncelik verin.
devamını gör...
yapmayın. evet.
devamını gör...
heveslerinizden kursağınıza bir adet kolye yapabileceğiniz mekana hoşgeldiniz.
devamını gör...
burada yazılanları tavsiye olarak görmeyin ve okumayın.
devamını gör...
boğaziçi ya da itü'ye gitmek yerine odtü'ye gidin ama onun bunun cephesi tarzı şeylere bulaşmayın. aileniz zenginse sabancı, koç, bilkent de olur ama bursunuza güvenmeyin.
devamını gör...
yatay geçiş hayaliyle istenilmeyen şehre gidilmemelidir .. zira o iş öyle kolay olmuyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim