#ödüllü filmler
aksiyon / drama / yerli
9 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

2001 yılında çıkmış bir film. dönemine göre gayet başarılı bir film olmuş bence. olay örgüsü gayet güzel ve kendini izletiyor. filmi youtube üstünden izlemeniz mümkün.
devamını gör...
kurtlar vadisi'nin bir tür öncüsü olan deli yürek'ten kurtlar vadisi'ne geçiş süreci. oktay kaynarca, zafer ergin, selçuk yöntem, nihat nikerel gibi kurtlar vadisi'nin birçok ağır topu bu dizide oynamıştır, hatta rolleri bile birbirine benzer.

oktay kaynarca (cemal/çakır): kahramanın yakın arkadaşı. ayrıca her iki arkadaş da öykünün ortasında öldürülmekte ve intikam üstüne film/dizi şekillenmektedir

zafer ergin (şerefsiz şeref/mehmet karahanlı): eski birer devlet görevlisi (birinde albay öbüründe mit'çi). her iki karakter de paranın tatlı gelmesiyle devlet sırlarını amerika'ya satar, cia'nın bölge temsilcisi olarak zengin olurlar.

selçuk yöntem (bozo/aslan bey): kahramanın akıl hocası. her iki karakter de istihbaratçıdır, iyi birer silahşör ve sağlam birer mentördür, ulusalcı görüşe mensup olup bölge hakkında geniş analizleri vardır.

nihat nikerel (cemal'in kayınpederi/seyfo dayı): ikisi de babacan rollerdedir (ahanda bir fark: cemal'in kayınpederinin hikayedeki etkisi seyfo dayı'ya göre çok çok azdır).

oyuncularla kalsa iyi; kamera arkası ekip te aynıdır. her iki dizinin de yönetmeni osman sınav bu filmi de çeker. kurtlar vadisi'nin senaristleri raci şaşmaz ve bahadır özdener bu filmin de senaristidir, hatta şaşmaz biraderlerin üç numarası zübeyir de filmde oynar.


deli yürek sezon arası verdiği bir dönemde bu film çekilmiş, filmden sonra üç yıl yayınlandığı show tv'den atv'ye transfer olan dizi son bölümlerini de burada yayınlamıştı. sezonun ilk bölümünde zeynep'e babası* diyarbakır'da yaptıklarını sorar, yani filmin geçtiği yer. ayrıca üç sezon boyunca ağabey'le kah çatışarak kah işbirliği yaparak çeşitli hedefleri (kesik recep ve kara hamit gibi mahalle çeteleri, arif şahin gibi daha büyük mafya babaları, banka hortumcuları, ihale simsarları, orijinal bir sempatik villain olan turgay atacan gibi) ekarte eden miroğlu'nun yeni hedefi (daha doğrusu miroğlu'nu çeken bela; ki daha öncekiler de böyle olmuştu), diyarbakır'da kaybettiği adamlarının intikamını almaya gelen bir cia direktörüdür. mahalle kabadayısı miroğlu ve ekibi (eski mafya tetikçisi sabri abi, asker arkadaşı selim, eniştesi ali, komşusunun oğlu isa) bu kez çok daha güçlü bir belayla karşı karşıyadır. muhtemelen de, artık uluslararası örgütlerin miroğlu'na çok büyük gelen düşmanlar olduğu ve bunları öyle kolayca temizleyemeyeceği bu sezon yazılırken tekrar görüldü ve ekip diziyi bitirmeye kanaat getirdi. son bölümde de kuşçu hariç tüm erkek karakterler (başta miroğlu) cia tarafından öldürüldü ve intikam için kurtlar vadisi'ne geçildi. kurtlar vadisi'nin başrolü olan polat alemdar ise, miroğlu'nun aksine bu işlere gönüllü giren profesyonel bir ajan olacaktır, yani başarılı olması çok da hayatın normal akışına ters düşmeyen biri...
devamını gör...
deli yürek ilk 90 bölümü izlemiş biri olarak(henüz 90. bölümü de dün tamamlayarak 3.sezonu bitirip, artık son sezona geçtim) artık bu filmi, filmin evveline göre yorumlayabilirim.

öncelikle şuna açıklık getirmek istiyorum, deli yürek izlememiş olanlar kendilerinde yer alan ön yargı hastalığı sebebiyle saçma sapan yorumlar yapabiliyor fakat, 90. bölüme kadar yusuf miroğlu'nun öldürdüğü insan sayısı ciddi ciddi bir elin parmağını geçmiyor(belki az, belki fazla durum böyle). hatta, yusuf miroğlu gerçekten kendine silah doğrultulmadıkça kolay kolay doğrultmuyor, hatta öyle bir durumda dahi, karşıdaki kendisine ateş etmeye yeltenmedikçe silahını ateşlemiyor. şimdi siz bu insanı mafya olarak niteleyebilir misiniz, bu bir mafya dizisi değil ey halkım, sayın izlemeyenler. sayın izlemeyenler diyorum çünkü izleyenler bunun yeterince farkındadır zaten, neyse devam edelim.

dizi öyle, 90. bölüme kadar. 90'dan sonrasına da yakında başlayacağım zaten. ama bu dahi zaten mükemmel olay. kurtlar vadisi'nin eminim ilk 5 - 10 bölümünde daha fazla insan öldürülmüştür. en azından yusuf miroğlu için bunu söylerim, devam edelim filme.

filmde de yanlış hatırlamıyorsam yine kolay kolay kendisine silah doğrultulmadıkça ve hatta yine dizideki gibi karşıdaki silahı ateşlemeye çalışmadıkça kendisi ateş etmiyor. e arkadaşlar yani çok afedersiniz de bu insan sonuçta, insanüstü varlık değil. ne yapacak kendisine silah ateş edildiği sırada elindeki silahla boş boş duracak mı, hangi insan bunu yapabilir, gerçekçi olun. hiç silah kullanmayan biri dahi elinde silah var ise koruma amaçlı bunu yapar yani. bumerang cehennemi filminde de keza durum böyle. ki film konu itibariyle çok çok güzel. çekim sahneleri deli yürek dizisine göre daha kaliteli bunu da belirtmek isterim zira deli yürek dizisi zaten çatışma ön planda olan bir dizi olmadığından bu gibi sahnelerde acemilikler söz konusu.

izlemek isteyenler için bumerang cehennemi filmini kesinlikle tavsiye ederim, mardin'in o dar, adeta labirent gibi sokaklarındaki kovalamaca sahneleri oldukça güzel. kenan imirzalıoğlu da bu filmde gerçekten diziye oranla çok çok daha keyifli bir seyir zevki veriyor. nasıl desem daha bir ağırlık hali söz konusu.

saygılarımla ve beraberinde demek istediğim, lütfen bilginiz olmayan konularda sürekli olarak ön yargıya başvurmaktan kaçının, bilginiz yoksa susun geçin de öğrenin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"deli yürek bumerang cehennemi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim