#televizyon dizileri
aksiyon
9.7 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

kuşçu isimli enteresan bir karakter mevcuttu bu dizide. yusuf miroğlu'nun akıl hocalığını yürütürdü. içinde ne olduğunu bilemediğimiz bağımlılık yaratan çayı her daim hazır olurdu ziyaretçileri için. kendine has aforizmaları ile izleyicinin dikkatini cezbederdi.
devamını gör...
bu çok tutunca arkasından kurtlar vadisi çekilmiştir. ikisinde de mit ajanları mafyayla iç içedir. kurtlar vadisinde bu ilk bölümde açıklanırken deli yürek'te bunu son bölümde öğreniriz.
devamını gör...
haydarinna nidası ile yükselen jenerik müziği, yusuf(miroğlu) ile kuşçu'nun hava ne kadar soğuk olursa olsun teras/çatı/bacada yaptığı o eşsiz sohbetlerin yapıldığı türk dizidir. başrolünde kenan imirzalıoğlu vardır. diziden bağımsız olarak deli yürek:bumerang cehennemi adında bir sinema filmi de mevcuttur. filmde kenan imirzalıoğlu, oktay kaynarca, selçuk yöntem gibi birçok tecrübeli oyuncu bulunur.
devamını gör...
kenan imirzalıoğlu'nun başrol oynadığı bir zamanların en çok izlenen dizilerinden birisidir. dizide yusuf miroğlu, kuşçu, sabri abi, zeynep, turgay atacan ve avukat ayşegül öne çıkan önemli karakterlerdir.

dizide konu olarak türkiye'de bir zamanlar yaşanmış olaylar işleniyordu.hatırlayalım..
devamını gör...
müziklerini bir zamanların oya-bora'sının borası bora ebeoğlu yapmış. aria adlı bir şirketleri var genelde tv yapımları için müzik yapıyorlar.

(bkz: oya bora)

yerli guns n roses konsepti ile o dönemin ergenlerini çok heyecanlandırmıştı. filmin jeneriğinde bir gül ve silah vardı.

metalik magnum desert eagle'i ile yusuf miroğlu abimizin fırtına gibi estiği bir işti. içerisinden çok hikaye çıktı. sanırım kenan imirzalıoğlu'nun da llk başrolü, ali sürmeli'nin ilk önemli rolü olabilir. onur ünlü bu dizinde ömer lütfü mete'nin, osman sınav'ın yanında yazarlıkla başlıyor. umur karakterini oynadığı küçük de bir rolü var. yeşilçam'ın kötü adamı bilal inci'nin kızı elif inci'nin de selvi boylum al yazmalım'da türkan şoray ile kadir inanır'ın oğlu küçük samet karakterinden sonra ekranlara geri dönüşü.***, sonra pek bilinmez ama nejat işler, gürkan uygun küçük rollerde bu dizide boy göstermiştir. nejat işler ilk sezonda oktay karakterini, gürkan uygun son sezonda yaklaşık 20 bölüm cihan adlı karakteri oynamıştır. bu işle bir araya gelen osman sınav ve raci şaşmaz daha sonra kurtlar vadisi'ni yapmıştır, sanırım kurtlar vadisi'nin de ilk sezonuna ömer lütfi mete'nin kalemi değmiştir.

başta en barizi kurtlar vadisi olmak üzere detayları ile kendisinden sonra gelen bir çok diziye esin kaynağı olmuştur. ezel, eşkiya dünyaya hükümdar olmaz v.s v.s...
devamını gör...
merhaba sayın pek kıymetli okur, tanımlarıma denk gelenler fark etmiş olabilirler muhtemelen bir süredir deli yürek dizisini izliyordum. yaklaşık 2-3 aylık süre sonucunda, dün gece saatlerinde 113 bölüm, 4 sezondan oluşan deli yürek efsanesini bitirdim. bu nedenle bu diziye dair de tarafsız bir inceleme sunmak istiyorum. evvelinde belirteyim, bu yapımı ön yargılı düşünceler ile "mafya dizisi", "sürekli silahlı adamlar birbirini öldürüyor", "toplumu kötü etkiliyor", "şiddete sevk ediyor" vs vs gibi kulaktan duyma bilgilerle bilenler var ise bu düşüncelerini bir tarafa bırakıp okumalarını rica edeceğim, tabii okumak istiyorlar ise eğer.

bu arada bu tanımımda tam şuan bana eşlik ediyor olan, youtube müzik ile açmış olduğum deli yürek dizi müziklerine de teşekkürlerimi sunuyorum.

baş karakterden biraz biraz bahsetmek istiyorum, yani (bkz: yusuf miroğlu) karakterinden. bu kişi zaten kendi deyimiyle de "nefsi müdafaa" durumu haricinde kolay kolay kimseye silah çeken biri değil ve net şekilde söyleyebilirim ki bazı istisnalar haricinde 113 bölüm boyunca bu kuralını da asla çiğnememiştir. hayatta daima istisnalar vardır neticede, bu kişi de bir insandır, robot değildir, elbette farklı durumlar oluşması bu nedenle norma uygundur. yusuf miroğlu evvelini bahsetmeyeceğim ama genel olarak bir oto galeri sahibi olarak bulunuyor dizide. fakat bir yandan yardıma ihtiyacı olan insanlara da mümkün oldukça yardım ediyor, karşı taraftan herhangi bir menfaat beklemeden. ki bu yardım işini de çoğunlukla silah kullanmadan yapıyor. miroğlu karakterini silahını kullanan biri olarak bu dizide çok az görürsünüz bu nedenle. kendisine silah doğrultulmadıkça vs kolay kolay silah başvurduğu bir yol değil. yani vurdulu kırdılı bir dizi arzusunda olanlar için asla uygun değildir. yusuf miroğlu genel olarak halkın içinden, ama bir o kadar da halkın dışından olan biri. ne demek istiyorum şöyle açıklayayım, halkın içinden çünkü büyüğünü de biliyor küçüğünü de. büyüğüne de nasıl davranacağını biliyor küçüğüne de. düşmanına dahi, bu düşmanının eğer ki hayinlik gibi bir atılımları yok ise düşmanına dahi gayet düşmanını bilip ona göre davranıyor. bakın bunu racon olarak görmeyin, zira yusuf miroğlu karakteri zaten racon kelimesini sevmeyen birini temsil ediyor ve bunu da sürekli dizide dile getiriyor. bir o kadar da halkın dışında, çünkü birçok özelliği ile de halkın içinden olamayacak kadar masum. kendi konumundaki birine göre. birçok insan ona saygı ile bakarken, saygılı davranırken kendisi hep bir tevazu içinde davranıyor. hatta kuşçu karakteri, kuşçu karakterine de değineceğim biraz biraz. kuşçu karakteri kendisine yer yer kendisinden daha üstün sıfatlar verdiği an miroğlu hep "insaf kuşçu" diye cevap veriyor. yaptığı bir işten dolayı teşekkürü vs dahi çoğunlukla kabul edemiyor. öyle bir karakter. yani kimse bu karakteri bana "al işte mafya babası" vs diye nitelendirmesin, ne mafya babası ne de kabadaydır yusuf miroğlu. sadece genel olarak adaletsizliğe karşıdır işte. ha şimdi buradan hemen şu anlaşılmasın, "al işte kendi adaletini kendisi sağlıyor". hayır yahu hayır, değil. durum öyle değil. kendisi hep sürekli kendisine yardım için gelenlere de, yardım istedikleri konu hakkında önce şikayette bulunmalarını istiyor ilgili kurum ve kuruluşlardan. elinden gelebileceği bir şey var ise yapıyor sadece. kırıp dökmeden yapıyor bunu yusuf miroğlu.

neyse, yusuf miroğlu karakterine daha değinebilirim ama daha da uzun uzadıya yazmak istemiyorum, zaten mümkün oldukça kabaca anlatıyorum. diziye karşı tatk açıran detay vermeyi sevmem. biraz da ağabey karakterine değinmek istiyorum. ağabey isimli karakter de dizinin en önemli karakteridir, kendisi devletin içerisindeki bir istihbarat ekibinin lideri. yusuf miroğlu karakterini medyaya yansıyan çeşitli başarılarından dolayı gözüne alıp, istihabarata almak istiyor. yusuf miroğlu ile ilişkileri de bu şekilde başlıyor ağabey karakteri ile. ağabey karakteri de nasıl desem, evet devletini çokça seven, devleti için birçok şeyden fekadarlık yapabilecek biri olduğunu sürekli gözler önüne seriyor. ama bunu gerek doğrusuyla, gerek yanlışlıyla yapıyor. çünkü onun temelinde bir şekilde devleti korumak bakış açısı var. kendisince haklı sebepleri var vs. bu karaktere de çok değinmek istemiyorum, bu da böyle kalsın.

karakter olarak bir de değineceğim kuşçu var, diğer karakterlere sezonlara dair kısa kısa anlatımlarımda azcık yer verebilirim. kuşçu nasıl desem, dizide sürekli her karakterin bir şekilde kendini bulduğu yer. hemen hemen her karakter bir şekilde orada buluyor kendisini, kuşçuya danışıyor, kuşçuya geliyor. kuşçunun çayını içiyor vs. özellikle de yusuf miroğlu karakterinin vazgeçilmez mekanı kuşçunun yanıdır kesinlikle. öyle ki, hatta buna dair belki biraz absürt dahi olabilecek bir videoyu bugün youtube kanalıma eklemiştim, alta da onu ekliyorum. izlemenizi öneriyorum.



videoyu izlediyseniz ona dair şöyle devam etmek istiyorum. miroğlu burada nefes alamıyorum diyor, nefes alamayan kişi normalde nereye gider, evet bir şekilde hastaneye gider görünür vs. ki yusuf miroğlu zaten videoda görüldüğü üzere hastane önünde yani. buna rağmen ne diyor sonrasında "ben bir kuşçuya gideyim". evet, bu sahneyi izlediğimde gülmüştüm, halen de gülerim. ama aslında anlamlı, bir şekilde onda, onun yanında huzur bulduğunu, onun yanında nefes alabildiğini biliyor, bu sebeple de kuşçunun yanına gitmek istiyor. hangimizin yanında böyle bir kuşçu vardır ki şimdi? yani günümüz psikologları yahut psikyatristleri evet işleri gereği maaşları karşılığında yahut sizden aldıkları ücret karşılığında bunu yapabilirler. ancak kuşçu bir şey talep etmeksizin, aksine çayını paylaşıp insanlara iyi gelmeye çalışıyor. deli yürek dizisindeki en keyifli karakterlerden biridir bana göre.

şimdi diziyi sezon sezon ayırmak istiyorum, 4 sezondan oluşuyor ve ben hemen hemen her sezonu ayrı güzel ve keyifli buldum diyebilirim. ilk sezondan tutalım son sezona dek. ilk sezon biraz daha böyle yusuf miroğlu henüz tanınmamış bir karakter, bu nedenle tabi çok hikaye gelişmiş durumda olmadığından bize büyük heyecanlar sunamıyor. ama özellikle 2 ve 3. sezon heyecan noktasında çok keyifli. keza 4. yani son sezon da çok çok seyir zevki veriyor. 4. sezona dair bana göre, beni en üzen durum dizideki zeynep karakterinin değişmesi, yani zeynep karakterine hayat veren oyuncu değişiyor. artık o süreçte oyuncu neden diziden ayrıldı bilmiyorum ama ben ilk zeynep karakterinin diziye çokça yakıştığını düşünüyordum. hani sonradan gelen zeynep karakteri de kötü değil evet ama yine de ben ilk oyuncuyu daha çok uyumlu bulmuştum dizide. kadın karakterlerden ayşegül karakteri de çok güzeldi. burada normalde eklemeler yapmak isterdim fakat tat kaçıran detaylar sunmamak adına ekleme yapmayacağım.

daha da fazla uzatmak istemiyorum, ben bir yerli yapımdan beklediğimi bu diziden çokça aldım. yahu yusuf miroğlu karakteri gerçekten örnek olası bir karakter, mafya değil mafyadan uzak, kabadayı deği. kendi halinde yaşamına devam eden, kendisinden yardım isteyenlere elinden geldiğinde yardımcı olmaya çalışan, haksızlık karşısında sessiz kalamayan biri. ne yani şimdi haksızlık karşısında sessiz kalan bir karakter olmasını mı isterdiniz, toplum böyle bir karakteri mi örnek alsaydı?

yusuf miroğlu, türk dizi sektöründe belki de en en örnek alınası karakterlerden biridir, bunu dediğim gibi dizinin tüm bölümlerini izlemiş biri olarak içtenlikle söylüyorum. merakınız var ise bu diziye karşı da mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. bölüm süresi oldukça ideal, ilk bölümden bu yana sanırım en uzun bölümü, bir önceki bölümün özetiyle birlikte 1 saat 20 dakika civarındaydı hem de özetle birlikte yani. normalde süreler 50-55 dakika aralığında. bazen özetleri çıkarınca biraz daha azalıyor bu süre. şimdik dizilerin yarısından daha kısa anlayacağınız.

izlemek arzusunda olanlara keyifli seyirler diliyor, tanımımı okuyanlara değerli zamanlarını ayırdıklarından teşekkürlerimi sunuyorum.
devamını gör...
bir sahnesinde ağabey karakteri, (bkz: turgay atacan) arasında şöyle bir muhabbet geçmişti asla unutmam.


ağabey: sana bu bilgi kuzeyden mi geldi yoksa batıdan mı geldi?
turgay atacan: güneyden gelmiş olamaz mı?


kuzey'in rusya olduğu, batı'nın cıa olduğu o kadar belliydi ki. güneyi de artık siz bulun.
devamını gör...
yayınlandığı dönemde izledim ama öyle kurtlar vadisi gibi düzenli takip ettiğim bir dizi olmadı.

yayınlandığı dönemin teknolojik imkanları nedeniyle kurtlar vadisinin yapım kalitesi kadar başarılı olduğunu düşünüyorum diyemem.

ben o dönemde daha çok sıcak saatler izliyordum. hatta dizide 80 öncesi istanbul üniversitesinde öğrenci olan sedat yalçın ( mehmet aslantuğ) 'ın istanbul üniversitesi flashbackleri yüzünden istanbul üniversitesine gitmeye kafayı takmıştım.

iyi ki de takmışım hayırlara vesile oldu.

o dönemlerden bir basın bülteni.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"deli yürek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim