boşa beklentidir.

bilimsel kanıt manıt sunmaz aga sunmaz.
devamını gör...
öküz altında buzağı aramaktır.
devamını gör...
din, inanç ve anlam arayışıyla ilgilenir.
bilim, gözlem, deney ve mantık üzerine kurulur.

iki farklı epistemik alanı birbirine karıştırmak olur bu.
devamını gör...
dinler "bende kanıtın her türlüsü var, sadece inan." dediği için yapılan hatalı eylem. halbuki dinler her şeye cevabı olduğunu iddia etmese hiçbir sorun çıkmaz. yukarıdaki yazarın bahsettiği gibi dinlerde kanıt, mantık, deney, gözlem gibi kavramlara yer yoktur. inanç ve bir tür anlam arayışı vardır.

mesela meryem bakireydim der, eğer o dindenseniz inanmak zorundasınız. ama bilimsel düşünceyle bunun imkansız olduğunu bilirsiniz. muhammet kanatlı atla cennete gidip geldim der, aynı şekilde. yahudiler bu topraklar bana 5000 yıl önce tanrı tarafından vaat edildi, siz hayvansınız, bize hizmet etmek için yaratıldınız der, ona göre hareket etmeniz gerekir. zira karşınızda mantıkla değerlendirme yapan insanlar değil, bir takım hikayelere ne olursa olsun ölümüne inanan, sanrılarla ve beyin yıkamayla büyümüş insanlar var.
devamını gör...
mal başlıklarda bu gece. bir konuyu bu kadar yüzeysel anlatmak gerçekten mümkün değildi herhalde. kısa ve öz olmuş.
başlıkla içeriğin bu kadar yaratıcı bir şekilde ayrıştığı nadir görülür. sanatsal bir yaklaşım, değil mi? mallıkta zirve.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dinden bilimsel kanıt beklemek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim