buğday tarih sahnesinde bereketi, doğurganlığı ve mutluluğu simgelemiş. bu sebeple eski zamanlarda gelinin üzerinden buğday dökülerek iyi temenniler sunulmuş. günümüzde gelininin attığı buketi tutmak, o zamanlarda da bu buğday tanelerinden bir kaçına kendini isabet ettirmeye çalışmak imiş.

bu buğday adeti roma imparatorluğu zamanında, dönem aşçıları tarafından küçük bir değişikliğe uğradı. aşçılar buğdayları küçük kekler için kullandılar. kekler yenmeleri için hazırlanmıştı fakat alışkanlıktan olsa gerek gelinin başına atmaya devam edildi. gel zaman git zaman bu adetin yerini, gelinin başı üzerinde keki ufalamak aldı. çiftin bu kırıntılar içinde yemek yemesinin bereket getirdiğine inanılıyordu.

buradan ingiltere'ye sıçrayan adet, biraya batırıldı ve özel bir pastaya döndü. tüm bu yemek kültürü ortaçağın başlarında tarih sayfalarında tozlandı ve buğday pirinç dökmek tekrar revaçta idi.

zaman geçtikçe adetler tekrar değişti ve bisküviler, çörekler misafirler tarafından getirilerek düğünde üst üste yığılmaya başladı. ne kadar büyük bir yığın oluşturulursa o kadar iyiye işaret idi. günümüze de değişe değişe gelen bu pastalar evliliklerin vazgeçilmez parçaları olmuştur.
devamını gör...
karton kesip pasta yemek. enteresan bi olay. bazısı cidden lezzetli oluyor da bazısı rezalet ya.
devamını gör...
sahneye alkış eşliğinde geitirilmezse olmaz.
devamını gör...
bayatlamış gibi kıvamı olan pandispanya kekten oluşan pasta. genelde de hep beyaz renkli kremalı olanlar payımıza düşer, çikolatalısı karşımıza çıkmaz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"düğün pastası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim