1.
daha az bilgi sahibi olan kişilerin, çok daha fazla bilgi sahibi olan kişilerden daha fazla bilgi bildiklerini sanmaları durumuna dunning-kruger sendromu denir.
devamını gör...
2.
dunning–kruger etkisi ya da dunning–kruger sendromu, cornell üniversitesinin iki psikologu justin kruger ve david dunning’in tanımladığı bir algılamada yanlılık eğilimidir.
devamını gör...
3.
(bkz: dunning kruger etkisi)
devamını gör...
4.
müthiş özgüvenli ama bilgisiz beceriksiz kişilerin, bu durumlarınin farkında olmayarak reddederek kendilerini üstün varlık hissetmelerinden ötürü yaptıkları işi sisirme, cilalama, her mevkiyi kıdemi ve ödülü sadece kendine hak görme durumudur. ıs hayatında bu beceriksiz ama talepkar kisiler buna sadece inandıkları icin, pesini hic bir sekilde bırakmayarak asıl hak eden ama mütevazi ve bir gün bunun elbet biri farkına varır inancıyla otururken bu arkadaşlar tepelerine serefsiz bir müdür olarak atanır. astlarını ezer üstlerini pohpohlar, her işin ondan soruldugunu o olmasa islerin yürumeyecgi inancıyla ve cesaretiyle yaşar. ya bu adam bu mevkiye nasıl gelmis diyoruz ya iste onlar bu insanlar.
devamını gör...
5.
cahilin cahilliğini bilmemesi durumu. yani türkiye'deki her 10 kişiden 9'unun muzdarip olduğu sendromdur.
devamını gör...
6.
rejimin her kurumunda bu var. afad'da imam hatipli, ekonomide don tuccari, tubitak'ta hayvanat bahcesi muduru... biri cikip dememis "ya ben bunu yapamam. berbat ederim her seyi. ınsanlar hayatlarini kaybeder. bu vebali alamam" aksi gibi, gercekten yapabilecek olanlar da sorumluluk bilincini abarttiklari icin yapmiyorlar ve ortalik beceriksiz lagim fareleriyle doluyor. politik figurlerin bu kadar dusuk oktan ve bol b*ktan olma nedeni bu. yetenekliler de yeteneksizler kadar cesur olmali artik.
devamını gör...