yazarlar arasında kitap okuma oranın yüksek olduğunu gördüğüm için yaşadığım bir endişeyi paylaşmak istedim. düzenli kitap okuyan ve çevremde böyle bilinen biri olarak, henüz okumadığım dünya ve türk klasiklerini okurken görenlerin tepkilerinden çekiniyorum ve bu duyguyu yaşayan tek kişi ben miyim merak ediyorum.

örneğin;

aaa bir sürü kitap okuyorsun savaş ve barış'ı okumadın mı?
3x yaşına geldin mehmet rauf eylül'ü yeni mi okuyorsun ben lisede okumuştum?
güney amerikalı tüm yazarları okudun yaşar kemal'in kitaplarını okumadın mı?

savuşturma tekniği olarak, samimiyetini sorguladığım kişiler olursa 2. kez okuyorum diyorum :)
devamını gör...
dünya klasikleri sonradan okunur zaten, şöyleki lisede ahmet ümit, elif şafak gibi yazarlar okursun ve daha uygundur bence. üniversiteye geçince dünya klasiklerini okumaya başlarsın ayrıca bütün klasikleri okuyacaksın diye bir kaide yok bu tamamen zevk meselesi. örneğin sefiller, suç ve ceza'yı çok sevmeme rağmen savaş ve barış'ı o kadar sevememiştim.
bence fırsat bulamamış olabilirsin bu gayet normal, başka türde kitap okmuşsundur harry potter serisi gibi kitaplar olabilir ya da daha bilimsel şeyler okumuşsunuz diğerlerine fırsat bulamamış olabilirsin şuan pandemi güzel bir fırsat içinde ukte kalan kitapları okuyor olabilirsin bu ancak takdir edilebilir bir şey olsa gerek ve böyle fırsat bulamamış bir sürü insan var.
devamını gör...
kitap okumanın veya dizi-film izlemenin belirsiz bir hazır bulunma durumuyla yapılması gerekiyor bence. şöyle söyleyeyim mesela illa ki bi ara okuman gereken bir kitabın varlığından haberdarsındır ama içinden gelmiyordur okumak, o an hazır olmadığını bilirsin bir şekilde. çünkü okusan sevemeyeceğinden veya iyice anlayamayacağından eminsindir bir şekilde. dizi ve film için de bu böyle, izleyeceğim ama zamanı gelince. böyle hissettiğim kitabı zamanı gelince okuduğumda da pişman olmuyorum mesela. daha önce okusaydım beni pek etkilemeyeceğini, çok bir şey katmayacağını biliyorum. nerden biliyorsun demeyin biliyorum işte


ve pek tabii ki de okumamış olmanın eksikliğini de hissediyorum.
devamını gör...
suçlu hissedecek en saçma şey suçlu hissetmeyin hayattaysanız açın okuyun niye pişman olasınız.yaşın da önemi yok herkes kendi zamanını yaşar(aynı şekilde her kitapta).zaman geçtikçe onu da okudum diyebilirsiniz bön bön bakmaktan iyidir.ayrıca her kitabı okumak zorunda değilsiniz.başarı çabaya aşıktır arkadaş.
devamını gör...
ortamda hava atacam diye o konulara girip okumadığın ortaya çıkarsa zaten tümden bitirir seni. o suçluluk hissi ondandır sjsjsj
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dünya ve türk klasiklerini okumamış olmanın verdiği suçluluk hissi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim