motivasyonum düşüktü, motivasyon videosu izlerken bu cümleyi duydum. düşününce oldukça anlamlı bir söz.

“dünyadaki en zengin yerler mezarlıklardır; çünkü mezarlıklarda hiç gerçekleşmeyen umutları ve hayalleri, hiç yazılmamış kitapları, hiç söylenmeyen şarkıları, asla paylaşılmayan icatları ve hiç keşfedilmemiş tedavileri bulabilirsiniz.” les brown
devamını gör...
açıkcası ben mezarlıkların genel atmosferini sevmem ama dünyaya ait kültürel ve tarihsel tüm gelişimin, daha doğrusu geçmiş ile anın hatta geleceğin bile keşisim noktası olduğunu düşünürüm mezarlıkların. sizden 100 yıl önce gömülü insanda oradadır, 5 dakika önce ölmüş olanda. orası dünyavi bir toplanma alanıdır bana kalırsa.

insanlar bana deli diyebilir ama cocuklarınıza isim koymak için interneti araştırmaktansa, mezarlıkları gezmek daha mantıklıdır. özellikle ben azınlık olarak adlandırılan, türkiyenin toprakları içerisinde yaşayan yabancı vatandaşlarımızın bu konuda servet değerinde olduğunu düşünüyorum. kendilerinin mezarlıkları harika ve eşsiz anlamlara sahip isimlerle dolu. internette bile bulamayacağınız harika isimlerle karşılabiliyorsunuz. bir çok yabancı isimin kökeni latince- yunanca - ibranice - farsça vb dillerden geliyor. bence bu yüzden özellikle yaratıcı, aykırı ama romantik isim arayan herkes için idealdirler.


yanlış anlaşılmasın, dalga geçmek/ küçümsemek ya da bu arkadaşlarımızın dini yapılarıyla dalga geçmek amacıyla söylemiyorum bunu. gerçekten inandığım bir olgu bu. vefat etmiş tüm vatandaşların isimlerini mezar taşlarında görüyorsunuz ve bazen öyle güzel isimlerle karşılaşıyorsunuz ki, google ettiğinizde ismin anlamına ayrı; isime ayrı hayran oluyorsunuz. bu yüzden binevi mezarlıklar her kültürün son istasyonudur. bir kültürü tanımak istiyorsanız, mezarlıklarda ziyaret edeceğiniz noktalar olmalı. her kültürün mezarlığı, kendisine has gelenekselliğe sahiptir. sanat tarihi okuyan arkadaşların sanatsal açıdan ziyaret edip, kabirlerin- mezar taşlarının kenarlarında/ üstlerinde bulunan olası işlemeleri- heykelleri vb incelemesini tavsiye ederim.

türk kültüründe genelde mezarlıklar tek tip olsa da, bizimde geçmişteki periodlarda ( özellikle osmanlı dönemi ) mezarlıkların- kabirlerin sanatsal açıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dünyanın en zengin yeri mezarlıklardır" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim