çocuklarının kendilerinden bağımsız bir birey olduğu gerçeği.
devamını gör...
boy uzunluğuna göre muamele yapmaları .
yanı hiç bir şeye izin vermeyip küçük olduğumu söylemeleri.
devamını gör...
1. entry her şeyi özetlemiş işte. çocuğunun birey olduğunu kabul edemiyor aileler. ne saçma bir şeydir bu? sanki onlar bizim yaşımızda hiç olmamış gibi...
devamını gör...
büyümemiz.
devamını gör...
üzülebileceğimiz.
biz gülüyoruz, bir şeyler yokmuş gibi davranıyoruz diye asla üzülüyoruz lay lay lom yaşıyoruz sanıyorlar. o yüzden ben üzgünüm dediğimiz zaman sen üzülmezsin aman tavrında oluyorlar. biz güya düşünceliyiz ya ; şu kırılmasın, bu üzülmesin diye düşündüğümüz şeyler bizi ağlatıyor, uyutmuyor bazen gecelerce ve kimse farkında bile olmuyor.
devamını gör...
belki ebeveyn olunduğu zaman anlaşılan gerçeklerdir. bu konuda söyleyebileceğim tek şey, birbiriyle anlaşamayan ebeveynler sırf çocukları için boşanmamakta/ayrılmamakta ısrar ediyorlar ya burada yanlış yapıyorlar. onlar çocuklarına iyilik yaptıklarını zannedip ve kendilerini kandırıyorlar. birbiriyle anlaşamayan anne ve babayla ve sürekli tartışma ortamında bir çocuğun büyümesi ona yapılacak en büyük kötülüktür. çocuğun hem sosyal hem de özel hayatında yaşayacağı bir çok iletişim sorunlarının en büyük nedenlerinden biri budur.
devamını gör...
çocuklarının sevgililerinin olmasının normal olmasıdır.
sevgili yapınca kötü bir şey olmuyor.
ayrıca sizin çocuğunuz dünyanın en zeki çocuğu değil olmak zorunda değil lütfen ona öyleymiş gibi yüklenmeyin.
insanların omzuna yük biniyor sonu vahim oluyor.
devamını gör...
komşunun çocuğu benden zeki değil.
devamını gör...
sizden olmam siz olmamı gerektirmiyor
devamını gör...
onların bir eklentisi olmadığımız gerçeği...
devamını gör...
yaşanacak herşeyden bizi koruyamazlar ve her zaman ihtiyaç duyduğumuzda orada olmuyorsunuz. sizin kapattığınızj bile hatırlamadığınız o yelefon bazen bizden bi hayat götürüyor ve siz bunda bile kendinizi aklayan bizi taşlayan bi yön arıyorsunuz. unutun matıklı olmayı sadece saygı duyun kararlarımıza.
devamını gör...
ebeveynlerinizin inancını kabul etmeyip kendi inancınızı yada inançsızlığınızı kendinizin belirlemesini kabullenemiyorlar.
devamını gör...
çocuklarının büyüdüğü
devamını gör...
çocuklarının da özgür irade ve fikirlerinin olduğu gerçeği.
devamını gör...
çocuklarının dillenmeye başlandığı dönemde, çocukların uydurdukları saçma sapan kelimelerin ince bir zeka ürünü olmadığı hele hele hiç komik de olmadığı gerçeği. bir salın artık bizi ya.
devamını gör...
çocuklarının homoseksüel olabileceği...
devamını gör...
dünyaya getirdiğin çocuk senin malın değildir. tam tersi; ona borçlusun. madem fikrini sormadan onu bu dünyaya getirdin o zaman “tamam ben oldum” diyene kadar onu desteklemeye devam edeceksin...
devamını gör...
sürekli "seni arkadaşların yoldan çıkarıyor" diyerek kendini kandırdıkları ama aslında benim arkadaşlarımı yoldan çıkarıyor oluşumun kabul edilmeyen gerçekleridir.
devamını gör...
fikirlerini benimsemek zorunda değilim.
devamını gör...
(bkz: o çocuk bir gün büyüyecek)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ebeveynlerin kabullenemedikleri gerçekler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim