1967'de ramat gan'da doğan israilli yazar. ülkemizde bilek kesenler ismiyle bir çizgi romanı yayınlanmıştır. daha çok kısa öyküler yazsa da aynı zamanda senaristlik* de yapmaktadır.
ülkemizde uzun yeleli kedi çocuk ismiyle çocuk kitabı da yayınlamıştır.
kitapları genelde siren yayınlarından avi pardo'nun muhteşem çevirisiyle yayınlanıyor. bildiğim kadarıyla sadece uzun yeleli kedi çocuk can yayınlarındanmahir ünsal eriş'in çevirisiyle basıldı.

"kitapları şimdiye dek 14 dile çevrilen israilli yazarın kendi hikayesi, yazdığı hikayeler kadar tuhaf. ibranice’de etgar zorluk demek, üç düşük ve bir riskli hamilelikten sonra dünyaya geldiğinde bu isim ona boşa verilmemiş. israil’de üç yıl zorunlu olan askerliği başladığında etgar keret’e “al sana zorluk” demişler ve keret üç yıl boyunca tuvalet temizlemiş. ilk bakışta komik gelen bu hikâye aslında keret’in yazarlık yaşamının başlangıcı. “askerde hayatta kalmak için bana dair ne varsa gizlemek zorundaydım ve yazmaya başladım. bana gerçekte kim olduğumu hatırlatan tek şey yazı oldu.”"
kaynak

kendisiyle ilgili daha yeni tarihli bir röportaj okumak isterseniz buradan okuyabilirsiniz.
devamını gör...
etgar keret


1967 doğumlu israilli yazardır.

bazı kitapları/
tanrı olmak isteyen otobüs şoförü
buzdolabının üstündeki kız


“dünyada birine bağımlı olmaktan daha sinir bozucu bir şey varsa o da size sürekli olarak ona bağımlı olduğunuzu hatırlatan biridir.”



muğlak bir bakış vardı gözlerinde, kısmen hayal kırıklığı, kısmen ne fark eder.
yanlışlıkla yağsız süt satın almış fakat gidip değiştirmeye gücü olmayan biri gibi.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim