parçacık fiziğinin konusu olan atom altı parçacıkların etkileşimlerini daha iyi anlayabilmek adına hazırlanan basit şemalar. basit dedim ama bazıları biraz karmaşık olabiliyor.

mesela bu, basit olanlara bir örnek:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

bu diyagramlardan, hangi parçacığın hangi parçacıkla etkileşime girdiği ve ne gibi bir sonucun ortaya çıktığı okunabilir.

diyagramları çizerken:
- sadece düz ve dalgalı çizgiler kullanılabilir. düz çizgilerde yönleri gösteren oklar bulunuyorsa bunların yönüne dikkat edilir.
- bunları birbiriyle, uç kısımlarından birleştirebilirsiniz. hiç birleşme noktası olmayan birbirine paralel çizgiler ya da kopuk çizgiler halinde kullanamazsınız.

mesela bu diyagramda gördüğünüz gibi, düz ve dalgalı olmak üzere sadece 2 tip çizgi var ve en dıştaki 2 tanesi hariç, hiçbir çizginin boşta kalan ucu yok
devamını gör...
basit bir anlatımla teorik fiziği resimsel sunuma dökülmesidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"feynman diyagramları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim