önemli olan iç güzelliktir algısına inanmıyorum ilk bakışta dış görünümüne bakıyoruz net.
devamını gör...
çünkü günümüz toplumu akla değil göze hitab etmeye önem veriyor.
devamını gör...
buraya şimdi birşey yazardım da ırkçı damgası yememek için yazmayacağım.
t: fikir beyan edilen başlık.
devamını gör...
seksi olmak göreceli ama.

ben işin bu tarafına daha yatkınım. kusuruz kategorisine alınan kadınları pek çekici bulmadığımdan, pek etkilenmiyorum. çok çok onların çağrışım yapabilecekleri alan işte bir müzik klibi falan, realitesi yok benim için.

deliliklerimi anlayışla kaldırıp benimle birlikte eğlenebilecek kadınlar ilgimi çekiyor. böylece detaylaşıyor bu konu. dallanıp budaklanıyor.

çok parametreli bir konu ya. neticede kime ne.
devamını gör...
güzellik görecelidir. insanların anlamadığı şey buradaki göreceliliğin çirkinlik veya güzellik olmamasıdır. buradaki görecelilik yalnızca güzelleri kapsar. yani örneğin insanların daha çok sarışın güzellerle mi yoksa esmer güzellerle mi birlikte olacağı sorusunu güzelliğin göreceliliğine örnek verebiliriz.
devamını gör...
güzellik göreceli bir kavramdır.

abazalar şişman kadınlardan hoşlanır.
yarı doymuşlar balık eti kadınları sever.
doymuş erkekler zayıf, manken kızlardan hoşlanır.

bu psikolojinin gerçeğidir.
hanımlar...
bu satırlar sizinde kulağınıza küpe olsun.
karşınızdaki erkeğin zevkine bakarak kategorisini öğrenebilirsiniz.
devamını gör...
görece olup olmaması tamamen ilgili kişinin modern insan sürecindeki pozisyonuna bağlı olan durum.

feromon ve gen biliminin eş seçimindeki etkisi insanda kalan güdü kalıntısına bağlıdır.

daha gelişmiş beynin güdüleri törpülendiği için bu kişilerin eş seçimi sadece üremek üzerine değil, iki kişinin insan evladı dışında da üretebilecekleri üzerine şekillenir. yanındaki kişiden iletişim, kültür, saygı, sevgi, anlaşılabilirlik gibi beklentileri de vardır ve güzellik anlayışları oldukça görecelidir.

daha az gelişmiş beyinler daha fazla güdüye sahip olduğu için eş seçimi sağlıklı gen aktarımı beklentisiyle sınırlı olduğundan bu arkadaşlar için güzellik o kadar da göreceli diyemeyiz, "güzel" olması için 3 ön koşulu sağlaması yeterli;
1- büyük meme/kaslı vücut/orantılı hatlar/sağlıklı cilt. (östrojen/testosteron seviyesi yerinde bundan çocuk yapılır.)
2-benden farklı olsun. (kendi gen dizilimimden uzak bir diziylimle sevişeyim ki çocuğun hla yapısı çeşitlensin daha çok hastalığa bağışıklığı olsun.)
3- yemek yapabilsin/para kazanabilsin. (çocuğa bakar bu)
devamını gör...
öyle bir görecelidir ki. kemerli burunları beğeniyorum diyerek antitezimi sunuyorum.
devamını gör...
toplumun, markaların, sosyal medyanın dayatması ile fabrikadan çıkmışcasına tek tipleşen güzellik sektörünün bir etkisidir. güzel değilse bile popüler olanın güzel gelmesidir. halbukiiii güzellik gören gözdedir efenim, gelmeyelim bu oyunlara.
devamını gör...
matematiksel oranları dikkate alıyorsanız, evet doğrudur diyebileceğim olgu(önerme mi deniyordu yoksa?). ama estetik ve güzellik oranlar üzerinden değerlendirilebilecek bir şey değil. o an sizde uyandırdığı duygulara göre bir varlığın güzel olup olmadığına karar veriyorsunuz. bu insan da olur, sanat eseri de olur, hayvan da olur.
devamını gör...
güzellik görecelidir, lakin bazı insanlar herkesin beğeneceği kadar güzel olduğunda olay göreceliden çıkar kesinliğe gider.
devamını gör...
güzellik kesinlikle görecelidir. bana yunan tanrısı/tanrıçası gibi gelen insanların arkadaşlarıma biraz bile çekici gelmemesinden eminim.
devamını gör...
güzellik üzerine konuşacaksak şu cümleyi es geçmemek gerekir. bir kitapta geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam.
"güzellik gelişi güzel, düşüncesizce dağıtılmış, hakkıyla kazanılmamış, muhteşem bir armağandır" diyor.
hasılı gönül kimi severse güzel odur diye boşuna söylenmemiş.
yoksa bir estetik cerrah kaç para ulan.
devamını gör...
tabiki görecelidirr ben mesela bal gibide güzel kızım ama sevmeyen sevmiyor çünkü asıl mevzu güzel olmak değil
devamını gör...
sapına kadar göreceli kavramdır. ben şimdi rihanna’yı beğenmediğimi, elçin sangu, serenay sarıkaya ya da hande erçel’i güzel sınıfına dahi sokmadığımı ancak standart eli yüzü düzgün kız sınıfında olabileceklerini söylesem bir çok kişi hunharca bana itiraz edecektir ama bu benim için öyle oldukları gerçeğini değiştirmeyecek. güzellik kadar göreceli çok az kavram vardır.

ayrıca karakter sevilir, güzellik beğenilir. güzellik sevilmez zaten.
devamını gör...
katılmadığım bir husus. güzellik göreceli kavramdır.
ha doğru ya unuttum bir ara. erkeklere göre değişkenlik gösterebilir ama kızlara göre göreceli bir kavram değildir. erkeğin cüzdanı yeterince kabarıksa o erkek zaten kızların gözünde güzelleşiyor , yakışıklı oluyor , evet.
devamını gör...
hayrola abi kime göre değil? / herkes için "güzel "tanımı nedir? / bunu "sağlamasını" yapan şey nedir? / "göreceli" olmanın tanımı nedir? / güzellik sıfatı kimlere, neden kullanılır? / güzelliği objektif yapan unsurlar nelerdir? / bu unsurlara hangi kurallardan geçmiştir ya da hangi kurallara göre belirlenmiştir?

babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi ve ben bunu neden yedim? ulan neden bu başlıkta entry kasıp, kinaye yapıyorum.

bana göre öyle demesini paşa paşa sağlamak için. dedin mi? o zaman söyle bakalım pasta'nın tadı nasıldı? afiyetle yedin ya, o bakımdan.
devamını gör...
güzellik göreceli bir kavramdır. herkesin bu hayatta gördükleri çeşitliliğe göre ,beklentilerine göre güzellik kavramı değişir.misal bir çantayı güzel buldun dikkatini çekti ve mağazaya girdin satış danışmanı sana başka modelde gösterdi ve bu daha güzelmiş yok yok bu daha güzelmiş diyip beyninin bir anda güzellik beklentileri artar...insanlar için ise güzel kavramı çoğu zaman kendilerinde eksik karşısındakinde tam olan özellikleri gördüğünde güzel gelir. insanların her şeyleri fiziki,ahlaki,ulaşabildikleri giyim-kuşam,yaşam tarzı vs. hepsi bir fabrikadan çıkmış gibi olsaydı güzel diye bir kavram olmazdı çünkü o zaman her şey sıradan gözükürdü.
devamını gör...
güzellik bence daha çok karşındaki insana nasıl baktığıyla alakalı.
devamını gör...
toplumsal normların belirlediği perspektifinden bakarsak haklı olabilecek önerme. ama bireysel temele inerek irdelersek yanlış bir önerme.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"güzelliğin göreceli bir kavram olmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim