hayatın verili, herkes için geçerli hiçbir anlamının olmamasi, bununla beraber bilge ya da aklli bir bireyin o anlamı bizzat üreterek iyi ve kaliteli bir hayat yaşayabilmesi.
devamını gör...
gerçekten hayatın bir anlamı var mı merak ediyorum. varsa bunu bilebilir miyiz? asıl huzura o zaman mı erir insan ?
devamını gör...
her bir birey, dünyaya farklı bakış açılarıyla, zevklerle ve düşüncelerle geldiğinden hayatın bariz bir amacı olduğunu söylemek yanlıştır. kader bir inanç meselesidir, ama her insan kendi hayatının anlamını ve amacını kendisi yaratır efendim.
devamını gör...
son günlerde çok fazla sorguladığım, ilerletip “ben kimim,ne için yaşıyorum?” a gelen sorular silsilesinin başında gelir.
bu hayatın anlamı ne? cevap basittir. cevap yoktur. hayatın kayasıya kadar uğraşıp bir yerde çalışabilmek için çalış, işin için hayatın kayasıya kadar çalış,sağlık sorunların için hayatın kayasıya kadar diren, çabalamak nafile, vakit geldi..
ve hayatın kayar -son-
devamını gör...
hayat bir anlam arayışıdır zaten, hazırda var olan bir anlam yoktur, bulunmayı bekleyen ve bulunamadan biten bir kavram olarak kalır anlam. temel motivasyonu sadece aramak.
devamını gör...
ilgili bir alıntı:
"kendi başına hayatın gerçek ve hakiki bir değeri yoktur, fakat ihtiyaçlar ve yanılsamalar aracılığıyla sadece devinim halinde tutulur. ihtiyaçlar ve yanılsamalar kaybolur kaybolmaz hayatın mutlak yavaşlığının ve boşluğunun farkına varıveririz."
arthur schopenhauer

benim fikrimde buna benzer. hayatın bir anlamı -en azından bizim anlayabieceğimiz bir anlamı- olduğunu düşünmüyorum. sadece bazı sahte (veya sanal) anlamlar ile hayatımızı devam ettiriyoruz.
devamını gör...
görebilen hep kalp için, hayatta kalmanın anlamı vardır ve bu anlam kişiye mahsustur. düşünsenize bir kere bu ruh, bu beden sadece sana bahşedildi. dünyadaki hiçkimse senin şuan olduğun konumda olamaz, sen orada teksin ve oraya özelsin. bunun bir anlamı, bir amacı olmalı değil mi? bu anlamı aramak ve bulmaktır senin öncelikli görevin. yaşam zaten bir anlam arayışından ibaret değil midir?
devamını gör...
hayata anlam katmak gerek. her insan münferit olarak o anlamlarla bir bütünü oluşturup manaya ulaşabilir.
devamını gör...
gözlemlediğim kadarıyla tutunacak dalı olmayan insanları saran psikolojik buhran. her konuda olduğu gibi tüm şartlar ve veriler ortaya koyulur ve bağlanılacak anlam bireysel olarak seçilir.
bu ilahi güç olur, aşk olur, evlat olur, iş olur, hobiler olur vb.
devamını gör...
hayatın anlamı yoktur zaten , şayet sen yoksan eğer.

kendini kibrit gibi sağa sola sürtmekten keyif alanların yegâne biricik cümlesi.
devamını gör...
çünkü hayat, bir anlam değil, tutkudur.
-charlie chaplin, limelight (1952)
devamını gör...
kendini ve evreni iyileştirmektir hayatın anlamı.
devamını gör...
iç huzurunu sağlayamamış insan için geçerli olan mesele. lakin iç huzurunu sağlamış insan, trajediden uzak, yokluk-varlık algısını yeniden yorumlamış, hal dilini çözmüş ruhi doyuma ulaşmıştır.
devamını gör...
iyi baktın mı kardeşim? belki şu ağaçların ardında küçük bir anlam vardır. çoğu zaman hayatın anlamı yoktur falan derim ben de ama güzel bir manzara gördüğümde , temiz bir yemek yediğimde , iyi bir şeyler yapıp bir başkasını mutlu ettiğimde falan garip bir mutluluk geliyor o haz galiba anlam katıyor.
devamını gör...
baktığında bulamadığın şey aslında göremediğinin işaretidir, olmadığının değil.
devamını gör...
yaşamak için yaşıyoruz sanki içimiz boşalmış gibi.hicbir şey tat vermiyor artık. bizde bizden biseyler kalmamış gibi.
devamını gör...
kişinin kendini anlamlandırmasıyla başlıyor hayatın anlamı. kendi potansiyelini keşfetmesi gerek tabi. bunun için belki iyi bir eğitim alması gerek, iyi bir duyuma sahip olması da gerekebilir. misal bir kitap ya da defterin sayfaları gibi, anladıkça anlamı artan şeyler.
kapı kolu da olabilir. kapı kolu olarak varlığını kapıları açmaya-kapamaya adamıştır misal.
ya da hiçbiri gerekmez, yaşıyordur ve yaşarken yapıp ettiklerinden mutludur, anlamını da böylece bulmuştur.
devamını gör...
kabullenilmediğinde kendini kandırmaktan başka bir anlama geleceğini düşündüğüm şeydir. hiç 1 şeyin mutlak olmadığı bir yaşam içerisinde mutlak bir anlam aramak tabiri caiz ise saçmadır. kabullenilmesi bazı bünyelerde hasarlar yaratabilir fakat korkmayın zamanla alışırsınız. (bkz: nihilizm)
devamını gör...
bana göre hayatın anlamı kendi sahneni bulmaktır.
devamını gör...
depresif insanların düşündüğü şey diye düşünüyorum. istersek hayata anlam yükleyebiliriz. çünkü hayatı anlamlı kılanda, anlam verecek olanda biziz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hayatın anlamının olmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim