varoluş muammasına bir tür yardımcı olabilecek görüş.
devamını gör...
zamanın göreceli bir kavram olmasına bağlıdır.
devamını gör...
her gezegenin dönüş hızını aynı sürede tamamlamaması dolayısıyla tam dönüşlerini aynı sürede tamamlayamamaları anlaşılabilir. daha fazlasını anlamadığım için saçmalık diyip geçerim
devamını gör...
kütleçekim kuvveti ile alakası olmasından. sen gezegenleri boşver tependeki uyduların bile zamanı farklı dünyaya göre. hepsi yazılımlarla senkronize oluyor. neden? çünkü maddelerde çekildikleri cismin uzaklığına göre atomları da etkileniyor. o saniyeyi belirleyen bir element vardı adını unuttum. (meja'nın hatırlartmasıyla sezyum-133) o etkilendiği gezegen ya da yıldıza göre farklı titreşiyor.

bunu kabaca şöyle açıklayaniliriz. hani şu gerilen kumaşın ortasına yıldızları temsilen bir ağır top koyulur. sonra daha hafif bir top bırakılır da dairesel hareket yapar o hafif top. şimdi o hafif toptan iki tane koyalım ve ağırlıkları farklı olsun. ama birini diğerinden 5 saniye sonra bırakalım ki o da bize yıldızın uzaklığını temsil etsin. ne oldu? iki hafif top farklı hızlarda hareket ediyor değil mi? ağırlıkları aynı bile olsa mesafe farkından dolayı farklı hareket ederlerdi. özel görelilik kuramı ile genel görelilik kuramını incelemek lazım.
devamını gör...
yolda saati soran birine hangi gezegen için soruyorsun dersem ve dayak yersem sorumlusu sizsiniz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"her gezegenin zamanının ayrı olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli portakal radyo renk modu sözlük kütüphanesi online yazarlar kulüpler yazarak kitap kazan puan tablosu sıkça sorulan sorular yönetim kadrosu istatistikler iletişim