2006 yılında kaldırıldı. son birkaç yıldır geri getirileceği hakkında söylentiler vardı. sanırım artık yürürlüğe girdi ve ilk sınav önümüzdeki yıl yani 2024'te gerçekleşecek. staj görebilmeleri ve avukatlık yapabilmeleri için bu sınava girmeleri gerekiyor. sınava 6 kere girme hakkı var yanlış hatırlamıyorsam. eğer hepsinde de başarısız olursanız yıllarınız ve emekleriniz çöp oluyor. aslında geri gelmesi iyi oldu. çünkü özel üniversitelerin parayı veren düdüğü çalar mottosuyla açtıkları sayısız hukuk fakültesinden yine sayısız öğrenci mezun oluyordu ve hiçbir sınava tabii tutulmuyordu. nitelikleri ölçülmüyordu. böylelikle hukuk bölümüyle ilgili olan bütün mesleklerin bir tık hem niteliği hem karizması düştü. sınav tekrar getirilene kadar yaklaşık 150 binden fazla hukuk mezunu oldu. tabii bu sınav kime ve neye hizmet edecek orası muamma. ama umarım güzel, devamlılığı olan bir sistem olur.

eğer bilgiler kısmında yanlış bir şey söylediysem düzeltebilirsiniz.
devamını gör...
hukuku fakulte olmaktan cikartip, dogru durust bir universite bitirdikten sonra okunan ve ardindan yine baro icin sinav yapilan bir alan yapmak lazim. 22 yasinda kokocu adayi parti torpilli picleri bu alana sokarsaniz, hukuk guguk olur bugunku gibi.

ulkede 80 kusur hukuk fakultesi var. buyuk sacmalik. ulkede 1992ye kadar 7 fakulte var, hukuksuz muyduk? hukuk devleti olma yolu, ipini koparani hakim savci avukat yapmak degil.
devamını gör...
yıllardır aranan idi. sağ olsun getirildi. yapılan ilk sınavda da şöyle bir sonuç ortaya çıktı:

"hmgs"de hukuk mezunları döküldü: avukatlık sınavında başarı oranı yüzde 42, idari yargı sınavında yüzde 1,2”


www.t24.com.tr/haber/hmgs-d...


bence aynı sınav, aktif avukatlar için de uygulanmalı. hiç değilse 3 yılda bir.
devamını gör...
sınavı kim yapacak: şikayet edilen sistemi yaratanların bir kesimi. değerlendirmeyi kim yapacak: şikayet edilen sistemi yaratanların bir kesimi. meslek giriş sınavının çözüm olduğunu söyleyenler kimler: şikayet edilen sistemi yaratanların bir kesimi..
kısaca: hukuku bu hale getirenler, sizce sistemi değiştirmek isterler mi.. mevcut hale gelmesini öngöremeyenler, doğru çözümü öngörebilir mi.. sanmıyorum..
devamını gör...
#3298811 @garavel usta nın verdiği linkin en çarpıcı kısmını şuraya iliştireyim de okunmamış olmasın.

sonuçlar, hukuk eğitimi veren üniversitelerdeki eğitim kalitesini gözler önüne sermesi açısından çarpıcı oldu. türkiye’de 90’dan fazla hukuk fakültesi, 180 iktisadi ve idari bilimler fakültesi bulunduğu hesaba katıldığında, son yıllarda taşra kentlerinde açılan fakülteler eğitim kalitesi açısından sınıfta kaldı. başarılı olan öğrencilerin büyük bölümünün yıllardır eğitim veren üç büyük şehirdeki hukuk fakültelerinden olduğu ortaya çıktı.
gerekçe apartman üniversiteleri
bu durum, bakanlıkta yapılan toplantılarda da gündeme geldi. başarı oranının bu kadar düşük olmasının belli nedenleri bulunuyor. yapılan değerlendirmelere göre, “hukuk fakültelerinin sayısının artması, verilen eğitim programının ve öğretim elemanlarının yetersizliği” başlıca nedenler olarak sıralandı.

bu durum sadece hukukta değil hemen tüm branşlarda aynı. özel bir üniversitede elektronik dersi veren bir hoca tam 82 yaşındaydı. elektronik gibi on yılın bile eski olduğu bir teknoloji dalında 1960'ların bilgisiyle elektronik öğretmeye çalışıyormuş hoca. muhtemelen sadece prof ünvanı için kiralamışlardır.
bizim özel üniversiteler ticarethane, kapatılsın diye boşa söylemiyoruz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hukuk mesleklerine giriş sınavı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim