günümüzde küreselleşmenin getirdiği toplumsal yalnızlaşma ve bireysellik gibi problemlerin üzerine post-modern pazarlama prensipleri ile insanların bilinçsiz tüketicilere dönüşmesinden dolayı, bireylerin üzerindeki baskı tarihte hiç olmadığı boyutlara gelmiş bulunmaktadır.

anksiyete ve panik ataklar kronikleşmiş, 10 yaşındaki çocuklarda 40 yaşında ki insanlar da olacak kaygı bozuklukları tespit edilmektedir.

yani bireyler gittikçe yorulmakta ve birbirlerini de yormaktadırlar.

ve bunu bilinçsizce yaparlar.

insanlar hayatlarını en optimal şekilde yaşamaya çalışırken yukarıda bahsettiğim bireyselleşme durumundan ötürü sadece kendilerini düşünmekte ve zaman zaman yapılan vicdan mastürbasyonu harici, başkalarına nasıl bir problem yarattıklarını düşmemektedirler.

yabancıların vicious circle bizlerinse kısır döngü dediği durum oluşur kısacası.

halbuki biraz empati ve biraz anlayış olsa, hayat ne kadar kolay olur.

fakat maalesef empati ve anlayış günümüzde zayıflık kabul edildiğinden, bu gibi erdemlere sahip insanlar muhakkak yaptıkları iyiliklerin bedelini öderler.

şu dönemde yorulmadan yaşamak için yüksek kondisyon lazım.
devamını gör...
bence herkes yoruldum artık modunda olduğundan karşı tarafı da yoruyor ve bu bir zincirleme oluyor fark etmeden.
devamını gör...
şahsi fikrim herkesin benmerkezci olması ve kendi çıkarları için ortalarda patlamaya hazır bomba gibi gezmesi. haliyle totalde oluşan muazzam negatif elektrik hepimizi yoruyor. farkına bile varmadan birbirimizi yavaş yavaş öldürüyoruz.
devamını gör...
insan insan ile imtihan edilir, insan insana ağırdır.
devamını gör...
herkes gemisinin kaptanı olduğu için kendi gemisini kurtarmak ister. bu yüzden kimseye kızamıyorum. nitekim akşam olduğu zaman evine ekmeği ben götürmüyorum ya da cebine para koymuyorum. o yüzden yorucu olmak zorundalar.
devamını gör...
yorucu olmayan insanın varlığına inanmıyorum. bu ihtimali reddediyorum. bu insan diğerleri gibi değil, bu oldukça anlayışlı ve sakin, ölçülü bir arkadaş/flört dediğin 2 hafta yaşamıyor kardeşim.

foyası meydana elbet çıkıyor.

kendimin etrafa yorucu geldiğini sezdiğim zaman bir süre tamamen tek takılırım.

tek başıma içerim, tek başıma yemek yerim, kimseyle göz göze gelmem, evdeysem odamdan çıkmam, iş yerinde bilgisayar ya da telefondan başımı kaldırmam.

çünkü kimseye yorucu gelmeye hakkım yok. bu iğrenç bir durum.
devamını gör...
sizin ne söylediğinizden ziyade karşınızdakinin sizi nasıl anladığı önemlidir. yoran da tam anlamı ile budur.
devamını gör...
belli bir yaştan sonra tahammüllün kalmaması sonucu ağırlaşan durum. ya da yaşla alakalı olmasa bile yaşanmışlıklar arttıkça da diyebiliriz
devamını gör...
onları yorucu buluyoruz, onların da bizi yorucu bulduğunu bilmeden.

herkes bir nebze de olsa yorucudur, insan yorucudur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanların çok yorucu olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim