aramız bozulmasın diye uğraştığım herkes bencilleşti. zor zamanlarında yanına koştuklarım nankörleşti. edebimden yüzüne gerçekleri vurmayıp , susmayı tercih ettiğim herkes kendini haklı zannetti. insanlar böyledir, mesafe iyidir...

(bkz: şahsiyet)
devamını gör...
mesafeyi iyi ayarlamaları halinde kendisini yalnızlığın sıcak kollarında bulacaktır.
devamını gör...
tek taraflı düşünerek değerlendirilmemesi gereken insandır. bazen herkes öylece olduğu yerde kaldığında da mesafe açılabiliyor. sosyal ilişkileri bir dengede tutabilmek çok zor.
devamını gör...
bir de bunların:” ben insanlarla arama mesafe koyuyorum. benim duvarlarım var.” diyen ama uçan kuşa selam çakanları var, onları da şuracığa iliştirivereyim.
devamını gör...
mesafe kaliteli iletişimin mihenk taşıdır. samimi olduğun, mesafeyi sıfır noktasına indirdiğin insanlarla bile çoğu zaman sıkıntı yaşarsın. sevdiğin için tolere edebilirsin fakat herkes'i sevip içine alamazsın. oradan oraya savrulmamak için mesafemizi koruyalım.*tabii bunu yaparken itici olmamaya özen göstermeli. farkettirmeden çizgini belirle ama gülümsemeyi unutma.
devamını gör...
benimdir bu.
hayatımda ailem ve çok yakın arkadaşlarım dışında herkesle aramda mesafe vardır ki olmalıdır da. gereksiz samimiyetlerden zerre hoşlanmayan biriyim.

bu mesafeler size çok şey kazandırır. o aranızdaki mesafeyi iyi ayarlarsanız size karşı yapılacak ukalalık ve patavatsızlıkların önüne rahatlıkla geçebilirsiniz.

işbu sebepler dolayısıyla sizlere naçizane tavsiyem herkesle aranızda (aileniz ve çok yakın arkadaşlarınızı ayrı tutmak kaydıyla) muhakkak mesafenizi koruyun.
devamını gör...
şu günlerde ve bir süredir ben. birilerine sürekli kendini açıklamak zorunda olmak çok yorucu değil mi? nerede o leb demeden leblebiyi anlayanlar? çevremde zaten öyle çok insan yoktur. olanlar da yok gibiler zaten.* hayatımda olaylara tepki veren insanlar istiyorum. kendimi dağa taşa mı vurayım a dostlar biraz olsun tepki için? insan ilişkileri kadar zor bir şey yok. herkes herkesi en ufak bir kelimeyle bile kırabilir. sonra hadi ayıkla bakalım pirincin taşını. sonra tekrar her şey başa dönsün. pas geçemiyor muyuz? en güzeli yalnızlık. derdinizi suya anlatın suya belki işe yarar.*
devamını gör...
kavga çıkmasın diye sustuğum zamanlar, kırılmasın diye yuttuğum konular ve kaybetmemek için alttan aldığım insanlar oldu. şimdi anlıyorum ki bazı kavgalar çıkmalı, bazı insanlar kaybedilmeliymiş. sürekli gönül yapmaya çalışınca kıymetin kalmıyormuş...
devamını gör...
olması gerekendir. çünkü insanlar samimiyeti hak etmiyor. koyuverin gitsin..
umursamaz olmak, sklemeyen olmak iyidir.
kendinden ödün vermez böyle herifler.
kendimden biliyorum lan tabi nerden bilicem
devamını gör...
cefasi bu dünyanın faniler..
gel beri diyemezsin..
git öte.. git öte..
devamını gör...
coronadır.
devamını gör...
kapsama alanına girmeyen insanla iletişim kurmuyordur.
devamını gör...
iyidir ne haddini aşan olur, ne de canını sıkan.
devamını gör...
tartışacak ya da fikirlerimi ısrarla anlatacak kadar ciddiye almam pek insanları*, ya da onun görüşü der geçerim. hal böyle olunca da, genelde insanlarla iyi bir iletişimim olsa da, yakınlaş(a)mam. ya da hayatıma birini alıp, ona olduğum gibi davranmam hatta yanında rahatça gülüp saçmalamam kimi zaman uzun bir süreç olabilir. ama açılınca da, kabak çiçeği moduna sarabiliyorum.* ben ya da benim gibi insanların böyle olma sebebi belki de, sevince çok verici olduğumuzdandır. öylesine diye bir şey yapmayı sevmem, sevemiyorum bir türlü. bir de böyle insanların size vakit ayırıp konuşması “öylesine” bir şey değildir ve sizi değerli kılar.* yani “sıkıldım da seninle konuşayım” dedim gibi bir mantıkları yoktur. zamanı sizinle doldurmaktansa, sizinle zamanlarını doldururlar. * böyle bakınca da, sevdiklerine gerçekten değer veren insanlardır. sevince çok verici oldukları için, herkesi hayatlarına alıp yorulmak istemez ve bunu sınırlandırırlar.
devamını gör...
kendisi o mesafeyi durduk yere koymuyor. kim bilir kaç hadsiz yerini bilmemiştir, kim bilir kaç defa güven duygusu yerle bir olmuştur.

bir kere sonradan öğrenilen bir şey bu sınır koyma kavramı. kişisine göre zamanla ya azalır ya da artar ama şahsi kanaatimce* insanlığa duyduğumuz saygıyı yitirmemek için asla kaldırmamalıyız.

yani yargılamadan önce, meğer minik kalbine ne kadar pişmanlık sığdırıp bu kararı almıştır, diye düşünün bir de.
devamını gör...
vakti zamanında bütün iyi niyeti kullanılmış,dost kaziginin alasını yemiş ve sonunda akıllanmis kişidir.
devamını gör...
insanlarla aramıza neden mesafe koyarız? sorusuna verilebilecek tek cevap; istemediğimiz durumlara düşmemek için olmalı bana göre.

mesafe ortadan kalktığında hayatımızla ilgili her konuda söz hakları olduğunu düşünmeleri, burunlarını bizimle ilgili olan her duruma rahatsız hissetmeden sokma gereği duymaları gibi olaylar yüzünden, işte o ‘mesafe’ tam olarak koyulması gereken yere çizilmelidir.

herkes işine baksıncıyım ben. herkes işine bakarsa en azından meşguliyetleri olur da diğer bireylerin ne yapıp ettiği bu kadar batmaz kimseye.

mesafe çok iyidir. kendi kişisel alanımıza saygımızdır. kendimize saygı duymayı en iyi böyle öğreniriz çünkü.
devamını gör...
zengindir. mesafenin metresi kaç lira bugüne bugün..
devamını gör...
insanlarla arasına özenle bir duvar örer çünkü bu duvarın her bir tuğlasını diğer insanlardan almıştır.
devamını gör...
çünkü kimse beni sevmiyor. *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanlarla arasına mesafe koyan kişi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim