birçok çocuğun gelişiminde olumlu/olumsuz çok fazla etkisi olan bir kültürdür.

günümüzde popülerliğin ve paranın, manevi dünyaya da mutlak hakimiyet kurmaya başlamasıyla görüldü ki paradan ve maddiyattan hiçbir şey kaçamaz. bundan, hayatın en kayıtsız dönemi olan ergenlik dönemleri dahi kaçamadı. o yüzden bugünün internet kafe gençliği, ancak bir e spor takımında oynamak hedefiyle birleşiyor. bireyselcilik her tarafı sarmış, millet daracık alanda sigara içerken bile birbirinin yüzüne bakmıyor. bizim zamanımızda bu böyle değildi, şahane bir yerdi.

ben internet kafeye 6. sınıfta başladım ve lise son sınıfa kadar bu ortamdan hiç kopmadım. okuldan çıkardık, çantaları fırlatır internet kafenin önünde toplanırdık. önce ben giderdim, bakardım iki kişi var, muhabbet bir başlardı, bir iki bir iki derken bir bakardık ki merdiven, kafenin önü arkadaşlarla dolmuş. müthiş bir ortam, bir enerji vardı.

bireyselliğin içinden geçmiştik adeta. küçük bir komün gibi davranıyorduk, parası olmayana döner ısmarlanırdı, herkesten bozuk toplanıp kola çekirdek alınırdı ama parası olmayanlar da bundan faydalanırdı. ortama sonradan gelebilecekler için her daim fazladan bir pet bardak alınırdı, bu bana miras kalmıştır; her daim fazladan biri gelecekmiş ve soframa oturacakmış gibi bir yaklaşımda bulunurum; müthiş bir kazanım bana göre.

bir tane mühendis, uluslararası ilişkiler, edebiyat ve ingilizce öğretmenliği okuyan abilerimiz vardı. gerek futbol, basketbol, gerek siyaset, gerek hayat hakkında müthiş konuşmalarla büyüyorduk; o günlerde size neler kazandırdıklarını fark etmeyeceğiniz ama size taş gibi bakış açıları kazandıran müthiş konuşmalardı bunlar. neye merhamet edilmeliydi, neye kızılmalıydı, hangi konularda kitlesel hareket edilmeliydi ve kitlesel tepki gösterilmeliydi öğreniyorduk. topluluk içinde nasıl davranılması gerektiğini, sınırlara saygı gösterilmesi gerektiğini öğreniyorduk, bugün baktığımda adeta hepsi birer altın değerinde.

ergenlik sürecinde özellikle hayatta yeni keşfettiğimiz duygularımızı, alışkanlıklarımızı da test etme imkanı buluyorduk. sevdiğimiz kıza karşı neler yapmalıydık, kuru bir mesajla değil gözlerimizdeki ışıltıyla soruyorduk. her şeyi ben bilirimci davranmıyorduk çünkü etrafımızda babalar vardı, bu adamlar sevmişti, sevilmişti, bergen dinlemeyi, gülden karaböcek dinlemeyi onlardan öğrenmiştik bir defa. haddimizi aşarsak kulaklarımızdan tutar geçmişimizi s..ip atarlardı. saygıyı öğrenmiştik, sevgiyi öğrenmiştik, abilik ve kardeşlik öğrenmiştik.


bu dönemlerde internet kafe ortamı ikinci ailesi gibi olmuş arkadaşlar çok iyi bilirler ki bu ortamların o samimiyeti, o güzellikleri bir daha asla geri gelmeyecek. hayatımızın belli bir dönemine imza atan internet kafelere saygı ve sevgilerimi sunmak istiyorum; hayatımın sonuna kadar unutmayacağım.
devamını gör...
akinsoft sponsorluğunda açılan başlık.
devamını gör...
internet kafe sahibinin oğlu da arkadaşınız olursa her gün sabah ezanında kafeden çıkabilirsiniz. tabii artık geçti bunlar...
devamını gör...
orada kaynaşıp knight oynadığımız adamlar için server değiştirmiş, pk partilerinde heal desteği aramış, debuff priest aramalarına yardım edilmiştir. güzel zamanlardı.
devamını gör...
o sıralar buralar hep dutluktu...
devamını gör...
counter strike ve half life kültürü ile büyüdük. z kuşağı şimdi online/multi player oynuyor. *
devamını gör...
araştırma ödevleri için gittiğim bilgisayar dolu kafe.
devamını gör...
araştırma ödevlerimi yapacağım diye gidip surem bitene kadar metin2, cs 1.6 oynadığım mükemmel ortam. bazen keşke o zamanlar geri gelse diye düşünmüyor değilim.
devamını gör...
asker kişinin hala vazgeçilmez kültürüdür. hafta sonu çarşı izninde kahvaltı bile o internet kafe bilgisayar masasında yapılır.
devamını gör...
eskiden 20tl falan verip geceden sabaha kadar takılırdık otel gibi. tabi kimse olmadığı için sigara falanda içerdik gelip oraya yatmak için gelenler olurdu, yada pc’de takılayım film izleyeyim diye. neyse efenim bi gün gecenin ilerleyen saatlerinde baya sarhoş bir genç gelmişti ve cs oynamıştık baya iyi oynuyordu sniper ilginç şekilde o kafayla. çok özlediğim ortamdır aynı zamanda.
devamını gör...
mayıs 1994 yılından beri evimde internet kullandığım için hiç edinemediğim kültür. çok kültürsüzüm sözlük.
devamını gör...
masa 12 yi bir saatlik daha açar mısın abi
devamını gör...
bu kültürde masalar saatlik değil yarım saatlik uzatılır ve kafe sahibinin fazladan verdiği 10 dakika için tekrar gidilirdi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"internet kafe kültürü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim