ikisi de iç karartır.
devamını gör...
elbette iran sineması.
devamını gör...
iran sineması överdim ama daha yeni övdüm sağol.

ilgili karikatür
devamını gör...
biri dram -komedi, diğeri korku- gerilim- aksiyon üzerine filmler yapar.
ikiside bana uymaz.
devamını gör...
ikisi de hoşuma gitmiyor. sürekli bir kaos var filmlerinde. zaten hayatım kaos üzerine kurulu üstüne film izleyerek daha fazla geremem kendimi. ek olarak koreliler bana çok salak geliyor. cırtlak cırtlak ne öyle?
devamını gör...
iran'lılar hem müziği hem sinemayı beceriyorlar yahu! sanatsal değerlerinin yüksek olduğunu düşünüyorum.

kore sineması ise tarzınıza göre hoşunuza gidebilir. dram da vardır, silenced gibi çok sevdiğim bir film var mesela. ya da son yıllarda çıkan parasite var, başarılı görülen.
geneline olağanüstülük hakim. o tarz aksiyon, bilim kurgu vs bana göre olmasa da aradan güzel filmler ayıklanabiliyor.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
iran sineması fakir olduğu için realizm akımına tutunmuş sadece yüksek kültüre sahip elit kişilerin anlayacağına kendine inandırdıgi filmler yapma gayretinde olan bir sektör. işin perde arkası ise fukaraliktan sinematografi yapamıyoruz bari insanların duygularını bir şekilde tetikleyelim sinemasıdir. türkiye de bunun örneğidir mesela. tek farkı burdakiler onu bile beceremiyor.
kore sineması ise hem bütçesi yüksek filmler çevrilebilirken bunu batı'nın klişe duygusallıgindan arınmış şekilde de yapabiliyor. bu yüzden herhangi bir konseptte eşi benzeri olmayan müthiş filmler gördüm ben.
bu yüzden eze eze kore sineması.
devamını gör...
başyapıtları veya çok övgü alanları dışında merakımı çekmeyen ve takip etmediğim 2 sinema kültürü. dublajlı tercih etmediğimden ve dillerine hiç bir aşinalığım olmadığı için altyazıyı sürekli takip etmek zorunda kalmak odaklanma sorunu yaşamama ve detayları kaçırmama neden oluyor. film iyi de olsa seyretmesi yorucu ve sıkıcı bir şeye dönüşüyor. hayat kısa. değmez yorulmaya.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"iran sineması vs kore sineması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim