bir ankaralı namık şarkısı.


tarabya'da villası
cafcaflı arabası
her gün barlarda gezer
istanbul hovardası
devamını gör...
bir ankaralı namık şarkısıdır.

şarkının sözleri ve müziği de ankaralı namık'a aittir. 2006 yılında piyasaya çıkan şarkı o dönemde oldukça beğeni toplamıştır. en azından ben çok sevmiştim, hala da severim bu şarkıyı. ankaralı namık'ın erken ölümünden sonra kendisine bir saygı gösterisi olarak oluşturulan ankaralı namık şarkıları isimli albümde de bu şarkıyı hasan yılmaz seslendirmiştir.

bu şarkı ankaralı namık tarafından kaya çilingiroğlu düşünülerek, bu büyük şahsiyetten ilham alınarak yazılmıştır. neden ünlü olduğu ile ilgili gizem mısır piramitleri ile ilgili gizemden daha büyük olan, iyi bir sporcu olmasına rağmen adını hülya avşar ile olan evliliği ile duyuran ve hala trtspor ekranlarında futbol yorumculuğu yapan kaya çilingiroğlu bu şarkının çıktığı dönemden hemen önce hülya avşar ve feraye tanyolaç ile bir aşk üçgeni oluşturmuştur.

şarkının derin anlamlar içeren sözlerinde her gün barlarda gezen bir istanbul hovardasının beklenmedik ama diğer erkekler tarafından dört gözle beklenen hazin sonu anlatılır.

şarkının müziği ise klasik ankara havalarındandır. ben şahsen ankara'ya ve ankara kültürüne derin bir bağlılık duyduğum için bu şarkıyı çok severim.

gece gündüz gezersin
paraları ezersin
gece gündüz gezersin
paraları ezersin

bir sarışın, bir esmer
kızları çok üzersin

tarabyada villası
cafcaflı arabası
her gün barlarda gezer
istanbul hovardası

hani çok seviyordun?
uğruna ölüyordun?
hani çok seviyordun?
uğruna ölüyordun?

bak ne kadar yalancısın lan
"dünya güzeli olsa, işim olmaz." diyordun

tarabyada villası
cafcaflı arabası
her gün barlarda gezer
istanbul hovardası

para bitti, aşk bitti
kızlar evine gitti
para bitti, aşk bitti
kızlar evine gitti

aha oğlum arıyo'm ulaşılamıyo'
hiç bekleme gelmezler
bu film bur'da bitti


sözlerini yukarıda paylaştığım şarkının adı hovarda olarak geçse de şarkı istanbul hovardası adıyla bilinir.

ankaralı namık

hasan yılmaz
devamını gör...
nedendir bilmem, beni çok eğlendiren şarkı. lanet olsun içimdeki angara sevgisine!

devamını gör...
aklıma küfürbaz haydoyu getiren eser
devamını gör...
2006 baharında ankaralı namık mehmet ali erbil'in programına katılınca bu şarkı ülke çapında patladı. çıkışı daha eski olabilir, pavyon camiasında daha önce ünlenmiş olabilir ama ülkeye yayılması böyle oldu. ilkokul 3e gidiyordum, öğleciydim, okula gitmeden önce kahvaltıda bu şarkıyı görmüştük, aynı programda arabada beş evde onbeşi de söylemişti.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"istanbul hovardası" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim