1773 yılında sultan 3. mustafa tarafından kurulan mühendishane-i bahri-i hümayun'un cumhuriyet döneminde yüksek mühendis mektebi ve 1944 yılında da teknik üniversite olarak yeniden yapılandırılmasıyla bugünkü halini alan türkiye'nin ilk teknik üniversitesi. dünyanın da en eski teknik üniversiteleri arasındadır.
devamını gör...
ayazağa kampüsü oldukça güzeldir insanın içini açar.
devamını gör...
metro ayazağa kampüsünün dibinden geçmektedir, güzel yerdedir.
devamını gör...
1773 yılında mühendishane-i bahrî-i hümâyûn olarak istanbul'da kurulmuş devlet üniversitesidir.
devamını gör...
ayazağa kampüsü çok güzeldir gerçekten, içerisinde dolaşacak çok yer var. özellikle yapay gölete giderdik. o vakitler gölet üzerinde sal gibi şeyler vardı. onun dışında bahar şenlikleri de güzel geçerdi kampüste. benim ilk gittiğim vakitler kampüsün önünden eski körüklü otobüsler geçerdi. sonraları metro vs. geldi. son uğradığımda tanıyamadım çok gelişmiş etrafındaki yapılar.
devamını gör...
eski toprakların teknik üniversite diye seslendikleri ilim yuvası. türkiye siyaset ve iş hayatına damga vurmuş üniversite. benim de üniversitem.
devamını gör...
vadi yurtları gözümde tütmektedir. allah covid-19'un belasını versin.
devamını gör...
stockholm sendromu geliştirdiğim nadide bilim yuvası. en büyük avantajının donanımlı akademisyenleri ve öğrencileri, en büyük dezavantajının ise olmayan maddi kaynakları ve iktidara yakınlığı olduğunu düşünüyorum. her hafta bitirilmesi gereken ödev, proje ve raporlar, peşinde koşulması gereken stajlar ve fırsatlar, emek harcanması gereken oldukça zor dersler ve acımadan düşük not veren hocalar vardır. stres altında çalışmayı, uykusuz hayatta kalmayı, planlı ve azimli olmayı öğretir.

(bkz: no pain no gain)
devamını gör...
okuduğum dönem içerisinde ders seçimleriyle beni verem etse de, makina bölümünün zorluğu ile saç baş yoldurtsa da yine bende yeri ayrı olan güzel okul.

içerisinde tanıdığım çok kaliteli hocalar mevcuttur fakat son zamanlarda puanların da azalmasıyla başarısı eski zamanları aratmaktadır.
devamını gör...
ayazağa, maçka, gümüşsuyu, taşkışla ve tuzla olmak üzere beş kampüsü bulunan üniversite.
devamını gör...
bir ders seçim haftası vardır ki insanda tansiyon, şeker, nabız hepsinin yer değiştirmesine neden olur.

son girilen fiz-2 sınavı okulun çöplüğü bir kez daha gösterdi. insanları kopya çekmek zorunda bırakmış olan kaliteyi zor soru sormak zanneden insanlar tarafından havuz derslerinin yönetildiğini. ama kopya çekmek için hoca tutanların hocalarının dahi soruları çözememiş olması da iyi olmuştur ona sözüm yok. peki derslerde çözülen sorular kıvamında sorulsaydı insanlar kopyaya bu kadar teşvik eder miydi?

okulda sınıfların sayısı nu kadar sıkıntılı iken koca fakülte deprem nedeniyle boşaltılmışken kont. arttırmaya gerek var mıydı? daha hazırlık öğrencilerini nereye koyacağınızı bilmiyorsunuz koca işletme fakülte öğrencilerini göçebe gibi oradan oraya sürüklüyorsunuz ama fakülte inşa edeceğinize cami yapıyorsunuz. benim gibi birini de camiyi eleştirmek zorunda bırakıyorsunuz. yer sıkıntısının olmadığı online eğitimde bile ders açmayarak insanları mahrum etmek gibi de anlaşılmayan özelliğine yine diyecek bir şey yok

ülkenin en iyi mühendislerini yetiştirdiklerini iddaa edenler, 250 yıllık okul olduğunu övünç kaynağı olarak sunanlar okulun dünya sıralamasında ki yeri sizin eseriniz. öğrenci düşmanlığı ile öğrenciyi zorlamak iyi bir okul olduğunu göstermez. bunu bilmek için de emin olun adının önün de prof. yazmasına da gerek yok.

tam tanım olarak şurdan anlayabilirsiniz bu cağnım okulun durumunu, inanın hiç bir farkı yoktur.
devamını gör...
başlığında olumlu yorum okuduğumda tüylerimin diken diken olmasına sebebiyet veren, dünya üzerindeki en rezalet eğitim bünyesidir. çok kötüdür. kötülük ve yetersizlik düzeyi anlat anlat bitirilemez.

artı not olarak: (bkz: burası muştur, yolu yokuştur)
devamını gör...
son yıllarda tarikatların ve hükümetin gözde üniversitesi. özellikle bazı bölümlerde bariz gruplaşmalar var. linkedin'de itü mühendislik + açık öğretim ilahiyat okuyan insanları görebilirsiniz.
devamını gör...
bir devlet üniversitesi için fazla güzel bir kampüse sahip bana ceyran mühendisliğini sevdiren canım okulum.
devamını gör...
geçen sene girdiğim eğitim yuvasıdır. ona dair bilgim ise yoktan hallice. olur da yenilerde geliştirdiğim cismimi göstererek konuşma fobimi aşabilirsem kampüsünde bir tur atmayı içtenlikle diliyorum.
devamını gör...
derece öğrencilerine binlerce lira dağıtmadan önce öğrenci sayısına yeterli kapasitede yurt inşa etmesi gereken üniversite. bu sene yine sayısız öğrenciye itü yurdu çıkmayacak, kyk zaten çoğu kişiye çıkmıyor. evlerin ve özel yurtların ücretleri almış başını gidiyor. ne yapacak, nerede kalacak bu kadar öğrenci?
devamını gör...
diğer okulların aksine; sadece verdikleri kiloları konuşmayan ve akademinin yüz akı olmuş bilim insanlarını bünyesinde bulunduran, bilgi üreten güzide okulum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"istanbul teknik üniversitesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim