trabzon'da bulunan güzide bir üniversite.
devamını gör...
müthiş manzaraya sahip karadeniz sınırlarındaki en güzel üniversitedir. bazı bölümlerde sınıfın tamamına yakınını erkekler oluşturur. okulun tamamına yakını trabzonsporludur hocalar dahil. dersleri zordur çalışmayanın dönemi banko uzar. yaz kış sürekli yağmur yağar. pek fazla sıkılmazsınız foruma gidersiniz, uzun sokakta keko gibi aşağı yukarı gidip gelirsiniz, okulun yanında kafeler var oralara da gitme şansınız var. tercih etmeyi düşünen varsa gelsin, kızları da çok güzeldir, evet.
devamını gör...
1955 yılında kurulan üniversitedir. ankara ve istanbul dışında kurulan ilk anadolu üniversitedir. kampüsünün devliği ile ülkede bir eşinin daha bulunmadığı üniversitedir. kampüs dünyadaki bitki çeşitleri ile doludur. ekoloji sever üniversitedir. okuduğum üniversitedir. yağmur seven, deniz seven, gökyüzünün griliği ile psikolojisi bozulmayacak olanlar için kamp keyfi yapar gibi okunulacak üniversitedir.
devamını gör...
hamsi festivallerinde horon tepmeyi öğreten üniversite. gururla okuduğum okuldur. acemi yoran rampası vardır farabi'ye giden. az tırmanmadık o yokuşu. en güzel kızları titia'da derlerse inanmayın, hepsi abaza ve çirkindir. her mevsim ayrı manzaraya sahiptir. en güzel aktivite akm arkasındaki amfide sevgililerin pelitliye inen uçakları izlemesidir. deniz burnunun dibindedir manzaraları müthiştir.

edit:
angaralı melih gökçeğin dinozorları bu okulun kampüsündedir. dinozor cafer adıyla trabzonsporlu olmuştur.
devamını gör...
yıllar önce mezun olduğum üniversitedir. üstteki arkadaşın belirttiği gibi istanbul ve ankara dışında kurulan ilk üniversitedir. oldukça güzel doğaya sahiptir. a,b,c ve d kapıları vardır. bir taraf ( ana kapı) forum tarafına, b kapısı kalkınmaya, c havalanina ve d'de konaklara çıkar. şimdikiler bilmez eskiden tenis kortunun oradaki markette içki satılırdı. şenlik günleri içkimizi alıp eglenirdik. sonra rektör değişti. içkiyi de şenliği de yasakladı. bazı insanların dünyadaki güzelliklerle alıp veremediği var. cennete gitmek istiyor ama burayı cehenneme veriyor.
devamını gör...
havalimanının hemen karşısındaki üniversitedir.
oralarda güzel bir kahvaltı salonu vardı yolu düşene tavsiye edilir.
devamını gör...
her şeyiyle özlediğim yer. kampüs, o ağaçlı yollar, şenlik alanında çekirdek kola yapmak, kütüphanede arkadaşlarla sabahlamak, makina kantininde yiyilen bir sosisli, kalkınmadan aşağı o akın akın yürüyüş, alohada oynanan bir yüzbir, sütlaçci amcada yiyip kendin topladığın bir profiterol... orada o insanlarla olmak güzeldi.
devamını gör...
kütüphane sesi, (bkz: titia)kantini, mimarlıkta ki gizli satrançlı bahçesi, orman fakültesinde ki bilardo masası ve salata barı, cafe 5 de dışarıda masa kapma yarışları, nerden bakarsanız bakın deniz manzarası ile hatırladığım güzel bir beş sene geçti gözümün önünden. kampüs ağaç sayısı ve çeşitliliği olarak çok zengindir 5 girişi bulunmaktadır bunlardan a,b,c kapıları araç+yaya d ve e sadece yayalar içindir. (e belki artık araç içinde açılmış olabilir)
en sevdiğim özelliği ise havaalanına bir üst geçit uzaklığındadır.
devamını gör...
istanbul ve ankara dışında kurulan ilk üniversite değil; ilk teknik üniversitedir. 1963 yılında rektörlük ve fakülte kadrolarının verilmesiyle kuruluşundan sekiz yıl sonra öğretim hayatına başlamıştır.
aynı tarihli kanun teklifiyle birlikte (20 mayıs 1955) aynı yıl kurulan diğer bir üniversite ege üniversitesi’dir. ege üniversitesi ise 1956 yılında tıp fakültesinin açılmasıyla öğretim hayatına başlamıştır.
devamını gör...
1955 yılında kurulan, trabzon'da bulunan devlet üniversitesi. üniversitenin amblemi öğrenciler arasında "giriş var, çıkış yok" olarak yorumlanır.

sanılanın aksine eğitim gayet kalitelidir; dersleri çalışmadan geçmek imkansıza yakındır. 10 senelik öğrencilere her zaman rastlayabilirsiniz.

iktisadi ve idari bilimler fakültesi kampüste meşhurdur. özellikle kantininde her fakülteden öğrenciye rastlayabilirsiniz.

2004 mezunu biri olarak; o zamanki ortam ile şimdiki arasında fark olacağını umut ediyorum; ancak bizim okuduğumuz dönemde hem üniversite, hem de şehir oldukça bağnaz ve tutucuydu. özellikle yerel tiplerin kabadayı davranışları aman allahım boyuttaydı.

mezun olurken bir daha o şehre hiçbir şekilde dönmeyeceğimin yemini etmiştim; aradan geçen 15 sene sonunda yeminim hala baki.
devamını gör...
büyükşehirden gelen çok fazla öğrencinin olduğu okul. dersleri genel olarak zordur. eskiden bahar şenlikleri oluyordu şimdi yasaklamışlar.
devamını gör...
eş ve akrabalar topluluğu olarak ismi güncellenebilir.
her fakültede aynı aileden bir sürü insan var.

örneğin benim dönemimde benim okuduğum faküldede bir profesör vardı. sonra onun ağabeyi de aynı faküldede profmuş. sonra baktım ki adamın büyük oğlu da doktora yapıyormuş. ve sonra baktım ki küçük oğlu da araştırma görevlisi olmuş.
artık yeter daha da olmaz dedim. ama oldu. adamın gelini de araştırma görevlisi olarak başladı benim mezun olduğum sene.
benden sonra ne oldu bilmiyorum ama sanırım torunlar da başlamıştır işe.

okuduğum liseden hallice olan üniversite.

isimlerini teker teker yazmaya gücendim ama soyadları türedi olan ve yomralı olan bir aileydi. akepeli olduklarını söylersem büyü bozulur tabii ki.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"karadeniz teknik üniversitesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim